اسلاید شودانش و فناوریستون اصلیمشهد 2017پایتخت فرهنگ اسلامی

اختتامیه یازدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر در مشهد برگزار می شود

کد خبر : 9825
دبیر اجرایی یازدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر گفت: مراسم اختتامیه یازدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر، شامگاه چهارشنبه ۱۸ اسفند با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود.

به گزارش صبح مشهد؛ مهدی قزلی، ظهر امروز  در نشست خبری یازدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر بیان کرد: جشنواره شعر فجر امسال سومین سالی است که توسط بنیاد شعر و ادبیات داستانی برگزار می شود و بعد از دو سال از تهران خارج شده است.
وی ابراز امیدواری کرد: با خارج شدن این جشنواره از تهران قدم محکمی در موضوع تمرکز زدایی اختتامیه جشنواره‌های ملی از تهران به شهرهای دیگر باشد که به دلایل مختلف از برگزاری برنامه‌های مشابه محروم مانده‌اند.
دبیر اجرایی جشنواره بین المللی شعر فجر تصریح کرد: البته تلاش شده با برگزاری محافل شعرخوانی در مشهد، تمزکر اتفاقات شعری را در مرکز جبران کنیم؛ چیزی که فقط در فرهنگ و ادبیات نیست و این تمرکز در برنامه‌های دیگری هم وجود دارد.
وی با بیان اینکه مراسم اختتامیه رنگ و بوی دیگری دارد؛ افزود: امیدواریم با استقبال اهل ادب بر این موضوع که تمرکز زدایی تفکر درستی است؛ صحه گذاشته شود.
وی بیان کرد: داوری ها تمام شده و نامزدها اعلام شده است و مهمانان خارجی و داخلی در حال آمدن هستند تا شامگاه چهارشنبه ۱۸ اسفندماه برنامه فاخر و در شأن شعر فارسی برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه امسال برخلاف سال های گذشته محفل شعر در کشورهای خارجی برگزار نشده است؛ افزود: در سال های قبل محافلی در کشورهای لبنان، افغانستان و تاجیکستان با نگاه به وطن فارسی برگزار می شد.
وی تصریح کرد: میهمانان امسال افرادی هستند که در حوزه زبان و شعر فارسی فعالیت می کند؛ در واقع مد نظر ما داشتن شعر فارسی و کار کردن در این حوزه توسط میهمانان بود چرا که محور ما محور زبان فارسی است.
قزلی در ادامه اظهار کرد: در مراحل اولیه گسترش شعر فجر با نظر به منویات رهبر انقلاب، به دنبال گسترش زبان فارسی و وطن فارسی هستیم تا افرادی که در دنیا به زبان فارسی شعر می‌گویند یا درباره شعر فارسی، پژوهش داشته‌اند در کانون شعر فجر آنها را گرد آوریم تا از آثار آنها برای بارور کردن این اتفاق بزرگ ادبی، بهره ببریم.
وی با اظهار امیدواری از دعوت تمام افردای که به زبان فارسی شعر می سرایند در این جشنواره؛ عنوان کرد: امسال به دلیل اینکه زبان گفتار و نوشتار افغانستان فارسی استبخش ویژه جشنواره مربوط به افغانستان است و با توجه به اینکه زبان نوشتار تاجیکستان با ایران متفاوت است سال آینده با همکاری تاجیکستان با رفع این مشکل این کشور بخش ویژه جشنواره خواهد بود.
وی با اشاره به برگزاری دو محفل شعر خوانی و یک نشست علمی قبل از اختتامیه جشنواره تصریح کرد: دوشنبه ۱۶ اسفند با بازدی از آرمگاه خیام و عطار محفل شعری همراه با میهمانان خارجی و شاعران نیشابورز برگزار می شود و سه‌شنبه ۱۷ اسفندماه در تالار امام رضا (ع) دانشگاه علوم پزشکی، محفل شعرخوانی شاعران خارجی با شاعران خراسانی برگزار می‌شود و یک نشست علمی هم در دانشگاه فردوسی برپا خواهد شد.
وی با بیان اینکه در اختتامیه امسال جشنواره بین‌المللی شعر فجر، وزیر ارشاد به همراه صالحی معاون فرهنگی وی حضور خواهند داشت؛ افزود: هیات علمی جشنواره شامل استاد م. موید، محمدکاظم کاظمی، اسماعیل امینی، فاطمه راکعی، جواد محقق، جعفر یاحقی، مصطفی رحماندوست و ۹ داور جشنواره حضور دارند و آقای کاظمی و جند شاعر خراسانی در سه بخش داوری خواهند کرد.
دبیر اجرایی جشنواره بین‌المللی شعر فجر اظهار کرد:۱۹ نامزد در سه بخش شعر بزرگسالان، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر و ۱۵ نامزد در بخش ویژه افغانستان خواهیم داشت.
وی در خصوص تعداد زیاد نامزد ها در بخش ویژه افغانستان گفت: یک هزار کتاب از شاعران افغانستان که در ۱۰ سال گذشته منتشر شده و مدت زیادی طول کشید تا آثار بررسی شود.
وی در خصوص انتخاب کاظمی به عنوان دبیر جشنواره با توج به اینکه ایشان افغانستانی هستند بیان کرد: تسلط ایشان در این حوزه بسیار خوب است و تمام دبیران جشنواره های به اتفاق ایشان را تایید کردند؛ آقای کاظمی شاگردان بسیاری را تربیت کرده و خدمات ارزنده‌ای به شعر فارسی داشته است.

وی تصریح کرد:  در جایزه جلال هم داستان‌های ۸ سال گذشته افغانستان بررسی شد؛ در حالی که دبیرش خانم آرمین، ایرانی بود، مسیر جشنواره شعر فجر در بخش ویژه بر همین اساس پیگیری شد.

۱۵ نامزد در بخش ویژه افغانستان در جشنواره بین المللی شعر فجر

در ادامه محمدکاظم کاظمی، دبیر علمی یازدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر با بیان اینکه انتخاب وی به عنوان دبیر علمی جشنواره، علاوه بر مسئولیت سنگین، افتخار بزرگی  برای من است  که نشان می‌دهد به سمت نگاه تمدنی زبان فارسی حرکت می‌کنیم و دوران گفتمان بر سر چالش که این شاعر مال فلان کشور است، به سر رسیده و وارد گفتمان جدید وطن فارسی شده‌ایم.

وی با اشاره به تغییر مسیر داوری این جشنواره نسبت به سه دوره اخیر؛ عنوان کرد:  در دوره‌های گذشته، شاعران با شعر خود در جشنواره حضور می‌یافتند اما در این دوره فقط با کتاب هایشان می توانند حضور داشته باشند.
وی با بیان اینکه تمام کتاب هایی که در سال ۹۴ در شعر فارسی در داخل کشور منتشر شده، مورد داوری قرار گرفته بیش از هزار اثر بوده است؛ اظهار کرد: جشنواره امسال در سه شاخه شعر بزرگسال، ۷ نامزد، در بخش کودک و نوجوان ۷ نامزد و در بخش «درباره شعر» ۵ نامزد معرفی شدند. بخش ویژه افغانستان هم کتاب‌های منتشر شده ۱۰ سال اخیر افغانستان بررسی شد و ۱۵ نامزد معرفی شدند که تعداد برگزیدگان هم بیشتر است.
دبیر علمی یازدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر تصریح کرد: بخشی از شاعران داخل افغانستان و بخشی هم شاعران افغان مقیم ایران بودند.
وی بیان کرد: مسیر شعر ایران به شدت در حال رشد است و شاعران خوبی از نسل جوان ظهور کردند و روز به روز میانگین سنی شاعران با تجربه های موفق بیشتر می شود و جای بسیار خرسندی است؛ نامزدی تعدای از این جوانان در این جشنواره گویای این مسئله است که به عنوان پدیده هایی در جامعه شعر ایرانی معرفی خواهند شد .
جایگاه شعر در خراسان، جایگاه ویژه‌ای است
سیدسعید سرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این نشست بیان کرد: این نشست به بهانه برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره بین المللی شعر فجر در مشهد مقدس  برگزار می‌شود.
وی با بیان اینکه جایگاه شعر در خراسان ویژه است و شاعران بسیار زیادی در این خطه هستند؛ تصریح کرد: ابتکار برگزاری اختتامیه جشنواره در مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام که مورد تقاضای شورای سیاست گذاری بوده است و  جای تقدیر دارد.
گفتنی است؛ مراسم اختتامیه یازدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر، شامگاه چهارشنبه ۱۸ اسفند در تالار نور مشهد مقدس برگزار می‌شود.

 

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دوازده + 13 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن