زندگی

طرز تهیه دونات خانگی بدون فر چگونه است

کد خبر : 30310

دستور پخت دونات خانگی چندان سخت نیست. فقط روشی را که در این مطلب آموزش داده شده است پیش بگیرید و تمام نکات آن را رعایت کنید.

صبح مشهد– دونات خوراکی بسیار پرطرفدار در سراسر جهان است که معمولا آن را به عنوان میان وعده‌ای شیرین مصرف می‌کنند. دونات تاریخچه جالبی هم دارد. این خوراکی نخستین بار در قرن ۱۹ میلادی توسط مهاجران هلندی در آمریکا پخته شد البته برخی نیز ادعا می‌کنند پسر ۱۶ ساله آمریکایی که قناد بود اولین بار دونات حلقه ای شکل را در سال ۱۸۴۷ میلادی روی عرشه یک کشتی تجاری پخت. این نوجوان به مسافران کشتی گفته بود برای پخت دونات از روش‌هایی که مادرش به او یاد داده بهره برده و برای سوراخ وسط دونات هم از قلع جعبه کشتی استفاده کرده ‌است. در هر صورت دونات اکنون در سراسر جهان گسترش پیدا کرده است. شما هم دستور پخت خانگی این دسر بدون نیاز به فر را در زیر به نقل از ایرنا زندگی بخوانید:

مواد لازم برای تهیه دونات خانگی
آرد: پنج پیمانه

تخم‌مرغ: ۲ عدد

شکر: نصف پیمانه

کره: ۸۰ گرم

شیر: نصف پیمانه

وانیل: نصف قاشق چای خوری

نمک: کمی

دونات خانگی را چه طور درست کنیم

دستور پخت دونات خانگی
۱. ابتدا برای عمل‌آوری خمیر مایه ۲ قاشق سر خالی خمیر مایه را با نصف پیمانه آب ولرم و یک قاشق چای‌خوری شکر داخل ظرف ریخته، در آن را ببندید و ۱۵ دقیقه به آن فرصت بدهید تا عمل بیاید.

۲. آرد را ۳ بار الک کنید و نمک را به آن بیافزایید. کره و شکر را با همزن مخلوط کنید تا رنگ کره روشن شود. حالا تخم مرغ و وانیل را به آن اضافه کنید. خمیر مایه آماده شده را همراه شیر ولرم به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید. حالا حدود ۴ پیمانه آرد را کم کم به مخلوط اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا به شکل خمیری یک دست درآید.

۳. باقی آرد را روی تخته بپاشید و خمیر را روی تخته منتقل کنید و به قدری ورز دهید تا به دست نچسبد. باید خمیر را حدود ۸۰ تا ۱۰۰ مرتبه رو تخته بکوبید. هرچه خمیر بیشتر روی تخته کوبیده شود لطیف‌تر می‌شود.

۴. خمیر را داخل کاسه‌ای که از قبل چرب کرده‌اید قرار دهید روی آن را با چاقو به شکل علامت + خراش دهید. سلفون بکشید و با پارچه یا هوله بپوشانید تا ظرف گرم نگه‌ داشته شود. اجازه دهید خمیر حدود ۴۰ دقیقه در این حالت بماند.

۵. خمیر را بیرون آورده و دوباره ورز دهید تا پف خمیر گرفته شود. این کار از ترک خوردن خمیر زمان سرخ کردن جلوگیری می‌کند. روی تخته را دوباره آرد بپاشید با وردنه خمیر را به قطر یک سانت باز کنید. با استفاده از قالب دونات خمیر را قالب بزنید و آنها را جداگانه روی کاغذ روغنی قرار دهید. با استفاده از همان پارچه دوباره روی خمیرهای قالب زده را بپوشانید. (استراحت دوم)

۶. برای سرخ کردن دونات‌ها، داخل ظرف گودی روغن بریزید و اجازه دهید با حرارت کم داغ شود. دونات‌ها را به کمک کاغذ روغنی به داخل روغن بیاندازید. دونات باید داخل روغن شناور باشد. با استفاده از قاشق بر روی دونات‌ها روغن بریزید تا یک دست سرخ شود. حتما از شعله با حرارت کم استفاده کنید تا دونات کاملا مغز پخت شود. دونات‌های سرخ شده را داخل توری یا روی دستمال بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

۷. می‌توانید دونات‌های خود را با شکلات تخته‌ای آب شده یا پودر قند تزئین کنید.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهارده + 8 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن