اسلاید شوپایتخت فرهنگ اسلامی

قائم‌مقام تولیت آستان قدس رضوی خبر داد:

بهره‌برداری از واکسن فخرا در روز ولادت امام‌رضا(ع)/ ۱۳ ویژه برنامه برای دهه کرامت طراحی شده است

کد خبر : 41027

قائم‌مقام تولیت گفت: شرکت ثامن در تولید واکسن «فخرا» که پشتیبان واکسن برکت است، همکاری داشته است و در روز ولادت امام رضا(ع) از آن بهره‌برداری خواهد شد.

صبح مشهد– مالک رحمتی در نشست خبری اعلام برنامه‌های دهه کرامت آستان قدس رضوی که صبح امروز در سازمان مرکزی آستان قدس برگزار شد، اظهار کرد: باید در این دهه شیرینی دهه کرامت را با معرفت‌افزایی به مردم بچشانیم که چیزی حدود ۲۰۰ برنامه برای احقاق این موضوع در آستان قدس رضوی ترتیب داده شده است. یکی از مواردی که امروز مردم را خوشحال می‌کند، واکسن کروناست. آستان قدس در این حرکت بدون سهم نبوده و تمامی شرکت‌های آستان که می‌توانستند در این حوزه فعالیتی داشته باشند همکاری کردند.

یکی از دغدغه‌های مهم تولیت ریل‌گذاری علمی و برنامه‌های کارشناسی برای تمام فعالیت‌هاست. به دستور تولیت، ما موظف هستیم سیاست‌های ابلاغی رهبری را به طور کامل به انجام رسانده و در مرحله بعد به احکامی که توسط رهبری به شخص تولیت ابلاغ می‌شود با بهره‌گیری از تجربیات گذشته، عینیت بخشیم.

وی افزود: این فعالیت‌ها با تبدیل به سیاست‌های کلان با محوریت تخصص‌گرایی و پاسخگویی میسر است؛ به این معنی که هر فردی باید کار خود را درست انجام دهد. در ضمن این سیاست‌ها در دسترس عموم نیز قرار گرفته تا افراد بتوانند نقد و پیشنهادات خود را به ما منتقل کنند.

قائم‌مقام تولیت آستان قدس رضوی کار محوری آستان را مدیریت حرم دانست و گفت: ناظران عملکرد ما مردم هستند و آستان قدس هر چه دارد، از مردم است و سازمان اقتصادی در این امر دخیل نیست. در حال حاضر نیز به بهره‌وری موقوفات رسیدیم به گونه‌ای که تمام خدمات ذیل این بنیاد جمع شده تا مردم راضی شوند.

رفع محرومیت یکی از وظایف بنیاد کرامت رضوی است

رحمتی در خصوص فعالیت‌های بنیاد کرامت عنوان کرد: وظایف بنیاد کرامت در حوزه رسالت‌های ذاتی آستان یا به عبارتی رفع محرومیت و کمک در حوادث است. وظیفه سازمان علمی فرهنگی آستان نیز الهام‌بخشی و الگوسازی در راستای تمدن و فرهنگ ایرانی اسلامی است که در حال حاضر ۱۲ واحد ذیل این سازمان منسجم شده‌اند. بشریت نیازمند معارف اسلامی است؛ بنابراین ما باید پیشرو این گفتمان‌سازی باشیم.

وی با بیان اینکه شاه‌کلید تمام فعالیت‌های آستان تعامل با مردم است، تصریح کرد: به عنوان مثال در حوزه رسالت اجتماعی و کارهای مومنانه ذیل خدمت کریمانه یا شعار اساسی خدمت بی‌منت به مردم با پیروی از فرمان مقام معظم رهبری طرحی به نام ۸۸۸۸ بسته معیشتی طراحی شد که در واقع شروع و توزیع آن با مردم بود.

قائم‌مقام تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: در دوره جدید برای عملیاتی شدن این برنامه‌ها نکاتی مدنظر است که سبب تغییراتی در سیاست‌گذاری‌ها برای بالاتر رفتن کیفیت خدمت‌رسانی نه تنها به زائرین بلکه به مجاورین نیز شده است.

رحمتی عنوان کرد: از اولین اقدامات می‌توان به سامان‌دهی حاشیه شهر مشهد اشاره کرد. با تاکیدات رهبری و مطالبه تولیت آستان قدس رضوی رسیدگی به ۱.۵ میلیون حاشیه‌نشین در اولویت قرار گرفت و نهادهایی از جمله شهرداری، استانداری و امام جمعه مشهد همگی بسیج شدند.

وی اضافه کرد: دو محله از هشت محله شناسایی شده حاشیه شهر به عنوان اولویت انتخاب شدند که اولین مشکل محله‌ها تراکم جمعیت بدون امکانات رفاهی، فرهنگی، اداری و… است. یکی از دیگر مسائل مهم ساماندهی زمین‌هاست که آستان قدس رضوی اراضی را در اختیار نهادهای اجرایی قرار داده و کارهای اجرایی توسط مدیران اجرایی پیگیری می‌شود.

رحمتی تاکید کرد: حاشیه شهر باید سامان‌دهی شود و نباید نگاه‌ها به مناطق گذرا باشد. برنامه‌ریزی برای حاشیه شهر باید مستمر باشد و تا اتمام سامان‌دهی، این محلات باید در اولویت و همواره در کانون توجه باشند.

وی ادامه داد: در حال حاضر آستان قدس این حرکت را آغاز کرده و قطعا با افزایش همکاری نهادها این کار سرعت خواهد گرفت. ما باید از تمام استان‌های کشور در این مساله سبقت بگیریم و هم راستای مطالبات استانداری، شهرداری و نماینده ولی فقیه در استان هیچ محله حاشیه شهری وجود نداشته باشد.

قائم‌مقام تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: مساله دیگر تغییر نگاه به مجاوران حضرت است. در راستای اجرای طرح تفصیلی بافت پیرامونی حرم بیش از ۲ دهه است که مجاورین مشکلات و معظلات زیادی دارند و علت این مشکلات کم توجهی به مجاورین بوده است.

رحمتی افزود: طرح تفصیلی پیرامونی حرم با رویکرد زندگی همزمان مجاور و زائر با آرامش و آسایش و همراه با خدمت‌رسانی مجاوران به زائران نوشته شده است. در همین راستا اگر رویکردها تغییر نکند و همچنان مختل کردن زندگی عادی مجاوران ادامه پیدا کند مشکلات حل نخواهد شد.

توجه جدی به رسانه‌ها و اطلاع‌رسانی از دغدغه‌های آستان قدس رضوی است

وی ادامه داد: رویکرد دیگر آستان قدس توجه جدی به اطلاع‌رسانی و رسانه‌ها است و کرونا اهمیت این بخش را به ما نشان داد. در زمان تعطیلی حرم مطهر رضوی به واسطه شیوع بیماری کرونا فعالیت‌های رسانه‌ای و هنری که در این ایام انجام می‌گرفت، التیام‌بخش بود. در این دوران نمی‌توان نسبت به رسانه بی‌توجه بود؛ در نتیجه مرکز رسانه آستان قدس تشکیل شد و این اقدام خدمت‌رسانی به زائران حرم مطهر که نمی‌توانند در این آستان مبارک حضور پیدا کنند را افزایش داد.

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در خصوص فعالیت‌های رسانه‌ای این نهاد گفت: افتتاح شبکه ماهواره‌ای امام‌رضا(ع) یکی از برنامه‌های رسانه‌ای آستان قدس است که به زبان‌های مختلف تولید خواهد شد.

رحمتی ادامه داد: در پرداخت برنامه‌ها به دیگر زبان‌ها نیز توجه شده است و در طول دهه کرامت ۲۳ ساعت برنامه پخش خواهد شد. برای مخاطب کودک نیز برنامه اختصاصی تولید می‌شود. در همین راستا معتقدیم که پاسخگویی، شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی هنرمندانه از سیاست‌ها و خدمات خادمین آستان است.

ویژه برنامه‌های فرهنگی دهه کرامت در حرم مطهر رضوی

همچنین حجت‌الاسلام حجت گنابادی‌نژاد هم اظهار کرد: در دهه کرامت سعی ما بر این است که توجهات ویژه‌ای را به ساحت مقدس امام هشتم(ع) داشته باشیم که در این میان می‌توان به توجه به جایگاه تمدن‌ساز امام رضا(ع) با محوریت هجرت تاریخی ایشان به ایران، تبلیغ فرهنگ زیارت با گسترش معارف امام هشتم(ع) و گسترش زیارت با توجه به شرایط کرونایی اشاره کرد.

وی اضافه کرد: همچنین توجه به مساله فلسطین و حمایت فرهنگی از جبهه مقاومت، جریان استکبارستیزی و مکتب حاج قاسم سلیمانی، توجه به موضوع انتخابات با تأکید بر مشارکت حداکثری مردم در انتخابات، توجه به رعایت الزامات بهداشتی به‌ویژه در شرایط کرونایی و سایر الزاماتی که به لحاظ بهداشتی موظف به رعایت آن‌ها هستیم را در دستور کار خود قرار خواهیم داد.

گنابادی‌نژاد ادامه داد: شعار دهه کرامت در حرم مطهر رضوی نیز تحت عنوان «خدمت کریمانه، گره‌گشایی به رسم اهل بیت(ع)» بوده که به صورت کلی پیش‌بینی شده است. از جمله موضوعاتی که در برنامه‌های حرم به آن توجه شده است، می‌توان به مواردی چون توجه به مخاطبین مختلف در حرم، زائرین غیرایرانی، آحاد مردم و به ویژه نخبگان که انتظار دارند برنامه‌های حرم متناسب با خواسته‌ها و نیازهای آن‌ها باشد، اشاره کرد.

۱۳ ویژه برنامه برای دهه کرامت طراحی شده است

معاون تبلیغات آستان قدس رضوی با بیان اینکه در دهه کرامت در حرم ۱۳ کار ویژه انجام می‌شود، گفت: مهم‌ترین و اصلی‌ترین برنامه جشن‌های «لبیک یا امام» است که از شب میلاد حضرت معصومه(ص) به مدت ۱۵ شب و هر شب پیش از نماز مغرب و عشا آغاز می‌شود و تا پس از نماز نیز ادامه خواهد داشت. در این مراسم آیتم‌های مختلفی در نظر گرفته شده، اما امسال یک کار نوآورانه‌ای که داریم؛ همخوانی همه قرائت‌های قرآن است.

گنابادی‌نژاد افزود: از جمله این برنامه‌ها می‌توان به استفاده از گروه‌های سرود، قرائت صلوات خاصه امام رضا(ع)، برنامه شعرخوانی به ویژه مشاعره که از ظرفیت‌های خوب مشهد است، نمایش آیینی با موضوع امام‌رضا(ع)، با توجه به اینکه تعدادی از مخاطبین دائمی ما کودکان و نوجوانان هستند، اما این در حالی است که تقریبا برنامه‌هایی که مختص این سنین باشد در آستان قدس رضوی، کمرنگ بوده و یا به نوعی خلا آن احساس می‌شده و از این‌رو امسال برای اولین بار در جشن‌های دهه کرامت ما هر شب دکلمه خوانی توسط کودکان را در برنامه‌های خود خواهیم داشت.

وی بیان کرد: نماز جماعت و قرائت زیارت امین‌الله هر شب طی این دهه مبارک، دعوت از کارشناسان مذهبی از حوزه‌های علمیه تهران و قم که در این میان می‌توان به افرادی چون حجت‌الاسلام والمسلمین مرویان حسینی، دهشت، راشد یزدی، آیت‌الله سعیدی تولیت حرم مطهر حضرت معصومه(س) و چند تن دیگر از این بزرگواران اشاره کرد.

ویژه برنامه‌های دختران

گنابادی نژاد تصریح کرد: از دیگر برنامه‌هایی که ویژه دختران طراحی شده می‌توان به برنامه «دختران تمدن‌ساز» اشاره کرد که بر اساس این برنامه گلباران حرم مطهر امام رضا(ع) و عرض ارادت دختران و بانوان تمدن‌ساز به ساحت مقدس امام هشتم(ع) و است که با مشارکت انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان مدرسه خیرات خوان، برگزار خواهد شد.

وی افزود: محفل شعر «رضای معصومه(س)» که به مناسبت گرامیداشت چهلمین روز شهدای مدرسه سیدالشهدای کابل، محفل شعر «صحن بهشت» توسط انجمن ادبی گوهرشاد، نقش ارادت و گرامیداشت سالروز شهادت دکتر چمران و شهدای مقاوت توسط بانوان هنرمند که در مدرسه‌ خیرات خوان اکران خواهد شد. همچنین جشن‌های سایه سار رضوان که برای عموم زائرین است که ۲۰۰ نفر از خادمیاران حوزه معاونت تبلیغات مراسمی را در محل مدرسه خیرات خوان خواهند داشت.

معاون تبلیغات آستان قدس رضوی عنوان کرد: یکی دیگر از اتفاقات دهه کرامت امسال نیز علاوه بر ویژه‌برنامه‌هایی که به عنوان جشن‌ها هر شب در صحن پیامبر اعظم(ص) خواهیم داشت، با توجه به شرایط کرونایی که وجود دارد، جهت جلوگیری از ازدحام جمعیت، برنامه‌هایی نیز تحت عنوان «رواق ارادت»به صورت محفلی و پایه‌ای در صحن‌ها اجرا می‌شود. البته در دوران کرونایی برنامه‌هایی را در صحن‌ها داشتیم که امیدواریم این برنامه‌ها را در دهه کرامت به‌صورت کامل‎تر ادامه دهیم. در صحن‌های مختلف گروه همخوانی قرآن کریم، شعر و دکلمه‌خوانی، خوانش کتاب، مداحی مداحان نوجوانان، مشاعره و برنامه‌هایی که ویژه کودکان و نوجوانان نیز از دیگر برنامه‌های در نظر گرفته شده در طی این دهه است.

وی بیان کرد: ویژه برنامه دیگری که در دهه کرامت اجرا خواهد شد، می‌توان به «رسم دعبل» اشاره کرد. با توجه به اینکه تولیت آستان قدس نیز فرمودند که برای گسترش کمی و کیفی شعر در حرم مطهر برنامه‌ریزی شود، از این‌رو در این راستا بناست که در دهه کرامت فراخوان اولین جشنواره شعر رضوی را خواهیم داشت، دیدار شاعرانی آیینی با تولیت آستان قدس، برنامه مشاعره و شعرخوانی، افتتاح رسمی رواق‌الدعبل در مکان جدید و اجرای برنامه‌های جدید در این رواق، برگزاری دو محفل بین‌المللی شعر با حضور شاعران آیینی با موضوع «امام‌رضا و گرامیداشت روز شهادت دختران مدرسه سیدالشهدای کابل» که از کشورهای مختلفی در این ممحفل حضور خواهند داشت.

گنابادی‌نژاد تاکید کرد: یکی دیگر از اتفاقات نیز سفره‌های اطعام و مهربانی است. این در حالی است که در طی دهه کرامت پویشی را با همکاری مرکز ارتباطات رسانه آستان قدس رضوی، رسانه ملی و بسیاری از نهادهای فرهنگی کشور برگزار خواهد شد، تحت عنوان «پویش بین‌المللی به لطف امام» که این پویش در طول دهه در راستای کمک و جریان مواسات و همدلی اجرا خواهد شد و براساس این پویش همگی با یکدیگر در جهت دستگیری از محرومان و مستضفانی که انتظار دارند در ایام شادی به آن‌ها توجه داشته باشیم؛ بسیج خواهند شد.

معاون تبلیغات آستان قدس رضوی با اشاره به برنامه‌های فضای مجازی آستان قدس در دهه کرامت نیز بیان کرد: در حوزه فضای مجازی نیز پویش مسابقه حرم، فراخوان شعر، ارسال نقاشی کودکان، ارسال دلنوشته را داریم که همه این پویش‌ها با «هشتگ به لطف امام» است که در فضای مجازی در کنار سایر برنامه‌ها پیش‌بینی شده است. در حوزه پرسمان‌ها نیز برنامه‌هایی را تحت عنوان «عالم آل محمد(ص)» را در دو موضوع مشارکت حداکثری در انتخابات و مناظرات علمی امام رضا(ع) این برنامه‌ها برگزار خواهد شد. مسابقه جهانی کتابخوانی «حدیث کرامت» نیز با محوریت آستان قدس و با مشارکت بسیاری از نهادهای فرهنگی برگزار خواهد شد.

وی در خصوص برنامه‌هایی که در حوزه بین‌الملل نیز عنوان کرد: در حوزه زائرین غیرایرانی نیز ۴ ویژه برنامه داریم. امسال برای اولین بار است که در دهه کرامت میزبان زائرینی از ادیان غیراسلامی هستیم. سه ویژه برنامه برای زائرین فارسی زبان، یک ویژه برنامه برای زائرین عرب زبان، یک ویژه برنامه برای زائرین ترک زبان و یک ویژه برنامه برای زائرین آذری خواهیم داشت.

معاون تبلیغات آستان قدس رضوی ادامه داد: این ویژه برنامه‌ها بدین جهت است که با توجه به اینکه عمده این کشورها همیشه توفیق حضور زیارت حضرت رضا(ع) داشتند و تقریبا این توفیق با توجه به شرایط کرونایی متوقف و محدود شده، درحرم مطهر رضوی برنامه‌هایی برگزار می‌شود که از طریق رسانه و فضای مجازی به کشورهای مبدأ منعکس می‌شود.

گنابادی‌نژاد خاطرنشان کرد: همچنین در طی این دهه هر شب کرسی تلاوت رضوی را با حضور قاریان بین‌المللی خواهیم داشت و هر شب به میزبانی یک استان این کرسی‌های تلاوت برگزار خواهد شد و بناست که پوشش تصویری و رسانه‌ای این برنامه‌ها انجام و از طریق شبکه‌های ملی و قرآن نیز پخش خواهد شد.

خدمت کریمانه، محور دهه کرامت است

حجت‌الاسلام محمدحسن مهدوی‌مهر، رئیس سازمان علمی-فرهنکی آستان قدس رضوی، در ادامه برنامه اظهار کرد: برنامه‌های آستان در دهه کرامت بر محور شعار «خدمت کریمانه، گره‌گشایی به رسم اهل‌بیت(ع)» است.

وی بیان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و شرایط متفاوت ایجاد شده در دهه کرامت که همزمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای شهر و میان دوره‌ای مجلس خبرگان است، رسانه و فضای مجازی نقش پررنگی ایفا می‌کند.

مهدوی‌مهر ضمن تشکر از همکاری اصحاب رسانه‌های مختلف افزود: با توجه به مصوبات ستاد برای مناسبت‌های ویژه در حضور تولیت آستان قدس، مسئولیت استان، نماینده ولی فقیه و امام جمعه، فعالیت‌های متنوع و مرتبط به دستگاه‌های مختلف در پنج گستره حرم، شهر، استان، ملی و بین‌المللی مطرح شده ‌است.

رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی ادامه داد: با توجه تصادف زمانی دهه کرامت با موضوع انتخابات، فعالیت‌های برنامه‌ریزی شده در جهت این موضوع نیز خواهد بود، البته حجم بیشتر برنامه‌ها در بخش دوم دهه که پس از انتخابات است متمرکز شده است؛ همچنین برای زمان مشترک بین دهه کرامت و هفته ولایت نیز برنامه‌هایی تعیین شده که در گستره حرم و شهر مشهد اجرا خواهد شد.

وی با اشاره به شعار ملی «خدمت کریمانه، گره‌گشایی به رسم اهل بیت(ع)» گفت: برنامه‌ها با این شعار جهت پیدا کرده است و با توجه به نگاه تولیت همواره به دنبال ترویج فرهنگ و تمدن رضوی هستیم، بنابراین بخش بزرگی از این فعالیت‌ها به سمت معرفتی و آن چیزی که در معرفی امام به دنیا، مخاطبان عام، نخبگان و جوانان کمک کند رفته ‌است.

مهدوی‌مهر ابراز کرد: امیدواریم در برنامه‌های دهه کرامت بتوانیم شور وشوق انتخابات را با ایجاد فضای شاد در کشور به مردم منتقل کرده تا با بهره‌گیری از آن برای انتخابات پر شور آماده شوند.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یازده + هجده =

دکمه بازگشت به بالا
بستن