شهری

توسعه فضای سبز و مشارکت های مردمی دو اولویت شهرداری منطقه ثامن

کد خبر : 14230

ناکارآمدی شیوه های اجرایی سابق طرح بر مبنای مداخله صرف شهرداری،عامل نارضایتی شهروندان بوده است که باید بر مبنای مشارکت حداکثری مردم و سرمایه گذاران اصلاح و ادامه یابد.

به گزارش صبح مشهد به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ثامن،شامگاه چهارشنبه بیست و یکم دی ماه نشست صمیمی اعضای کمیته نظارتی شماره چهار شورا و شهردار منطقه ثامن و مسوولین دستگاه های خدمت رسان بافت پیرامون حرم مطهر رضوی با شهروندان،ساکنان و کسبه محله عیدگاه در مسجد معتمد برگزار شد

شهردار منطقه ثامن در ابتدای این جلسه به ارائه گزارشی از عملکرد مجموعه مجری طرح بهسازی و نوسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی پرداخت و اظهار کرد: یکی از عوامل طولانی شدن اجرای طرح،ناکارآمدی کافی شیوه های اجرای آن بر مبنای مداخله صرف شهرداری بوده است که باید اصلاح و بر مبنای مشارکت حداکثری مردم و سرمایه گذاران ادامه یابد.

سید مصطفی نعمتی تصریح کرد: در همین راستا به دنبال جذب مشارکت های مردمی، بخش خصوصی و سرمایه گذاران در اجرای پروژه های طرح بهسازی و نوسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی هستیم و راهکارهای اصلاح روش ها با هدف تسریع این امر را در دستور کار مجموعه مجری طرح قرار دادیم.

شهردار منطقه ثامن در ادامه با اشاره به اینکه محیط کارگاهی منطقه و کمبود شرایط رفاهی از جمله فضای سبز،عاملی برای خروج ساکنین از منطقه بوده،گفت: حضور جمعیت ساکن در بافت است که پویایی و نشاط را برای منطقه به ارمغان می آورد و با همین نگاه و نیز باهدف ماندگاری جمعیت ساکن در بافت ،توسعه سطوح سبز پیش بینی شده در طرح جامع و همچنین تکمیل و اجرای سریع تر پروژه های رفاهی را دنبال می کنیم.

احمد نوروزی رییس کمیسیون اقتصادی و مشارکت های شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در ادامه با بیان اینکه عدم تمرکز گرایی در اجرای پروژه ها و نیز مشارکت حداقلی شهروندان و سرمایه گذاران بخش خصوصی در اجرای طرح،علل اصلی کندی پیشرفت آن است،تصریح کرد: امروزه بسیاری از طرح هاو پروژه های موفق شهری دنیا نتیجه مشارکت حداکثری بخش خصوصی و سرمایه گذاران است.

رییس کمیته نظارتی منطقه ثامن گفت: توان و ظرفیت بالای مشارکت مردم در برهه های مختلف تاریخی نظیر انقلاب ثابت شده و اگر این توان با مدیریت شهری توام شود،نیروی محرکه اجرای اسرع طرح خواهد بود و به همین منظور مجموعه مدیریت شهری مشهد مقدس در این دوره پذیرای هرگونه همکاری با شهروندان و سرمایه گذاران است.

اتکا بر مشارکت های مردمی، امری ضروری در مدیریت شهری است

همچنین رییس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس هم  هدف از برگزاری چنین برنامه هایی را گفتگوی مستقیم با شهروندان دانست و اظهارکرد: یکی از مشکلات بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی این بوده که طرح نوسازی بیش از ۲ دهه به طول انجامیده است.

حسینی پویا در ادامه خاطرنشان کرد: بخشی از این مشکلات ناشی از موضوع تملک و اختلاف قیمت بین مالک و شهرداری است؛ از طرف دیگر وقتی قیمت ملک مشخص می‌شود، به دلیل مشکلات مالی و شرایط کنونی، در پرداخت بهای ملک مشکل داریم.

حسینی‌پویا افزود: شورای پنجم به دنبال مرتفع نمودن مشکلات و متمرکز کردن اقدامات حوزه سرمایه‌گذاری در بافت پیرامون حرم مطهر رضوی است چراکه این منطقه پتانسیل بالایی در بحث سرمایه‌گذاری دارد.

عضو کمیته نظارتی منطقه ثامن پراکندگی اجرای پروژه های شهری در طرح نوسازی و بهسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی که از قدیم اتفاق افتاده را یکی از مشکلاتی بر شمرد که در گذشته اتفاق افتاده است و گفت: امیدواریم این اقدامات نظم داده شود و ساماندهی یابد؛ اتکا به ساکنان محلی و همکاری مردم در تحقق این طرح امری لازم و ضروری است.

وی افزود: اگر مردم طرح را از خود بدانند، بدون شک پیشرفت و توسعه آن بهتر و بیش از پیش خواهد شد.

عضو شورای اسلامی شهر مشهد مقدس با بیان اینکه تاکنون ۱۴ بنای موجود در منطقه ثامن به ثبت فهرست آثار ملی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری رسیده است اظهار کرد: این بناهای تاریخی می‌توانند توسط سرمایه‌گذاران تغییر کاربری پیدا کنند و از آنها برای کاربری های مختلف همچون موزه و رستوران سنتی و غیره استفاده و در راستای اشتغال زایی بهره گرفت.

وی افزود: موضوع تجاری موقت بخش دیگری از مشکلات منطقه است و در این حوزه باید توجه داشت در مکان هایی که قانون اجازه دهد، مورد استقبال شهرداری قرار می‌گیرد لیکن در موقعیت هایی که با منافع عمومی در تناقض باشد، چنین امری میسر نیست.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هفت + 8 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن