شهری

استفاده ۴۰ درصد نانوا ها از جوش شیرین

کد خبر : 25226

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با انتقاد از کیفیت نان گفت : متاسفانه هم اکنون ۴۰ درصد از نانوایی ها هنوز از جوش شیرین استفاده می کنند که ضررهای فراوانی دارد و می توان مهم ترین ضرر آن را سوءهاضمه و تاثیر بردستگاه گوارش دانست.

به گزارش صبح مشهد، «زهرا عبداللهی» در اولین جشنواره محصولات و کسب و کارهای طیب در مشهد افزود : هم اکنون نانی که فرد مصرف می کند شش گرم نمک دارد این در حالی است که تمام مواد غذایی که یک فرد در طول روز می خورد باید کمتر از پنج گرم نمک داشته باشد؛ این مهم را می توان یکی از عوامل فشار خون دانست.
به گزارش ستاد خبری نخستین جشنواره محصولات و کسب‌وکارهای طیب، وی تصریح کرد : کاهش میزان نمک در نان اقدام بزرگی بود که انجام شد و هم اینک در ۶۵ درصد نانوایی های کشور این یک درصد نمک رعایت شده و اکنون نیز روزانه سه گرم نمک دریافتی مردم را پایین آورده ایم.

عبداللهی گفت: تنورها باید استاندارد شود و تلاش ما در این جهت است که یک گام بسیار بزرگ برای سلامت مردم با استاندارد شدن تنورها برداشته شود.
«یزدان سیف» معاون وزیرجهاد کشاورزی نیز گفت: هزینه‌ای که مردم در زنجیره تولید گندم؛ آرد و نان می‌پردازند چیزی حدود ۴۴ هزار میلیارد تومان بوده و با ۱۶ هزار میلیارد تومان یارانه‌ای که دولت به شکل‌های مختلف وارد این صنعت می‌کند، مبلغ کل سرمایه در این صنعت حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان است.
وی با بیان این که ۸۰۰ کارخانه آرد و سیلو در این صنعت در حال فعالیت هستند، تصریح کرد: اشتغالی که این صنعت در کشور ایجاد کرده حدود یک میلیون شغل است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر این که ۴۸ درصد از انرژی غذایی مردم از طریق نان تامین می شود، افزود: ما در چهار سال اخیر هیچ گونه وارداتی نداشته ایم و تمامی گندم مورد نیاز کشور از تولید داخلی تامین شده است.
در این جشنواره ابتدا تعدادی از مدیران حوزه نان به ایراد سخن پرداختند و سپس کارشناسان، نانوایان و فعالان این حوزه در “نشست تخصصی پرسش وپاسخ چالش های فنی و کیفی نان” در خصوص مسائل این حوزه بحث و تبادل نظر کردند.
در انتها نیز از نانوایان برتر طرح رتبه بندی مرکز پخت نان، برگزیدگان مسابقات مهارت پخت نان در استان خراسان رضوی ونیز نانوایان فعال در کشور برای ترویج نان کامل تقدیر شد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

6 + سه =

دکمه بازگشت به بالا
بستن