پایتخت فرهنگ اسلامی

مکانیک مشهدی چگونه بنیانگذار یگانهای تخریب سپاه خراسان شد؟

کد خبر : 33821

روایتگران دفاع مقدس دوشنبه شب در مشهد از زندگی، دلدادگی مکانیک و تعمیرکار جوانی گفتند که ۴۰ سال پیش یگانهای تخریب سپاه خراسان را در دوران دفاع مقدس بنیان نهاد.

به گزارش صبح مشهد، این محفل روایتگری برای گرامیداشت یاد و خاطره “شهید مهدی میرزایی” به همت گروه فرهنگی داردلان در مسجد زینبیه محله شهید عامل مشهد برپا شد.

سردار شهید میرزایی متولد سال ۱۳۴۱ از جمله سربازانی است که در دوران آغاز نهضت و قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ حضرت امام خمینی (ره) در گهواره بود و بنیانگذار فرزانه انقلاب اسلامی در آن دوران تاریک، پیروزی نهضت اسلامی را با نقش‌آفرینی همین کودکان و سربازان آینده اسلام، بشارت داده بود.

دو دهه بعد در سال ۱۳۶۳ میرزایی جوان در ۲۲ سالگی به عنوان فرمانده تیپ امام موسی کاظم(ع) لشگر ۵ نصر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و موسس یگانهای تخریب سپاه خراسان، به درجه رفیع شهادت رسید. اما این مکانیک جوان چگونه به نیرویی زبده و تاثیرگذار در یکی از طولانی‌ترین و مهمترین جنگهای قرن بیستم تبدیل شد؟

به دنبال این پاسخ، به سراغ سردار احمد نجاتی مشاور رییس بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس رفتم.

نجاتی که یکی از راویان حاضر در این محفل بود در خصوص شهید میرزایی به خبرنگار ایرنا گفت: آشنایی من با این شهید بزرگوار به پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و سوابق مبارزاتی وی باز می‌گردد. پس از مقطعی جدایی، این مکانیک جوان را سال ۱۳۵۹ در جبهه دیدم.

وی افزود: مهدی میرزایی ساکن محله دروازه قوچان مشهد و مکانیک و تعمیرکار خودرو بود و از طریق نیروهای جهاد پایش به جبهه باز شد.

مشاور رییس بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس ادامه داد: او از سال ۵۹ به عنوان نیروی جهادی برای تعمیر خودروهای دولتی که ظاهرا در سوسنگرد و زیر آتش دشمن زمینگیر شده بودند عازم منطقه شد.

وی گفت: به واسطه نبوغ، استعداد فنی قابل توجه و شجاعت و ابتکارش به جمع نیروهای رزمی وارد شد و چون زمینه فعالیت فنی داشت جز نخستین نفراتی بود که مینهای جنگی را در واحدهای نظامی سپاه بررسی کرد و سپس به خنثی سازی آنها پرداخت.

سردار نجاتی افزود: در همان سال ۵۹ واحد تخریب را در لشگر ۵ نصر سپاه خراسان تاسیس کرد و پس از آن با کمک همرزمانش به بازگشایی معبرهای مین و پاکسازی میادین مین پرداخت.

وی به جسارت و شجاعت سردار میرزایی در گشودن معبرهای امن در میادین مین و زیر آتش دشمن بعثی اشاره و بیان کرد: پس از آن بود که به ترتیب با تشکیل لشگرهای دیگر سپاه در خراسان بزرگ، شهید میرزایی پس از لشگر ۵ نصر، گردانهای تخریب در لشگر ۲۱ امام رضا(ع) و لشگر ویژه شهدا را بنیان نهاد.

هماهنگ کننده ادارات کل حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس استانهای خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی در تشریح چگونگی تبدیل یک مکانیک ساده به نیرویی خلاق و موثر در امور رزم گفت: شهید میرزایی شیر روز و عابد شب بود و همان گونه که حضرت امام خمینی (ره) فرمودند “فتح الفتوح اصلی در جنگ ساختن جوانان است” معتقدم نمونه بارز آن جوانان، شهید میرزایی بود که از تعمیرکاری خودرو به هدایت و تربیت یگانهای تخریب در چندین لشگر نظامی رسید.

وی افزود: مراتب پیشرفت او تا آنجا رسید که در عملیات خیبر به عنوان معاون لشگر ۵ نصر گره و انسدادی که در آن عملیات پیش آمده بود را رفع نمود و با نقش آفرینی موثر، جمع زیادی از نیروهای دشمن بعثی را به اسارت درآورد.

سردار نجاتی ادامه داد: این جوان نخبه علاوه بر فعالیت راهگشا در حوزه عملیات به تربیت نیروهای موثر و مفید و مبتکر در واحد تخریب سپاه پرداخت.

سردار میرزایی فرمانده تیپ امام موسی کاظم(ع)، در حالی که در سال ۶۳ با حفظ سمت مسوول عملیات لشگر ۵ نصر سپاه بود در جریان عملیات میمک به درجه رفیع شهادت نائل آمد. روحش شاد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

20 − 18 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن