مسئول دفتر ثبت آثار تاریخی و طبیعی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی گفت: دانش بومی پخت «یخنی پلو» درگز در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
به گزارش صبح مشهد به نقل از روابطعمومی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی، محمود طغرایی مسئول دفتر ثبت آثار تاریخی و طبیعی این اداره کل اظهار کرد: دانش بومی پخت «یخنی پلو» درگز در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
وی افزود: «یخنی» که در قاموس لغات فارسی به معنای پخته آمده را میتوان مشهورترین و محبوبترین خوراک بومی شهرستان درگز در استان خراسان رضوی دانست که همچنان نیز از اقبال زیادی برخوردار است. این خوراک، از گذشته تا کنون در مراسم و میهمانیها و جشنها تهیه می شده است. همچنین معمولا برای پذیرایی از مهمانی که از اهمیت خاصی در نزد صاحبخانه برخوردار است، یخنی پخته میشود.
طغرایی خاطرنشان کرد: یخنی در اصل گوشت پخته شده بره یا بز است که به شیوه خاص خود در درگز پخته و به همراه برنج صرف میشود، برای تهیه این غذا، قطعات گوشت در پیاز تفت داده شده به همراه آب پخته میشود بدون اینکه هیچ ادویهای به جز نمک بدان اضافه شود.
وی افزود: محبوبیت یخنی در نزد مردم محلی و مسافران سبب شده که در در سطح شهرستان درگز، به رستورانها و خوراکپزیهای فراوانی برخوریم که پیشنهاد اول آنها برای پذیرایی از مهمانان، گوشت یخنی به همراه پلوی با برنج درگزی است. با توجه به اهمیتاین غذا برای مردم درگز، میتوان با معرفی درست و بجا، از ظرفیت این غذا در کنار دیگر جاذبههای تاریخی، فرهنگی و طبیعی منطقه درگز، در جهت معرفی خوراک سنتی و جذب هر چه بیشتر گردشگر، بهره برد.