استانی

مرمت ۲ اثر تاریخی در خواف پایان یافت

کد خبر : 64030

رییس اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی خواف گفت: مرمت ۲ بنای تاریخی مربوط به مشاهیر و مفاخر این شهرستان به پایان رسید و اکنون آماده بازدید گردشگران و پژوهشگران است.

به گزارش صبح مشهد از روابط عمومی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواف محمود باعقیده روز پنجشنبه افزود: عملیات عمرانی و مرمت مزار «پیر احمد خوافی» در این شهرستان و مزار «رکن الدین محمود سنجانی» در شهر سنگان از توابع این شهرستان شامل استحکام بخشی، بام‌سازی، کف فرش آجری، بندکشی و نماسازی به پایان رسید.

وی در خصوص شخصیت‌های مدفون در این بناها اضافه کرد: خواجه رکن الدین محمود سنجانی ملقب به «شاه سنجان» یکی از قطب‌های متصوفه، اولیا بزرگوار و از پیشتازان و رهبران طریقه عالیه «چشتیه» در قرن پنجم و ششم هجری است.

رییس اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی خواف اظهار کرد: پیر احمد خوافی نیز یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی ایران در دوران تیموریان بود که بیش از ۳۰ سال وزارت این خاندان را بر عهده داشت و در آبادانی خراسان نقش مهمی داشته و ۲ بنای ارزشمند تاریخی یعنی «مدرسه غیاثیه خرگرد و مسجد مولانا» در تایباد به دستور وی ساخته شده است.

باعقیده افزود: با توجه به این‌که یکی از جنبه‌های رسیدگی به مفاخر و مشاهیر شهرستان توجه به محیط فیزیکی مقبره آن‌ها است با پیگیری نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی و مساعدت فرمانداری خواف، ساماندهی و مرمت این ۲ بنای آرامگاهی که در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده در مدت ۲ ماه به پایان رسید .

خواف از شهرستان‌های جنوبی استان خراسان رضوی است که با داشتن جاذبه‌های گردشگری متعدد و ۴۵۰ اثر تاریخی و شناخته شده از ظرفیت‌های مناسبی برای جذب گردشگران و مسافران برخوردار است.

حدود ۱۰۰ مورد از مجموع ۴۵۰ اثر تاریخی شناسایی شده شهرستان خواف در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک × 5 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن