پایتخت فرهنگ اسلامی

پیکر مرحوم استاد دکتر احمد مهدوی دامغانی در حرم رضوی به خاک سپرده می‌شود

کد خبر : 47403

پیکر مرحوم استاد دکتر احمد مهدوی دامغانی ادیب، نویسنده، پژوهشگر و استاد دانشگاه فردا دوشنبه، در صحن کوثر حرم رضوی تشییع و سپس در رواق دارالمبارکه حرم دفن می شود.

به گزارش صبح مشهد، مسوول روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با تایید این مطلب گفت: پیکر این نویسنده و پژوهشگر با هماهنگی تولیت آستان قدس رضوی قرار است ساعت ۱۷ فردا دوشنبه در جوار مزار مرحوم علامه محمدرضا حکیمی آرام گیرد.

مرحوم احمد مهدوی دامغانی در ۱۳ شهریور ۱۳۰۵ در مشهد و در خاندانی اهل دانش و متدین و با اصالت دامغانی دیده به جهان گشود و روز جمعه، بیست‌ و هفتم خردادماه امسال در سن ۹۵ سالگی از دنیا رفت.

وی علوم متداول قدیم و جدید را در مشهد فراگرفت و سپس در تهران اقامت گزید. در سال ۱۳۲۷ از دانشکدهٔ معقول و منقول (الهیات) دانشگاه تهران و در سال ۱۳۳۳ در رشتهٔ ادبیات فارسی از دانشکدهٔ ادبیات دانشگاه تهران لیسانس گرفت. در سال ۱۳۴۲ از دانشگاه تهران درجهٔ دکتری در زبان و ادبیات فارسی گرفت و موضوع رسالهٔ دکتری او تصحیح کتاب “کشف‌الحقایق” عزیزالدین نسفی به راهنمایی محمدتقی مدرس رضوی بود.

پس از گذراندن دوره دکتری زبان و ادبیات فارسی به عنوان استاد دانشگاه تهران به تدریس در دانشکده‌های ادبیات و الهیات دانشگاه تهران پرداخت.

او از سال ۱۳۵۳ تا ۱۳۵۴ در دانشگاه مادرید به تدریس ادبیات عرب و فارسی و فقه اسلامی اشتغال داشت.

مهدوی دامغانی همچنین چندین سال سردفتر اسناد رسمی در تهران و از سال ۱۳۵۴ رییس کانون سردفتران اسناد رسمی ایران بود.

احمد مهدوی دامغانی از سال ۱۳۶۶ مقیم آمریکا شد و در دانشگاه هاروارد و دانشگاه پنسیلوانیا مشغول به تدریس در مقطع دکتری و پسا دکتری بود. رشته‌های تدریس او در آمریکا شامل معارف اسلامی، ادبیات عرب، ادبیات فارسی، فقه، تفسیر و برخی علوم اسلامی بود.

وی فرزند آیت الله شیخ محمدکاظم مهدوی دامغانی از بزرگان حوزه علمیه مشهد است. از هم دوره‌ ای های مهدوی دامغانی در حوزه علمیّه مشهد می‌توان به شیخ کاظم مدیرشانه چی، شیخ محمّد واعظ زاده، عبدالجواد فَلاطوری، سید جعفر سیّدان و آیت الله سیّد علی حسینی سیستانی اشاره کرد.

احمد مهدوی دامغانی مقاله‌های متعددی در مجله‌های “یغما، کلک، گلچرخ، ایران‌نامه، ایران‌شناسی، ره‌آورد و گلستان” به چاپ رسانده‌ است و از مشهورترین مقاله‌های او مآخذ ابیات عربی کلیله و دمنه و مآخذ ابیات عربی مرزبان‌نامه است.

از کتاب‌های چاپ‌شده مهدوی دامغانی، علاوه بر “کشف‌الحقایق” نسفی، تصحیح “نسمهالسحر بذکر من تشیع و شعر” و تألیف “شاهدخت والاتبار شهربانو والده معظمه حضرت امام علی بن الحسین السجاد علیهما السلام” است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

16 − شش =

دکمه بازگشت به بالا
بستن