زندگی

ماسالا، یک نوشیدنی با هزار خاصیت

کد خبر : 37362

ماسالا یک نوشیدنی قدیمی است که خواص زیادی از جمله کاهش سطح کلسترول خون و خاصیت ضدباکتریایی دارد

این روزها شما می توانید چای ماسالا را در هر کجای دنیا تهیه کنید.

صبح مشهد– اگرچه این چای به کشورهایی مانند هند و تایلند نسبت داده می‌شود. برخلاف چای معمولی که با آب درست می‌شود، در تهیه‌ چای ماسالا هم از آب گرم و هم شیر گرم استفاده می‌شود در واقع چای ماسالا چای سنتی است که در هند و تایلند سرو می‌شود و برای تهیه آن چای سیاه، شیر و انواع ادویه ‌به کار می رود.

طرز تهیه چای ماسالای خانگی
هل سبز ۵ عدد
چوب دارچین یک عدد متوسط
شکر ۴ قاشق چای‌خوری
شیر یک پیمانه
فلفل سیاه یک عدد
میخک ۴ عدد
چای سیاه ۲ قاشق چای‌خوری
پودر زنجبیل خشک شده یک قاشق چای‌خوری

نکته
دستورالعمل ثابتی برای تهیه این نوشیدنی وجود ندارد و در بعضی از دستورها بادیان ختایی یا انیسون ستاره ای و فلفل سفید، جوز هندی و چای سفید هم اضافه می‌شود.شما می توانید به دلخواه مواد را کم و زیاد کنید.
روش تهیه
۱- طرز تهیه چای ماسالا به این صورت است که ابتدا باید تمام ادویه های آسیاب نشده را در غذاساز بریزید و پودر کنید.
۲- سپس پوست هل را جدا و آن را دوباره آسیاب کنید.
۳- یک ظرف را روی شعله متوسط قرار دهید و چهار پیمانه آب در آن بریزید.
۴- وقتی جوش آمد، چای سیاه و پودر ماسالای خانگی تازه را که آماده کرده اید به آن اضافه کنید.
۵- بعد از یک دقیقه، شکر را اضافه کنید و بگذارید مخلوط ۴ تا ۵ دقیقه قل بخورد.
۶- در آخر، پودر زنجبیل خشک و شیر را اضافه کنید. بگذارید باز هم قل بخورد تا شیر شروع به کف کردن کند.
۷- شعله را کم و کمی زنجبیل تازه روی چای رنده کنید.
۸- در ظرف را بگذارید و اجازه دهید۲، ۳ دقیقه آهسته قل بخورد.
۹- چای را از صافی عبور دهید و تازه سرو کنید.
خواص چای ماسالا
۱- دارچین تا بیش از ۳۰ درصد موجب کاهش سطح کلسترول خون، کلسترول LDL و تری‌گلیسیرید می‌شود.
۲- برخی از مطالعات انجام‌شده ثابت می‌کند چای سیاهی که در این نوشیدنی استفاده می‌شود، تأثیر مثبتی بر کاهش سطح کلسترول خون دارد.
۳- ترکیب زنجبیل و دارچین در تهیه این چای تأثیر مثبتی بر کنترل و کاهش قندخون دارد.
۴- چای ماسالا حاوی زنجبیل است که ضدتهوعی بسیار قوی محسوب می‌شود.
۵- این نوشیدنی حاوی دارچین، میخک و هل است که خاصیت ضدباکتریایی دارند و مانع از بروز عفونت‌های باکتریایی دستگاه گوارش می‌شوند.
۶- فلفل سیاه یکی دیگر از ادویه‌هایی است که خاصیت ضدباکتریایی دارد و معمولا در تهیه‌ این چای استفاده می‌شود.
۷- هل یکی از گران قیمت ترین ترکیبات چای ماسالاست. از خواص هل می توان به بادشکنی و تسکین نفخ اشاره کرد.
۸- رازیانه یک ادویه تند و شیرین است که طبعی گرم و خشک دارد.از این ادویه برای درمان مشکلات گوارشی و برونشی استفاده می شود.
۹- بادیان ختایی یکی از ترکیبات چای ماسالاست که طعمی مشابه شیرین بیان دارد و از ادویه های بومی مصر، نواحی مدیترانه و غرب آسیا به شمار می رود.
۱۰- جوز هندی، دانه نوعی درخت همیشه سبز است که عطر و طعمی گرم دارد. این ادویه از خواص آنتی باکتریال برخوردار است و برای درمان اسهال مفید است و خاصیت آرام‌بخشی دارد.
۱۱- وانیل از ترکیبات سنتی چای ماسالا به شمار نمی رود اما طعم دلپذیری به آن می دهد.

منبع: خراسان

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بیست − یک =

دکمه بازگشت به بالا
بستن