شهری

استفاده از گونه های گیاهی خشک منظر اولویت سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد

کد خبر : 58295

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد گفت: با توجه به بحث کمبود آب و خشکسالی شهر مشهد، یکی از اولویت های سال جاری مدیریت شهری، استفاده از گونه های گیاهی خشک منظر است.

به گزارش صبح مشهد به نقل از روابط عمومی سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری مشهد، حسین مختاری در این خصوص اظهارکرد: زری اسکیپ یا خشک منظر به هنر طراحی فضای سبز با استفاده از گیاهانی که نیاز بسیار کمی به آب دارند گفته می‌شود. طراحی خشک منظر، رویکردی متداول در سطح جهان است که در مواجهه با شرایط و اقلیم‌هایی گرم و خشک مطرح می‌شود. اﯾﻦ راﻫﺒﺮد ﻣﯿﺘﻮاﻧﺪ ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻨﯽ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮای اﻧﻮاع ﻣﺨﺘﻠﻔﯽ از ﺑﺎﻏﺒﺎﻧﯽ ﺳﻨﺘﯽ ﺟﻬﺖ اﯾﺠﺎد ﻓﻀﺎی ﺳﺒﺰ ﺑﺎﺷﺪ.

وی افزود: گونه هایی چون رزماری، اسطوخودوس، اردی، نازیخی، بابونه، سدوم عقربی، سدوم قرمز، یال اسبی، فرانکینا ، فیلا، برف در تابستان، پنج انگشت، گازانیا، استسپرموم ،زرشک زینتی، ژونیپروس، طاووسی، اگاو، لیروپ، الوورا و … از گونه های کار شده در جشنواره خشک منظر امسال در لچکی تقی آباد و ابتدای آیلند کلاهدوز است.

مختاری افزود: در محوطه سازی سنتی بیشتر از چمن برای محوطه سازی استفاده می شود که مصرف آب بالایی دارد اما در زری اسکیپ، یک طراح منظره بسیار جذاب و زیبایی را با استفاده از انواع گیاهان پوششی و گونه های متنوع کم نیاز به اب در ترکیب با انواع مصالح طبیعی مانند قلوه سنگ، مالچ ها، چوب، سنگ و صخره و … برای محیط پیرامون به وجود می آورد که ضمنﮐﺎﻫﺶ ﭼﺸﻢﮔﯿﺮ و ﻗﺎﺑﻞ ﻣﻼﺣﻈﻪ ﻫﺰﯾﻨﻪﻫﺎی ﻧﮕﻬﺪاری در مصرف آب نیز صرفه جویی می شود.

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد چشم انداز طبیعی، نگهداری و محافظت کمتر، هزینه کمتر، صرفه جویی در مصرف آب، صرفه جویی در زمان و … را از مزایای طراحی فضای سبز به صورت خشک منظر دانست و افزود: امسال حدود ۱۲۰۰ مترفضای سبز با این سبک در طرح استقبال از بهار کار شده است. با توجه به پایین بودن میزان بارندگی وضعیت آب و هوایی خاص و سایر عوامل، زمینه مساعد جهت تشکیل و گسترش خاکهای شور در بخش های خشک و نیمه خشک کشور فراهم است. زری اسکیپ یا منظرسازی خشک بخشی از علم منظر است که در مواجهه با شرایط و اقلیم های گرم وخشک مطرح می شود.

وی در پایان گفت: شهرداری مشهد از سال ۱۳۹۷ اولین نمونه طراحی خشکی منظر را در نمایشگاه گل و گیاه جهت فرهنگ سازی و آشنایی کارشناسان و مردم با این سبک طراحی و اجرا کرد و بعد از ان در باغچه های شهری به صورت محدود در بعضی لچکی‌های فضای سبز مانند خیابانهای کلاهدوز، فرامرز عباسی، ابوطالب، قرنی و … توسط ادارات فضای سبز مناطق طراحی و اجرا شد و با توجه به مشکل کمبود آب و افزایش هزینه نگهداری چمن و گلهای فصلی به مرور در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ با تغییر الگوی کاشت و استفاده از این سبک طراحی سطوح بیشتری به روش خشکی منظر کار شد و هم اکنون به عنوان افق برنامه ریزی با نگاهی پایدار در توسعه واحداث فضای سبز در دستور کار طراحان منظر و فضای سبز مد نظر است.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 + چهار =

دکمه بازگشت به بالا
بستن