رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی گفت: حضور دانش در مزارع استان اندک بوده و بیش از ۷۵ درصد کشاورزی آن سنتی است.
به گزارش صبح مشهد، حمیدرضا شریفی روز پنجشنبه به مناسبت روز مهندس در جمع خبرنگاران افزود: برای علمی شدن کشاورزی و همچنین توانمندشدن مهندسان به علوم روز و مهارتهای لازم، آموزشهای مهارتی با همکاری اداره کل فنی و حرفه ای، مرکز علوم و تحقیقات کشاورزی، اتحادیه های تخصصی حوزه کشاورزی و دانشگاه علمی کاربردی استان به جامعه هدف ارائه میشود.
وی ادامه داد: در این راستا تاکنون ۱۱۰ کارشناس مهندسی جذب و سومین دوره مهارتی خود را گذراندهاند.
رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی گفت: امسال ۹۲ دوره آموزشی با ۲۷ هزار و ۵۰۰ ساعت آموزش برگزار شده است.
وی شمار اعضای این سازمان در استان را بیش از ۱۸ هزار نفر اعلام کرد و افزود: هم اکنون هشت هزار و ۱۰۰ نفر از این تعداد اعضای فعال هستند ضمن اینکه ۴۱۹ عضو حقوقی نیز در قالب شرکتها به عنوان عضو فعالیت دارند.
شریفی ادامه داد: هم اکنون ۲۰۱ شرکت خدمات غیردولتی در حوزه کشاورزی خراسان رضوی فعالیت دارند که به صورت تخصصی یا عمومی در حال فعالیت هستند و دفاتر آنها در مراکز بخش و روستاها مستقر میباشد.
وی گفت: حضور مهندسان کشاورزی در عرصه تولید موجب افزایش بهره وری و امنیت غذایی میشود و این امر در تمامی فعالیتهای سازمان مدنظر و مورد توجه است.
مسوول سازمان بسیج جامعه کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: با هدف افزایش بهره وری در اراضی کشاورزی استان از دهه فجر امسال طرحی با نام ” فجر خودکفایی” طراحی و به اجرا درآمده است که در قالب آن علمی سازی کشاوزی استان با کمک مهندسان در دستور کار قرار گرفته است.
احمد گل محمدی افزود: در اجرای این طرح ارتقای بهره وری در واحد سطح در ۳۹۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان پیگیری میشود.
وی ادامه داد: اجرای طرح فجر خودکفایی برای محصولاتی مانند گندم، جو، ذرت علوفه ای، زعفران، پسته، انگور، سیب، بادام، گردو و کنجد، دانه افتابگردان و کلزا در نظر گرفته شده است.
مسوول سازمان بسیج جامعه کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی گفت: تاکنون ۷۸۰ مهندس کشاورزی برای اجرای این طرح ساماندهی شده اند که این تعداد قابل افزایش است.
وی افزود: در حوزه دام سبک نیز طرح فجر خودکفایی در حال اجرا است که در این راستا یک میلیون و ۲۵۰ هزار راس دام سبک زیرپوشش قرار گرفته و با ارائه مشاوره و کمک مهندسان افزایش ضریب تکثیر در این بخش هدفگذاری شده است.
گل محمدی ادامه داد: سازمان بسیج کشور درصدی از اعتبارات مورد نیاز را برای اجرای این طرح اختصاص داده اما برای تامین بخش دیگر آن نیازمند کمک دستگاههای دولتی متولی هستیم.
وی گفت: این طرح و ورود بسیج جامعه کشاورزان موازی کاری با فعالیت سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی نیست و به خاطر همکاری موثر برای نتیجه بهتر است.
مسوول سازمان بسیج جامعه کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی افزود: استفاده از ظرفیتهای علمی دانشگاه فردوسی، مرکز علوم و تحقیقات کشاورزی و جهاد کشاورزی استان برای آموزش مهندسان در این طرح مورد توجه قرار دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر پنج هزار و ۲۰۰ مهندس در ۳۲ کانون بسیج کشاورزی در شهرستانهای استان عضو هستند که از ظرفیت مهندسان علاقهمند در اجرای طرح فجر خودکفایی بهره خواهیم برد.