اقتصادی

رییس مرکز ملی صنایع خلاق وفرش ایران درحاشیه بازدید از سه نمایشگاه تخصصی در مشهد عنوان کرد: 

فرش دستباف؛ پرچم هویت ایران در بازارهای جهانی است 

کد خبر : 55907

رییس مرکز ملی صنایع خلاق.فرش ایران با بیان اینکه در دنیا ایران را بافرش میشناسند وفرش دستباف پرچم هویت فرهنگی کشورمان در دنیااست، گفت:رفع تعهد ارزی برای مواد اولیه فرش دستباف ۱۰ الی ۲۰ درصد کاهش یافت که اجرا شدن این طرح بطور قطع می تواند در حوزه صادرات کمک خوبی به رونق بازار فرش دستباف کند.

به گزارش صبح مشهد به نقل از ستاد خبری بیست و سومین نمایشگاه تخصصی صنایع غذایی، ماشین آلات و تجهیزات وابسته ، یازدهمین نمایشگاه تخصصی چاپ و بسته بندی و چهاردهمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف

مشهد، محمدرضا زارع برزشی درحاشیه بازدید از این نمایشگاه افزود:بحث رفع تعهد ارزی اگرچه که درسال‌های گذشته در حوزه فرش دستباف مصوب شده است اما بعد از پیگیری هایی که در مدت حضور مدیران مختلف انجام شد، بالاخره توانستیم طی۱۰ روز گذشته نامه‌ای را ازطرف وزیر صمت به وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی ارسال نماییم ورفع تعهد ارزی را برای مواد اولیه فرش دستباف به میزان ۱۰ الی ۲۰ درصد کاهش دهیم که اجرا شدن این طرح بطور قطع می تواند در حوزه صادرات به ما کمک کند.

وی اظهار داشت: چند مشکل دیگر در این حوزه وجود دارد که یکی برگشت فرش های قدیمی از خارج از کشور است که نیازبه رفو دارد و درباره ورود قطعی یا موقتی آن از طریق گمرک، بندها و ماده هایی که قابلیت اصلاح دارد را پیگیری می کنیم تا انجام شود .

رییس مرکز ملی صنایع خلاق وفرش ایران تصریح کرد:مرکز ملی فرش ایران چندین سال است که به عنوان متولی، سیاستگذار و ناظر حوزه فرش دستباف درحال فعالیت بوده است. درحال حاضر همان مرکز به قوت خویش باقی است و شاید یکی از مجموعه‌هایی که مرتبط با این حوزه است با صنایع خلاق که به آن مرتبط شده است مسائل و مشکلاتی که مطرح شده را با جدیت در این مرکز پیگیری می‌کنیم و همچون گذشته متخصصانی که در این حوزه حضور دارند فعالیتشان رابا جدیت انجام می‌دهند .

زارع برزشی ادامه داد: طی دو دهه گذشته شاید روند حوزه صادرات بدلایل مختلفی سیر نزولی داشته که از مهمترین دلایل آن تحریم‌هاست و این در حالیست که فرش دستباف بعد از نفت به عنوان کالایی ذکر شد که در فهرست تحریم‌ها قرار گرفت. همچنین درمرحله اول شاید ۳۰ الی ۴۰ درصد به حوزه صادرات ما لطمه زد و یکی دو سال بعد از آن تنفس، مجدد در فهرست تحریم‌های سخت‌تری قرار گرفت تا جایی که مجدداً ۲۰ الی ۳۰ درصد صادرات مان با کاهش مواجه شد.

وی یادآور شد : به اعتقاد من یکی از بخش‌هایی که ما باید به فکرش باشیم توجه به صادرات است که در این راستا بخشی از مشکلات داخلی است و بخشی به تحریم ها برمی گردد .اما بیاد داشته باشیم که وجه برتری ما که فرش دستباف است مانند نفت مورد تحریم قرار گرفت و دشمنان کشورمان تلاش شان را می‌کنند که ما نتوانیم این کار را انجام دهیم

اما با توجه به نظر کارشناسان مان بارفع مشکلات داخلی که داریم ، موضوع قابل حل می باشد.

رییس مرکز ملی صنایع خلاق وفرش ایران با اشاره به اینکه حدود شش میلیون نفر در حوزه بافت فرش درکشورمان مشغول فعالیت هستند ،تصریح کرد :خوشبختانه درحوزه تولید اوضاع خوب است.

بعد از آنکه در سال‌های ۹۷ و ۹۸ شیب تولیدمان نزولی بود ازسال ۹۹ روند صعودی مان را با یک شیب مناسب آغاز کردیم و در سال ۱۴۰۰ آمار تولیدات در زمینه بافت فرش دستباف سه میلیون متر مربع بود که در سال ۱۴۰۱ این عدد به سه میلیون و چهارصد متر مربع رسیده است . خوشبختانه در حوزه تولید شاهد رشد چشمگیری هستیم .البته ظرفیت مان بیش از این می‌باشد زیرا ما درکشورمان به لحاظ طرح ، تولید کننده ،قالیباف و … نسبت به سایر کشورها وجه برتری داریم .

زارع برزشی ادامه داد: گاهی مطالبی مطرح می‌شود که شاید کشورهای دیگر بازاری را که ما به خاطر تحریم از دست داده‌ایم آن ها تصاحب کرده اند،اما همچنان فضای رقابتی ما وجود دارد وبه سمت تولیدات باکیفیت ومورد پسند بازارهای جهانی پیش می رویم.

وی در این نمایشگاه از غرفه ای بازدید داشتم که توضیح داد، فرش بافت داخل را به نصف قیمت فرش هند تولید و می فروشد،خاطرنشان کرد: این در حالیست که هند یکی از جدی ترین رقبای ما در حوزه فرش بخصوص فرش ارزان قیمت دستباف است . از طرفی به دلیل تحریمی که اتفاق افتاده است بیشترین خریدار ما در حوزه فرش دستباف که صادرات نیز در آن اتفاق می‌افتاد،کشورهای آمریکایی و اروپایی بودند.

زارع برزشی تاکید کرد : به اعتقاد من درحال حاضر می‌توانیم از ظرفیت خوب کشورهای حوزه خلیج فارس و منطقه اوراسیا استفاده کنیم و درکشورهای جدید می توانیم ازبازارهایی که بکر و دست نخورده است ، استفاده کنیم زیرا فرش ایران دارای اصالتی است که ما برای فتح آن بازارها مشکل زیادی نخواهیم داشت .

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سیزده + 1 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن