رئیس انجمن انبوه سازان خراسان رضوی با اشاره به اینکه مشهد یکی از کلانشهرهایی است که گریبانگیر رواج پدیده «بام فروشی» شده و اخیرا بهدلیل افزایش چشمگیر قیمت مسکن، این پدیده گسترش یافته است، گفت: متاسفانه بهدلیل وضعیت اقتصادی مردم و افزایش قیمت مسکن و بهتبع آن رانده شدن مردم بهسمت حاشیه شهر، چندی است با مسئله پشتبام فروشی مواجه هستیم.
صبح مشهد– سید محمد محمدی
به گزارش صبح مشهد، محمود پژوم با بیان اینکه پدیده «بامفروشی» امروزه با مباحث اقتصادی روز درگیر شده است، اظهارکرد: این اتفاق در ساختمانهایی که به صورت قولنامهای یا وکالتی که فاقد سند است رخ میدهد و معمولا برخی افراد با سو استفاده از این اوضاع نابهسامان اقتصادی اقدام به فروش پشتبام منزل خود میکنند.
وی با اشاره به اینکه در سایه نبود نظارتهای کافی از جانب دستگاههای مسؤول، با پدیده «بامفروشی»در کلانشهرها مواجه هستیم، گفت: این پدیده در تمام مناطق مشهد مشاهده نمیشود و تنها در مناطقی که تراکم جمعیت زیاد و مردم توان خرید کمتری دارند، قابل رؤیت است.
پژوم ادامه داد: «بلوار دوم طبرسی» و منطقه «سیدی» از جمله منطقههایی هستند که بهدلیل گستردگی و سکونت جمع زیادی از همشهریان اینگونه است همچنین پُشت کارخانه قند آبکوه واقع درخیابان جانباز مرکز خرید و فروش پشت بام است که بیشترین تخلف در همین مناطق صورت می گیرد.
رئیس انجمن انبوه سازان خراسان رضوی با اشاره به اینکه اغلب ساختمانهای قولنامهای دارای یک سند مادر است اما مالک پس از تکمیل ساختمان برای تفکیک سند اقدام نمیکند و واحدها را به صورت وکالتی یا قولنامه ای میفروشد، خاطرنشان کرد: در این منازل مسکونی پشت بام همان ملک به فرد دیگری واگذار شده است.
پژوم با بیان اینکه متاسفانه بهدلیل وضعیت اقتصادی مردم و افزایش قیمت مسکن و بهتبع آن رانده شدن مردم بهسمت حاشیه شهر، چندی است با مسئله پشتبام فروشی مواجه هستیم، تصریح کرد: متاسفانه برخی از مردم بهدلیل شرایط اقتصادی و برخی بهدلیل نبود آگاهی اقدام بهخرید و احداث غیر مجاز سازه میکنند و زمانی که ساختمانشان پلمب شد تازه متوجه میشوند که کارشان غیرقانونی بوده است.
وی اضافه کرد: بسیاری از تخلفاتی که رخ میدهد بر روی توسعه بناهاست که معمولا فاقد استحکام است، چراکه بدون مجوز از شهرداری و شبانه اقدام بهساخت بنا میکنند لذا مردم نباید به دنبال واحد های قولنامه ای باشند تا شاهد تبعات بعدی مشکلات آن نباشیم.
رئیس انجمن انبوه سازان خراسان رضوی با بیان اینکه در شورای حل اختلاف همه روزه شاهد فریب خوردگی قشر ضعیف جامعه در این خصوص هستیم، گفت: بسیاری از منازل قولنامهای به این صورت است که مجوز ۴ طبقه پروانه ساختمان را از شهرداری گرفتند، در صورتی که با افزایش واحدها وعدم امکان دریافت پایان کار وبه طبع صورتجلسه تفکیکی و سند، واحدهایی که به این صورت ساخته شده معمولا فاقد پارکینگ بوده وسند که به صورت وکالت وبا قولنامه در بنگاه به افراد ی که از قوانین مطلع نیستند با قیمت نازل تر از بازار بفروش می رسد.
وی ادامه داد: در هنگام استفاده از واحد نیز اغلب برسر مشاعات منازعه ودر گیری بوجود می آید که موجب تراکم کاری دستگاه قضایی می شود؛ این در حالی است که متاسفانه فروشنده و بنگاهی که در آن این معاملات صورت گرفته هردو ازمنافع بهره برده ومصون از هر گونه مسئولیت می باشند.
وی با اشاره به اینکه برخی مالکان با داشتن سند ساختمان اقدام به فروش فضای پشت بام منزل خود می کنند، بیان کرد: این گونه سازهها بدون نظارت مهندس ناظر ایجاد میشود و پس از تکمیل به روش های مختلف اقدام به گرفتن پایانکار می کنند که تمام علم سازه و ساختمان را زیر سوال میبرند و متاسفانه هنوز شهرداری نتوانسته مانع از این ساخت و ساز ها شود.
پژوم افزود: در قوانین تملک آپارتمانها پشت بام و پلهها جز مشاعات است و هیچ کسی به تنهایی نمی تواند برای آن تصمیم بگیرد، در صورت اخذ تاییدیه از سازمان نظام و اخذ تایید از شهرداری و تهیه صورت جلسه تفکیکی با موافقت سایر مالکین امکان استفاده اختصاصی از پشتبام برای یک واحد ممکن بوده لیکن همچنان جزو مشترکات ساختمان بوده حق فروش ندارد.
رئیس انجمن انبوه سازان خراسان رضوی گفت: مالکان با ایجاد سازه ای در پشت بام منازل مسکونی خود مرتکب خلاف می شوند و در آینده با مشکلات حقوقی عدیده ای مواجه و متضرر خواهند شد.
وی افزود: همچنین به خریداران نیز توصیه می کنیم خریداری این گونه املاک به نسبت وجهی که پرداخت می کنند پایدار نیست البته شهرداری نیز در این میان باید زمین مناسب را در اختیار انبوه سازان قرار دهد تا با ساخت و سازهایی با زیر بناهای کوچک برای این چنین متقاضیانی که وادار شدند ملک های تخلفی بخرند اقدام کنند.