اجتماعیستون اصلی

۸ چالش بحران ساز مشهد

کد خبر : 5954
نشست علمی «توسعه شهری و نقش آن در بروز بحران های شهری» روز گذشته در جهاد دانشگاهی مشهد برگزار شد.

به گزارش صبح مشهد به نقل از خراسان رضوی، «حسین مبینی» عضو گروه مدیریت و برنامه ریزی گردشگری جهاد دانشگاهی استان روز گذشته در این نشست که با حضور مدیرکل پدافند غیر عامل استان و جمعی از مسئولان مدیریت شهری و میراث فرهنگی برگزار شد، با ارائه گزارشی پژوهشی تحت عنوان تاب آوری و آسیب پذیری شهری، ابعاد، شاخص ها و چالش ها گفت: بر اساس تحقیقات، مشهد با ۸ چالش بحران ساز روبه رو است که برای افزایش تاب آوری باید به آنها توجه کرد. وی افزود: وضعیت ژئوپلتیک، بلند مرتبه سازی ها، طرح شهر فشرده، سطح بالای حاشیه نشینی،کمبود آب و مشکلات زیست محیطی، مدیریت ضعیف یکپارچه شهری، ضعف مدیریت های محلی و انبوه گردشگران داخلی و خارجی، چالش های پیش روی مشهد در مقابل حوادث و بحران هاست.

روی کاغذ موارد خوبی می نویسیم اما …
در ادامه این نشست «مهدی فروزان» مدیرکل پدافند غیر عامل استان نیز با اشاره به تغییر نام سازمان حوادث غیر مترقبه و ایجادسازمان مدیریت بحران درسال ۸۲گفت: بعد از این کار همه جوانب روبرو شدن با حوادث و بحران ها با مدیریت یکپارچه روی کاغذ آورده شد؛ اما آیا مواردی را که روی کاغذ آورده شد توانستیم در دی ماه همان سال در زلزله بم عملیاتی کنیم ؟ وی افزود: این نشان می دهد برخی اوقات ما روی کاغذ موارد خوبی می نویسیم که در عمل چیز خوبی نیست. وی اضافه کرد: در دنیا ۴۹ بحران طبیعی از جمله سیل، زلزله و… وجود دارد که ۴۳ نوع از این بحران ها  و حوادث طبیعی در ایران وجود دارد. وی تصریح کرد: بازدارندگی تهدید، به حداقل رساندن آسیب ها، رفع و تامین نیازهای ضروری مردم در هنگام بحران، ارتقای پایداری و مقاومت مردم در مقابل تهدیدها و آسیب ها و تسهیل مدیریت بحران، از ضروریات پدافند غیر عامل است که باید به آن توجه شود.
برج سلمان آتش گرفت و ۴۰ مورد دیگر نیز در معرض خطر است
فروزان با بیان این که پدافند غیر عامل در مدیریت شهری باید رعایت شود گفت:  یکی از مسائل مهم در این زمینه انتخاب عرصه های  ایمن ساخت و ساز توسط مدیریت شهری است به طور مثال برج سلمان آتش گرفت و ۴۰ مورد دیگر نیز در معرض خطر است، آیا به مبحث ۲۱در ساخت و سازها که از ملزومات پدافند غیر عامل است توجه می شود؟ وی افزود: به استناد قانون برنامه های چهارم، پنجم و ششم توسعه هرطرح جامع شهری و زیرساخت شهری باید پیوست فرهنگی داشته باشد که طرح جامع مشهد نیز پیوست پدافند غیر عامل دارد اما آیا این طرح درست اجرا می شود؟ مدیرکل پدافند غیر عامل استان اظهار کرد: مهندسان ما همه دارای رتبه بندی هستند اما با اصول اجرایی پدافند غیر عامل آشنا نیستند و تا زمانی که نظارت کافی بر کار مهندسان نباشد، با این مشکلات روبه رو هستیم.
همه به دنبال این هستیم که یکدیگر را مقصر جلوه دهیم
«شیدایی» معاون مدیریت ساماندهی و مهندسی بحران شهرداری مشهد  نیز در ادامه این نشست گفت: در بحث آتش سوزی برج سلمان همه جا اعلام شد که شهرداری پایانکار نداده است و مطرح کردند ۴۰مورد مانند برج سلمان وجود دارد ولی من می گویم ۴۰۰ پروژه مشابه داریم، اما داشتن پایانکار دلیل می شود که حادثه ای برای یک پروژه اتفاق نیفتد؟ وی اضافه کرد: بعد از آتش سوزی برج سلمان هیچ جایی نیامدند بگویند چه کنیم که حادثه دیگری اتفاق نیفتد تنها گفته شد شهرداری پایانکار نداده، نظام مهندسی ساختمان نظارت نکرده و آتش نشانی امکاناتش کم بوده است در حالی که ما به اندازه خودمان امکانات داشتیم. وی با اشاره به این که نباید فقط برج سلمان را ملاک قرار دهیم، تصریح کرد: همه به دنبال این هستیم که یکدیگر را مقصر جلوه دهیم اما نیامده ایم برای مقابله با چنین حوادثی با حداقل های موجود راهکار ارائه دهیم که ما اکنون به دنبال ایجاد همین حداقل ها هستیم.
چشم انداز ایجاد ۶۰ پایگاه بحران در مشهد
شیدایی به ایجاد پایگاه های بحران در شهر مشهد اشاره کرد و گفت: چشم انداز ما ایجاد ۶۰پایگاه بحران در مناطق مختلف شهری است اما  تا کنون با توجه به کمبود بودجه و همکاری نکردن برخی دستگاه ها توانسته ایم فقط ۱۴ پایگاه مدیریت بحران را با دشواری و زحمت فراوان ایجاد کنیم.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هفت + 17 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن