اجتماعیاسلاید شوستون اصلی

سایه سنگین اعتیاد بر زندگی ۱۵۰ هزار خراسانی

کد خبر : 2082

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی گفت: در حالی که مبتلایان به بلای خانمان سوز اعتیاد  به بیش از ۲ میلیون نفر در کشور  می رسند  بر اساس امار  ۱۵۰ هزار نفر در  خراسان رضوی  گرفتار  این آسیب اجتماعی هستند.

به گزارش پایگاه خبری صبح مشهد، سرهنگ ابراهیم قربان زاده که در مراسم افتتاحیه رسمی مرکز اقامتی اجباری سلامت محور مهر الرضا علیه السلام حضور یافته بود، در سخنانی با بیان این که در حال حاضر یکی از بزرگترین معضلات اصلی در کشور ما مواد مخدر واعتیاد به مواد مخدراست، اظهار کرد: بیش از ۵۰ درصد زندانیان مواد مخدر یا معتاد هستند ویا جرایمی که مرتکب می شوند به نوعی مرتبط با مواد مخدر است.
وی با بیان اینکه مبارزه با مواد مخدر تنها به عهده پلیس نیست، افزود: ما در همسایگی کشوری هستیم که بیشترین تولید کننده مواد مخدر در دنیا است و بیش از ۹۰ در صد مواد مخدر دنیا و بیش از ۷۰ درصد هرویین دنیا در این کشور تولید می شود.
وی ادامه داد: سالانه بیش از ۷۰۰۰ تن مواد مخدر در افغانستان تولید می شود و مدعیان مبارزه با مواد مخدر هم سعی در پیاده کردن سیاست هایشان هستند و هر روز شاهد افزایش تولید این مواد هستیم.
قربان زاده با بیان اینکه دیوار کشیدن مانع از وارد شدن مواد مخدر به کشور نمی شود، بیان کرد: این خود ما هستیم که باید در برابر این بلای خانمان سوز بایستیم، اگر ما توانستیم به مواد مخدر و معضلات آن نه بگوییم قطعا موفق می شویم.
وی گفت: صرف در دست قرار گرفتن مواد مخدر دلیل بر اعتیاد نمی شود مهم آن است که به دریا برویم ولی غرق نشویم بلکه حرفه شناگری را یاد بگیریم.
وی با بیان اینکه مواد مخدر همانطور که ابعاد پیچیده ای دارد باید در مبارزه با آن از ابعاد مختلف وارد شد، اظهار کرد: به این نتیجه رسیدیم باید هم زمان با مقابله پیشگیری کرد، هم زمان با پیشگیری درمان کرد و هم زمان با درمان صیانت از بهبود یافتگان را مد نظر قرار داد و این ممکن نمی شود مگر با اجتماعی کردن و مشارکت مردم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی بیان کرد: در سالی که سال اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل از سوی مقام معظم رهبری نام گذاری شده است، مبارزه با مواد مخدر یک نوع سرمایه است چرا که افراد زیادی برای درمان، صیانت ونگهداری افراد معتاد به کارگرفته می شوند.
وی با بیان اینکه بیش از۲ میلیون نفر در کشور گرفتار بلای خانمان سوز اعتیاد هستند، اظهار کرد: بر اساس آمار در خراسان رضوی بیش از ۱۵۰ هزار نفر گرفتار این آسیب اجتماعی هستند.
وی عنوان کرد: درسالی که گذشت بیش از ۵۰۰۰ معتاد، توسط خانوداه ها یا توسط پلیس جمع آوری نگهداری و درمان شدند که از این تعداد به طور میانگین ۲۰ درصد وافعا ترک کردند.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۱۵۰۰ نفر در کمپ های ترک اعتیاد در حال درمان هستند که از این تعداد قریب به ۶۰۰ نفر بهبود یافتگان هستند.
قربان زاده مشارکت و همکاری خانودها را بسیار مهم دانست و گفت: یک بعد پیشگیری و بعد دیگر صیانت از بهبود یافتگان است و ما اقداماتی که لازم باشد در جهت درمان، پیشگیری و صیانت از بهبود یافتگان را انجام می دهیم ولی خانواده ها با حمایت خود از امکان بازگشت این افراد به مواد مخدر را کاهش خواهند داد.
وی تصریح کرد: اعتیاد به مواد مخدر یکی از بزرگترین آسیب ها و مادر همه جرایم است به طوری که بیش از ۵۰ درصد زندانیان مواد مخدر یا معتاد هستند ویا جرایمی که مرتکب می شوند به نوعی مرتبط با مواد مخدر است.
وی با بیان اینکه هر اقدامی که پشتوانه مردمی داشته باشد و متکی به مردم باشد قطعا موفق است، افزود: افرادی که با شورای مبارزه با مواد مخدر همکاری می کنند به نوعی وابسته به مردم هستند و چون از دل مردم جوشیدند، حرف مردم را می زنند و به مشکلاتشان آشنا هستند در نتیجه نفوذشان بیشتر و موجب موفقیت است.
قربان زاده در خصوص میزان مشارکت مردمی گفت: ما همیشه نیازمند مشارکت مردمی بوده ایم و امیدواریم این مشارکت هم به لحاظ مادی وهم معنوی افزایش پیدا کند.
مدیر عامل موسسه خیریه پرتو مهر امام رضا علیه السلام هم که میزبان این مراسم بود در اظهاراتی با اشاره به این که موسسه خیریه پرتو مهر امام رضا (ع) ۱۱ سال پیش فعالیت خود را بانگاهی متفاوت آغاز کرده است، گفت: این موسسه با هدف نگهداری از بچه های ترخیصی بهزیستی به عنوان اولین مجموعه در ایران فعالیت دارد.
وی علت نگهداری از بچه های ترخیصی بهزیستی را صدمه دیدن آنها بعد از خارج شدن از بهزیستی دانست و بیان کرد: با عنایت امام رضا در بحث بچه های ترخیصی توانستیم موفق شویم و قطعا کاری که با توکل انجام شود حتما ثمربخش خواهد بود.

سیدی با بیان اینکه اغلب بچه های این موسسه بد سرپرست هستند و به دلایلی چون اعتیاد و طلاق والدینشان در این موسسه نگهداری می شوند، تصریح کرد: ما تصمیم گرفتیم با وارد شدن در بحث اعتیاد، خانواده های از هم پاشیده شده را دوباره احیا کنیم و الان با گذشت ۳٫۵ سال به این باور رسیدیم که می توان این کار را سر و سامان داد.
وی با بیان اینکه ما باید فرهنگ مردم را نسبت به مقوله اعتیاد تغییر بدهیم، ابراز امیدواری کرد: اگر در این مرکز در بحث درمان، سرهنگ قربان زاده؛ پیشگیری، عباسی مدیر عامل باشگاه سیاه جامگان و اشتغال و مسکن ستاد و خیرین وارد شوند، این بچه ها به آغوش خانواده برخواهند گشت.
گفتنی است مرکز اقامتی اجباری سلامت محور مهر الرضا علیه السلام که در کیلومتر ۱۷ جاده کلات و در روستای پاژ زادگاه فردوسی واقع شده با ظرفیت پذیرش ۱۵۰ نفر در هر دوره و برخورداری از کادر مجرب پزشکی، روانشناس و تیم مددکاری وابسته به مؤسسه خیریه مهر الرضا (ع) بوده که با اخذ مجوزهای رسمی از ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان بهزیستی پذیرای مددجویان خود معرف و بیماران معرفی شده از سوی ستاد می باشد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

14 − 11 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن