اسلاید شواقتصادی

نگرانی کسب و کارهای خرد از محدودیت در کارت به کارت

کد خبر : 42474

معاون بانک مرکزی اعلام کرد برای مقابله با قماربازان تراکنش های کارت به کارت واریزی به ۲۰ مورد در روز و ۸۰ مورد در ماه محدود خواهد شد، مسئله ای که با نگرانی کسب و کارهای خرد رو به رو شده است.

صبح مشهد– معاون فناوری های نوین بانک مرکزی از بخشنامه ای به بانک ها خبر داد که در ماه های آینده اجرایی خواهد شد و بر اساس آن، هر فرد با کد ملی مشخص امکان این را خواهد داشت که روزانه و ماهیانه به ترتیب تنها ۲۰ و ۸۰ تراکنش به صورت کارت به کارت به حسابش واریز شود. به گفته وی، تاکنون ۲۰ هزار کارت بانکی و ۱۱ هزار درگاه پرداخت به‌ دلیل قمار غیرفعال شده‌اند.

به گزارش بانک مرکزی، مهران محرمیان، معاون فناوری های نوین بانک مرکزی در نشستی خبری برنامه‌ها و اقدامات این بانک در مقابله با سوءاستفاده از ابزارهای بانکی و پرداخت در حوزه قمار و شرط‌ بندی سایبری را تشریح کرد.

به گزارش اقتصاد آنلاین، وی گفت: بخشنامه‌ای برای اعمال محدودیت در تراکنش‌های واریزی به بانک‌ها ابلاغ شده است که طبق آن، هر فرد با «کد ملی» خود فقط امکان این را خواهد داشت که روزانه و ماهیانه به ترتیب تنها ۲۰ و ۸۰ تراکنش به صورت کارت به کارت به حسابش واریز شود. طبق گزارش مذکور، این اقدام بانک مرکزی به منظور شناسایی و رصد تراکنش‌های مشکوک صورت گرفته است.محرمیان با بیان این که بانک مرکزی برای جلوگیری از سوء استفاده قماربازان از روش های پرداخت مانند واسطه‌های نرم‌افزاری برنامک‌های پرداخت، کارت به کارت، ابزارهای اینترنتی، ابزارهای بانکداری الکترونیکی و … روش های متناسب را در پیش گرفته است،خاطر نشان کرد: با اقدامات بانک مرکزی طی یک سال گذشته استفاده از سه روش از روش‌هایی که به آن اشاره کردیم تقریباً به صفر رسیده و تنها راه باقی‌مانده برای انجام این عمل مجرمانه، سوءاستفاده از روش کارت به کارت است که این مسیر هم با توجه به برنامه‌های ما به‌زودی تا حد بسیار زیادی مسدود خواهد شد.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در خصوص این بخشنامه اعلام کرد: «بررسی زیادی برای رسیدن به این میزان تراکنش صورت گرفته و تلاش شده است تا به کسب و کارهای قانونی که از این سرویس استفاده می‌کنند آسیبی وارد نشود هر چند ممکن است روی این کسب و کارها تاثیر گذار باشد.» مهران محریان گفت: «تلاش خواهد شد تا با بررسی‌های بیشتر به‌گونه‌ای تصمیم‌گیری شود تا میزان تاثیر روی کسب و کارهایی که به صورت قانونی از این سرویس استفاده می‌کنند کاهش یابد.»

شایان ذکر است بانک مرکزی پیشتر نیز اقدامات لازم برای تمرکز حساب‌های افراد را انجام داده بود به‌گونه‌ای که هم‌اکنون هر فرد فقط می‌تواند روزانه تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان انتقال وجه انجام دهد و این انتقال وجه ربطی به بانک یا کارت و حسابی که به‌کار می‌برد ندارد. حال در این بخشنامه نیز بانک مرکزی می‌خواهد با متمرکز کردن حساب‌های بانکی امکان تقلب و تخلف را کاهش دهد.

گزارش مذکور ادامه داده است: کسب‌وکارهایی که به‌جای استفاده از درگاه پرداخت از کارت‌به‌کارت برای انتقال وجه و دریافت وجه کالاهای خود استفاده می‌کردند باید به سمت دریافت درگاه پرداخت حرکت کنند. طبق این بخشنامه، بانک مرکزی به بانک‌ها سه ماه فرصت داده است تا زیرساخت مناسب برای پیاده‌سازی این دستورالعمل را در زیرمجموعه خود فراهم کنند.محرمیان در بخش دیگر سخنان خود با بیان این که فعالیت قماربازان تحت نظارت هوشمند بانک مرکزی است،تصریح کرد: تاکنون ۲۰ هزار کارت بانکی و ۱۱ هزار درگاه پرداخت به ‌خاطر قمار غیرفعال شده‌اند.

به نظر می رسد در اجرای تصمیم بانک مرکزی برای ایجاد محدودیت برای تراکنش های واریزی باید به واقعیات کنونی اقتصاد توجه جدی شود. هم اکنون بسیاری از کسب و کارهای کوچک، فعالیت های خرد اقتصادی خود را با حساب های شخصی انجام می دهند و بنابراین مسیر به رسمیت شناختن حساب های این افراد به عنوان فعالیت های سالم اقتصادی، باید مشخص و ابهام زدایی شود. همچنین این اقدام باید به گونه ای اجرا شود که قدم به قدم باشد و مانع از ایجاد التهاب در اقتصاد شود.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هفده + 12 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن