زندگی

آیا با یک بار مصرف معتاد نخواهیم شد؟!

کد خبر : 61040

این مطلب از جمله باورهای غلطی هست که به شدت سودجویان و قاچاقچیان در حال رواج آن هستند.یعنی اگر فردی یک بار ماده مخدری مصرف کند اشکال ندارد و معتاد نمی شود!

فرزانه پیرو احمدی- کارشناس ارشد مشاوره خانواده

صبح مشهد– مادری سراسیمه به مرکز مشاوره مراجعه کرد و گفت دختر نوجوانم را در حال کشیدن سیگار در پارک با دوستانش دیدم .در حالی که نگران شده بودم سعی کردم خود را کنترل و ارتباط درستی با او بگیرم . اما بعد از صحبت با دخترم جوابی که شنیدم این بود که من یکبار مصرف کردم و وابسته نخواهم شد!

آمار مصرف سیگار ،و الکل و مواد مخدر توسط نو جوانان هشدار دهنده است و گفتگوی صریح و روشن درباره این موضوع با فرزندان موثر است . ولی متاسفانه برخی والدین از این کار سر باز می زنند. استفاده از مواد مخدر برای فرزندان، مشکلاتی را به وجود می آورد. هر چه والدین هوشیارتر و آماده تر باشند،خطر ابتلا به مواد مخدر کمتر می‌شود.

ویژگیهای والدین گوش به زنگ و هوشیار :

از عملکرد تحصیلی فرزندشان کاملا اطلاع دارند

برای استفاده از اینترنت او نظارت دارند

نوجوان مسئولیت‌های در منزل به عهده دارد

ساعتی از وقت فراغت ،بعد از مدرسه ،تعطیلات آخر هفته و غیره ؛نیست که والدین ندانند فرزندشان کجا به سر می‌برند. و موارد دیگر

ببینید کدام یک از این موارد یا موارد مشابه در روال تربیتی شما رعایت می شود .در خانواده های هوشیار حداقل ده مورد ،در خانواده‌ های نیمه هوشیار شش تا نه مورد و در خانواده های بی توجه تنها پنج مورد یا کمتر از این موارد رعایت می‌شود.

متاسفانه فرزندان خانواده های بی توجه ۴ برابر و فرزندان خانواده های نیمه هوشیار ۲ برابر فرزندان خانواده های هوشیار در معرض ابتلا به مواد مخدر قرار می‌گیرند.

اگر این ارتباطات درست نشود افراد در سنین بالاتر بیشتر مستعد مصرف مواد مخدر قرار می‌گیرند. هر چه نوجوان با خانواده و مدرسه همبستگی و ارتباط بیشتری داشته باشد ،احتمال خطر کمتر است و این ارتباط صمیمانه باعث می شود احتمال سیگار کشیدن ،مصرف مواد الکلی و روی آوردن به اموری از این قبیل کمتر می شود.

بار دیگر اولویت‌های زندگی خود را مورد بررسی قرار دهیم و این نکته را درک کنیم که بزرگتر شدن فرزندمان به این معنی نیست که (کمتر)به ما نیاز دارد.

اعتیاد مسئله ای نیست که تنها یک بعد از زندگی فرد را تحت تأثیر قرار دهد.بلکه مصرف مواد مخدر معمولا رفتارهای مخرب دیگری هم به دنبال دارد ،که موجب مشکلاتی در زمینه عملکرد تحصیلی ،وضعیت اقتصادی،روابط اجتماعی،و ضعیت روحی _عاطفی و خانوادگی و حتی آینده فرد می‌شود.

باز هم متذکر میشوم که باید به صلاح فرزند خود قدمهای موثری برداریم
منتظر این نباشید که مدرسه همه اطلاعات را به فرزند شما می‌دهد. نه این شما هستید که باید اطلاعات و آگاهی خود را نسبت به شناخت مواد مخدر بالا ببرید و بتوانید با ارتباط صمیمانه و خیلی واضح و روشن با او در این مورد صحبت کنید و انتظارات خود را واضح بیان کنید و انتظارات او را نیز بشنوید. گمان نکنید که فرزند شما آنقدر بزرگ شده و زرنگ است که اگر یکبار مصرف کند در دام آن گرفتار نمی‌شود و از این حقیقت هم غافل نشوید که آنها از رفتار شما می آموزند و در نتیجه سیگار کشیدن و مصرف الکل توسط شما نمی تواند بر رفتار فرزندتان بی تاثیر باشد .

یک بار صحبت کردن کافی نیست

همه والدین باید سراسر دوره نوجوانی فرزندشان درباره مواد مخدر با او در حد درک او صحبت کنند؛به این ترتیب که در هر مرحله گفتگوی شما باید با مرحله قبل متفاوت باشد .حدودی را برای رفتارهای آنان تعیین کنید و به او بگویید که در مقابل هر تخلف حتما با عواقب آن روبرو خواهد شد .درباره آثار زیانبار مواد بر جسم و ذهن با او صحبت کنید .و درباره موادی که امروزه برخی جوانان استفاده می‌کنند اطلاعات داشته باشید و با او صحبت کنید .و مهارت‌ها را به آموزش دهید .

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هجده − شانزده =

دکمه بازگشت به بالا
بستن