زندگی

چطور به شوهرم بگویم که خرجی‌ام را بیشتر کند؟ / من هم آرزوهایی دارم!

کد خبر : 32149

شوهرم یک کارمند ساده است که حداکثر ۳ میلیون در ماه درآمد دارد. ماهی یک میلیون تومان هم فقط اجاره می‌دهیم اما من هم آرزوهایی برای خودم دارم و با ماهی ۳۰۰ یا ۴۰۰ تومان، نمی‌توانم چیزهایی را که دوست دارم برای خودم و خانه‌مان بخرم. چطور به شوهرم بگویم که خرجی‌ام را بیشتر کند؟

صبح مشهد– این روزها فشار اقتصادی و درآمدی که شاید کفاف هزینه‌های جاری و اولیه زندگی را هم ندهد، گریبان عده‌ای از مردم را گرفته است. برخورد با این مشکل در خانواده‌ها می‌تواند با یکدیگر متفاوت باشد. عده‌ای کارشان به مشاجره و اختلاف جدی با هم می‌رسد و برخی هم مدیریت هزینه‌ها را که گرچه کار ساده‌ای هم نیست ، انتخاب می‌کنند. چند توصیه به شما دارم.

راهکاری برای درآمدزایی ندارید؟
در این روزهای کرونایی، بازار کسب و کارهای خانگی به خصوص آن‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی تبلیغ می‌کنند، کمی رونق گرفته است. یک بررسی داشته باشید و ببینید بر اساس مهارت‌هایی که دارید مثلا در خیاطی، نقاشی و … آیا راهکاری برای درآمدزایی پیدا می‌کنید یا نه؟ شاید از این طریق بتوانید هم به زندگی مشترک‌تان کمک کنید و هم خودتان درآمد کسب کنید.

درخواست خرجی بیشتر نکنید
شوهرتان با سه میلیون درآمد در ماه که یک سوم آن ،برای اجاره می رود و مبلغی هم برای قبض‌ها و خرج‌های اولیه، به نظر می‌رسد که توانایی اضافه کردن خرجی‌تان را نداشته باشد. شما باید در این روزها، شوهرتان را درک کنید. در پیامک‌تان گفته‌اید که نمی‌توانم چیزهایی را که دوست دارم برای خودم و خانه‌مان بخرم. به نظر می‌رسد که شما با اصول مدیریت هزینه‌ها در شرایط خاص، آشنایی ندارید.

این ۳ هنر اقتصادی را یاد بگیرید
در جامعه ما گرچه بار اصلی مدیریت اقتصادی خانواده بر عهده مرد است اما بانوی خانه هم دست کمی از همسرش ندارد و با هنر مدیریت اقتصادی می‌تواند از فشار و نگرانی‌ها کم کند.
۱- برنامه‌ریزی: هنر اول برای مدیریت هزینه‌های زندگی، برنامه‌ریزی است که مجموعه‌ای از پیش‌بینی‌های مالی محسوب می‌شود که فرد را برای داشتن یک زندگی با آسایش در آینده دور و نزدیک آماده می‌کند. در این برنامه‌ریزی باید با توجه به وضعیت اقتصادی خانواده، اهداف زندگی خود را مشخص کنید.
۲- بودجه‌بندی: هنر دوم برای مدیریت هزینه‌های زندگی، بودجه‌بندی است. با یک بودجه‌بندی درست و اصولی متوجه دخل‌و‌خرج می‌شوید و می‌توانید خرج‌ها را تا حدی کنترل کنید. در حقیقت کسی که برنامه‌ریزی دارد، اهدافش را می‌داند و برای آن‌ها بودجه‌بندی می‌کند، هیچ‌گاه دچار بی‌نظمی نمی‌شود. با بودجه‌بندی و عمل به آن است که می‌توان همه نیازهای ضروری و غیرضروری را در دراز مدت به دست آورد.
۳- پس‌انداز: هنر سوم پس انداز کردن است. فرقی ندارد کم درآمد یا پر درآمد باشید اگر فرد آینده‌نگری باشید به طور قطع برای مدیریت شرایط اقتصادی‌تان پس‌انداز خواهید داشت تا در روز مبادا به کار آید. مهم نیست حتی اگر میزان پس انداز کم باشد، مهم این است که قطره قطره جمع گردد، وانگهی دریا شود.

درگیر چشم‌و‌هم چشمی نشوید
نکته مهم در امور اقتصادی زندگی، بهره بردن از قناعت و صرفه‌جویی و چشم‌و‌هم‌چشمی نداشتن است. بعضی‌ها خواسته شان از زندگی را با افراد بسیار داراتر از خود مقایسه می‌کنند که ضربه زننده‌ترین و بدترین کار ممکن است. تبلیغات و بازار رنگارنگ این روزها متاسفانه از بیشتر مردم فقط مصرف کننده ساخته است. خرید کالاهایی که یا اصلا ضروری نیست یا با اندکی مصرف کنار گذاشته می‌شود از لوازم منزل گرفته تا لباس و اسباب‌بازی و لوازم آرایشی و … در این دسته از اشتباهات است. عده‌ای هم از این که توانایی خرید غیر لازم‌ها را ندارند، افسرده و غمگین می‌شوند! مطمئن باشید که با تدبیر مناسب می‌توان فهرستی از غیر ضروری‌ها را حذف کرد. شاید بعد از بررسی این موارد، به این نتیجه برسید که به خرجی بیشتر نیازی نخواهید داشت.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه × چهار =

دکمه بازگشت به بالا
بستن