زندگی

از دنیای روان شناسی

چرا بعضی وقت‌ها «زمان» زود می‌گذرد؟

کد خبر : 58576

ویرجینی ون واسنهُو، عصب‌شناس شناختی دانشگاه پاریس-ساکلِی در فرانسه هم درباره این مطالعه می‌گوید: «از آن جا که ما یک اندام حسی مختص رمزگذاری زمان نداریم، همه اندام‌های حسی در واقع اطلاعات زمانی را منتقل می‌کنند».

صبح مشهد- برای درک بهتر این رابطه، دانشمندان آزمایش‌های متعددی را طراحی کردند تا بررسی کنند چگونه تصاویر بر نحوه احساس ما از حرکت زمان اثر می‌گذارند. در تمام مراحل تحقیق، آن‌ها به شرکت‌کنندگان بین ۳۰۰ میلی‌ثانیه تا یک ثانیه فرصت دادند تا یک تصویر را چندین بار با تصاویر مختلف تکراری مشاهده کنند.

آن‌ها تصاویری از یک مجموعه‌ ۲۵۲ تایی را به شرکت‌کنندگان نشان دادند که هم از نظر «به هم ریختگی» و هم از نظر داشتن تعداد محرک‌های یک صحنه و اندازه چیزهایی که در صحنه نمایش داده می‌شد، متفاوت بودند.

پس از نشان دادن هر تصویر، محققان از شرکت‌کنندگان پرسیدند احساس‌شان درباره صحنه‌ها چیست، آیا مدت‌زمان «طولانی» به آن‌ها نشان داده شدند یا «کوتاه». به‌عنوان نتیجه مشخص شد صحنه‌هایی با اندازه‌ بزرگ‌تر، زمان را افزایش می‌دهند، یعنی شرکت‌کنندگانی که این تصاویر را دیدند احساس کردند آن‌ها را برای مدت طولانی‌تری از زمان واقعی دیده‌اند. از سوی دیگر، صحنه‌های شلوغ و به هم‌ریخته، زمان را کاهش می‌دهند، یعنی شرکت‌کنندگان می‌گویند این تصاویر را برای مدت کوتاه‌تری دیده‌اند.

در جست‌وجوی تجربیات جدید و جالب

سپس، محققان مجموعه‌ای از ۱۹۶ تصویر را جمع‌آوری کردند که یک مدل یادگیری ماشینی بر اساس میزان به یادماندنی بودن، آن‌ها را رتبه‌بندی کرده بود. به شرکت‌کنندگان هر یک از این تصاویر نشان داده شد و روز بعد، محققان آزمایشی انجام دادند تا ببینند آن‌ها کدام تصاویر را به خاطر می‌آورند و کدام تصاویر را فراموش کردند.

شرکت‌کنندگان گفتند تصاویری که رتبه‌شان خاطره‌انگیزترین است، برای مدت طولانی‌تری به آن‌ها نشان داده شدند، حتی اگر این طور نبود و احتمال به یاد آوردن تصاویری که آن‌ها فکر می‌کردند مدت‌زمان بیشتری دیده‌اند، بیشتر بود. این نتایج نشان می‌دهد که درک ما از زمان با پردازش بصری ارتباط دارد. وقتی با اطلاعات جالب، جدید یا مهم مواجه می‌شویم، ممکن است هنگام تحلیل، درک و درونی کردن یک صحنه، زمان کند به نظر برسد.

با این حال، محققان به طور دقیق نمی‌دانند چرا این رابطه وجود دارد اما برای کسانی که علاقه دارند سرعت زندگی را کاهش دهند، تیم محققان به یک نکته مهم اشاره می‌کند: «چیزی که ما دریافتیم این است که اگر مایلید احساس کنید همه چیز طولانی‌تر سپری می‌شود، باید به دنبال چیزهایی باشید که به خودی خود خاطره‌انگیزتر هستند،یعنی چیزهایی که برای شما جدید و جالب و تازه هستند».

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شانزده + نه =

دکمه بازگشت به بالا
بستن