زندگی

فوت و فن پخت خورشت قیمه، غذای با اصالت

کد خبر : 31607

نکاتی برای آن که یک خورشت قیمه جا افتاده ، خوش رنگ و خوشمزه تهیه کنیم

صبح مشهد– از آن جایی که ریشه نام این غذا یعنی قیمه به واژه ای در زبان ترکی می رسد، می توان خاستگاه این غذا را به نواحی آذری زبان ایران نسبت داد. در واقع واژه «قیمه»، به« کیمه» که در اصل واژه ای کاملا ترکی است می رسد و به معنای گوشت قورمه شده است. این خورشت انواع متفاوتی دارد مانند قیمه نثار، خورشت قیمه رشتی، خورشت قیمه یزدی، خورشت قیمه آلو با مرغ، خورشت قیمه بادمجان، قیمه مرغ، قیمه سیب‌ درختی، قیمه هویج، قیمه بامیه و بسیاری از انواع دیگر.

در ادامه به نکات پخت این خورشت لذیذ و قدیمی ایرانی اشاره می کنیم :

مواد لازم برای ۴ نفر
لپه – ۲۵۰ گرم
پیاز متوسط – ۲ عدد
لیمو عمانی – ۴ عدد
روغن – به اندازه کافی
سیب زمینی درشت – ۲ عدد
گوشت خورشتی – ۴۰۰ گرم
زعفران دم کرده – ۱ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی – ۳ قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه – به اندازه کافی
هل، گلاب ، دارچین و شکر – به میزان لازم

روش تهیه
حدود ۲ ساعت قبل از شروع آشپزی لپه ها را در یک کاسه آب خیس کنید و هر ۳۰ دقیقه یک بار آب شان را عوض کنید.
پیازها را به صورت ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید.
پس از این‌ که روغن داغ شد پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز کمی نرم شود سپس مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه و پیاز یکدست شود. در همین حین گوشت را پس از شست وشو به صورت قیمه ای خرد کنید.
در مرحله بعد گوشت را به قابلمه اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن لپه هایی را که از قبل خیسانده اید اضافه کنید و با دیگر مواد تفت دهید. در این مرحله تفت دادن مواد را تا زمانی که گوشت و لپه سرخ شود باید ادامه دهید.
زمانی که رنگ گوشت تغییر کرد رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری فلفل سیاه به دیگر مواد اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا رب گوجه فرنگی سرخ شود.
پس از این ‌که رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت دادید چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و با حرارت ملایم اجازه دهید گوشت و لپه به طور کامل بپزند. در این مرحله لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کنید و به مدت ۱ ساعت در یک لیوان آب قرار دهید.
باید خورشت را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا به آرامی جا بیفتد. پس از این ‌که خورشت تقریبا آماده شد زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید. در این مرحله می توانید کمی دارچین هم به خورشت اضافه کنید. دارچین باعث می شود طعم خورشت شبیه به طعم خورشت های نذری شود.
پس از اضافه کردن زعفران خورشت را بچشید و در صورت نیاز مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.
سیب زمینی ها را به صورت خلالی یکدست خرد کنید و با آب سرد بشویید تا نشاسته اضافی روی سیب زمینی ها پاک شود.
در مرحله بعدی سیب زمینی ها را آبکشی کنید و با یک دستمال تمیز خشک کنید. یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید. اجازه دهید روغن به حد کافی داغ شود سپس سیب زمینی ها را درون روغن سرخ کنید.
پس از این که سیب زمینی ها را سرخ کردید، خورشت که جا افتاد آن ‌را در ظرف بکشید و با سیب زمینی های سرخ شده تزیین کنید.
نکات
تلخ شدن خورشت قیمه تنها یک دلیل دارد و آن هم لیمو عمانی است. به هیچ وجه لیمو عمانی را در اوایل پخت به خورشت اضافه نکنید. با قرار دادن لیمو عمانی در آب می توانید تلخی لیموعمانی ها را تا حد زیادی بگیرید.
در صورتی که خورشت قیمه تلخ شد، می توانید با اضافه کردن سیب زمینی تلخی آن‌را تا حد زیادی بگیرید. برای این منظور نسبت به اندازه خورشت سیب زمینی آب‌پز کنید.
ظرف مناسب پخت این خورشت مسی است و بهتر است آب‌لیمو اضافه نکنید.
برای خوش رنگ شدن بهتر خورشت لپه‌ها را بعد از خیساندن برای چند دقیقه در آب بجوشانید تا بوی آن از بین برود و بعد با گوشت و پیاز تفت دهید تا لپه له نشود .
از نکاتی که باعث خوش‌رنگ شدن خورشت می‌شود پختن آرام خورشت است .
بهتر است لیموها را یک ساعت بعد از پخت از درون خورشت در بیاورید.
اضافه کردن کمی گلاب و شکر( خیلی کم )و
هل دم کرده طعم بهتری به خورشت شما می دهد.

منابع : بیتوته ، تبیان

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک × 4 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن