شهری

غربالگری معتادان متجاهر مشهد در خانه سبز

کد خبر : 53331

معاون اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد گفت: در مجموعه خانه سبز، مرکزی را با عنوان مرکز غربالگری معتادان متجاهر به سازمان بهزیستی تحویل دادیم چرا که مرکز غربالگری از نیازهای ضروری معتادان متجاهر است.

به گزارش صبح مشهد، مهدی ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار داشت: یکی از آسیب‌های اجتماعی تاثیرگذار بر کیفیت زندگی مردم اعتیاد است، متاسفانه اعتیاد در تمام کشور جزو با اولویت‌ترین آسیب‌های اجتماعی برای رسیدگی و از آسیب‌های اجتماعی فوری جامعه است که باید به آن پرداخت و مداخله‌های موثری برای مبارزه با آن برنامه ریزی کرد.

وی افزود: در کاهش اعتیاد و کنترل آن به ویژه کنترل معتادان متجاهر که از دغدغه‌های اصلی مردم و مسئولان است، همه سازمان‌ها و نهادها باید هم افزایی داشته باشند؛ شهرداری مشهد در راستای رسالت اجتماعی و قانون ششم توسعه که در این زمینه مسئولیت‌هایی را به مدیریت شهری واگذار کرده است و به عنوان همکار در کاهش آسیب‌های اجتماعی معرفی شده اقدامات خوبی را با کمک دستگاه‌ها و نهادها انجام داده است.

معاون اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد گفت: سال گذشته طی قراردادی به مبلغ ۲۳میلیارد تومان در راستای نگهداری و درمان معتادان متجاهر براساس مصوبه شورای اسلامی شهر مشهد به بهزیستی استان خراسان رضوی کمک کردیم.

ابراهیمی تصریح کرد: در زمینه دستگیری معتادان متجاهر نیز به نیروی انتظامی و پلیس مبارزه با مواد مخدر در تامین وسیله حمل و نقل معتادان از پاتوق‌ها به کمپ‌ها کمک کردیم البته مسئولیت دستگیری معتادان متجاهر در معابر شهری با پلیس مبارزه با مواد مخدر است .

مرکز غربالگری معتادان متجاهر در خانه سبز

وی عنوان کرد: در مجموعه خانه سبز، مرکزی را با عنوان مرکز غربالگری معتادان متجاهر به سازمان بهزیستی تحویل دادیم چرا که مرکز غربالگری از نیازهای ضروری معتادان متجاهر است و کار تشخیص معتاد متجاهر را حسب دستور مقام قضایی و اعزام آن به کمپ‌های ماده ۱۶ انجام می‌دهد که معتادان در این مرکز توقفی چند روزه دارند و شهرداری برای تامین مکان این غربالگری در خانه سبز همکاری دارد.

معاون اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد عنوان کرد: برای افزایش ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر مرکزی را در بلوار پیامبر اعظم ۸۱ با ظرفیت ۴۰۰نفر تحویل سازمان بهزیستی دادیم. کمک به ساخت کمپ برزش آباد وابسته به سپاه امام رضا(ع) که یکی از کمپ‌های پیشرفته ماده ۱۶است از دیگر اقدامات مدیریت شهری بوده است.

ابراهیمی با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی مدیریت شهری در راستای مبارزه با مواد مخدر نیز اظهارکرد:در زمینه توانمندسازی معتادان، ۴۰نفر از بانوان بهبود یافته خانه سبز آموزش‌های توانمندسازی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را در ۴ماه فراگرفتند؛ در زمینه‌های مختلفی که شهرداری مشهد توانست به این موضوع کمک کرد و ما خود را در این زمینه دارای مسئولیت اجتماعی و قانونی می‌دانیم و با حمایت شورای شهر مشهد وارد شدیم چرا که این موضوع به عنوان یکی از دغدغه‌های مردم مطرح می‌شود و متاسفانه پاتوق‌هایی که در سطح شهر دیده می‌شود زمینه بسیار نامناسبی است؛ این پاتوق ها خود یک آسیب اجتماعی تولید می‌کنند برای مردم منطقه ومحله بنابراین مدیریت شهری در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی دغدغه‌مند است تا در فضای شهری حال مردم خوب باشد و موانع برطرف شود.

راه‌اندازی سامانه سراج با اسکن عنبیه

وی ادامه داد: یکی از اقدامات شهرداری مشهد در راستای ساماندهای معتادان متجاهر، راه اندازی سامانه سراج بود که در این سامانه براساس اسکن عنبیه معتادان متجاهر ثبت می‌شوند و تعداد زیادی از این معتادان در کمپ های ماده ۱۶ شناسایی شده اند و ما با افراد کاملا شناخته شده‌ای روبه رو هستیم که باید فرآیند توانمندسازی و صیانت پس از خروج را برای این افراد بررسی کنیم تا کاهش ورودی به کمپ‌های ماده ۱۶ را داشته باشیم.

معاون اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: ترویج مسابقه کتابخوانی از کتاب دوباره‌گی را در دستور کار قرار دادیم تا تشکل‌های مردمی این کتاب را در بین شهروندان گسترش دهند و آگاهی‌های شهروندان در این زمینه افزایش یابد، یکی از موضوعاتی که شهرداری به شدت پیگیر می‌باشد بحث پیشگیری از اعتیاد است که در سال گذشته تربیت ۱۷۰۰مربی آموزش دیده را در ۱۷۰محله در دستور کار قرار دادیم و بیش از ۳۰۰نفر از این افراد در مراحل پایانی مربیگری هستند و در محافل، مدارس، مساجد، کانون‌های فرهنگی بتوانند نقش پیشگیری همگانی از اعتیاد را ایفا می‌کنند.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 × یک =

دکمه بازگشت به بالا
بستن