استانی

مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی خبر داد:

مقاوم‌سازی ۱۷۴ هزار واحد مسکونی در خراسان رضوی طی سه سال گذشته

کد خبر : 61751

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی، با بیان اینکه از سال ۱۴۰۰ تاکنون ۱۷۴ هزار واحد مقاوم‌سازی شده است، گفت: در استان خراسان رضوی، ۴۸۶ هزار و ۳۶۸ واحد مسکونی روستایی وجود دارد که بالغ بر ۱۷۴ هزار واحد آن مطابق با مقررات ملی ساختمان مقاوم‌سازی شده است.

به گزارش صبح مشهد به نقل از روابط عمومی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی، مهندس سید خلیل منبتی به مناسبت هفته ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی در نشست خبری که با حضور جمعی از اصحاب رسانه در محل دفتر ایشان برگزار شد، ضمن تاکید بر تبیین و فرهنگ‌سازی در ساخت و ساز مقاوم گفت: بحث کاهش اثرات بلایای طبیعی موضوعی است که همواره مورد بحث و دغدغه مسئولان بوده و از همین رو برای این نهاد نیز موضوع مهمی است.

وی با بیان اینکه بنیاد مسکن تسهیل‌کننده است و سازنده نیست، درباره طرح‌ ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی اظهار کرد: براساس آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ در خراسان رضوی، ۴۸۶ هزار و ۳۶۸ واحد مسکونی روستایی وجود دارد که تاکنون بیش از ۱۷۴ هزار واحد مطابق با ضوابط فنی و مقررات ملی ساختمان و با استفاده از تسهیلات حمایتی ساخت مسکن، مقاوم‌سازی شده است.

مهندس منبتی اولویت بنیاد مسکن را ساخت مسکن برای محرومین مطابق با آرمان‌های امام راحل (ره) بیان کرد و افزود: مقاوم‌سازی واحد‌های مسکونی فرسوده در روستا‌ها علاوه بر بالا بردن دوام و پایداری و ایجاد امنیت در برابر حوادثی همچون سیل و زلزله، آرامش و رفاه را برای روستاییان به همراه دارد.

وی با بیان اینکه نزدیک به ۲۰۰ هزار خانوار در روستاها فاقد مسکن هستند، افزود: متاسفانه بحران مسکن داریم و برای رفع این معظل باید به سمت تکنولوژی و روشهای جدید در ساخت و ساز و خانه‌های پیش ساخته برویم.

مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی، در ادامه به پیشگیری قبل از درمان تاکید کرد و افزود: متاسفانه زلزله‌های بزرگی همچون زلزله بم، علاوه بر وارد کردن خسارات سنگین مالی و هزینه‌های بسیار و خسارت جانی فراوانی نیز به مردم وارد کرد. از همین رو از سال ۱۳۸۴ به صورت ویژه بحث بهسازی و مقاوم‌سازی مسکن روستایی آن مطرح شد.

به گفته مهندس منبتی سه سطح واحد بی دوام، کم دوام و با دوام وجود دارد، واحدهای بی دوام که بیشتر در حاشیه شهر است، واحدهای کم دوام نیز شامل واحدهایی می شود که با سیمان و تیر آهن و… ساخته می‌شود و واحدهای با دوام که بر اساس آئین نامه نظام مهندسی مقاوم سازی شده است.

وی ادامه داد: در گذشته حتی با زلزله‌های با ریشتر پایین منازل روستائیان تخریب می‌شد اما با اجرای طرح مقاوم سازی منازل روستایی زلزله‌های حدود ۶ ریشتری را تحمل کرده و تا حدودی از خسارتهای سنگین جلوگیری می‌کند و خسارتها در حد جانی نیست.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی، خاطر نشان کرد: یکی از اقداماتی که در روستاها انجام شده است، استفاده از اسکلت‌های پیچ و مهره‌ای است که مسائل فنی آن رعایت شده و در سرعت بسیار بالا و به صورت یک روزه نصب می‌شود و اسکلت نیز در ۱۲ روز بر فنداسیون سوار می‌شود. در واقع با این اقدام ۵۰ درصد در هزینه ساخت و ساز صرفه جویی می‌شود و اولویت ما در بهسازی با واحدهای بی دوام است.

مهندس منبتی، در خصوص مقاوم‌سازی ساختمان‌ها اینگونه توضیح داد: مقاوم‌سازی ساختمان به این معنا نیست که پس از زلزله هیچ خسارتی به ساختمان وارد نشود و منازل ویران نشوند بلکه مقاوم‌سازی فرصت فرار را به اهالی آن ساختمان می‌دهد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سیزده + ده =

دکمه بازگشت به بالا
بستن