زندگی

شوهرم همیشه می‌‌گوید با من حرف نزن، حوصله ندارم!

کد خبر : 31602

متاهل هستم و شوهرم هر کار اشتباهی از من سر بزند، مسخره‌ام می‌کند. فکر می‌کند خودش هیچ اشتباهی نمی‌کند! کلا نگاهش به توانمندی خانم‌ها مثبت نیست. همیشه هم می‌گوید با من حرف نزن، حوصله ندارم. چه کنم با شوهری که مغرور است و خودخواه؟ الان هم برای آزمون استخدامی درس می‌خواند، کلا چسبیده به درس. من به خاطر ایشان، حتی نمی‌توانم تلویزیون ببینم. چه کنم؟

صبح مشهد– با توجه به این‌که پیام شما شامل یک چالش دوبخشی موقتی و همیشگی می‌شود، سعی می کنم به تفکیک در باره این دو حالت مطالبی را خدمت شما تقدیم کنم. یکی موضوع مغرور و خودخواه بودن شوهرتان و دیگری، مشکلاتی که به خاطر شرکت کردن او در آزمون استخدامی برای‌تان به وجود آمده است.

انگیزه‌های شوهرتان برای خودخواهی را بیابید
از آن‌جا که در ابتدای پیامک‌تان به ویژگی غرور و خودخواهی شوهرتان اشاره کرده‌اید، باید عرض کنم که اولا صرف بیان یک سری جملات(فکر می‌کند که خودش هیچ اشتباهی نمی‌کند یا اشتباهات شما را مسخره می‌کند و …) نمی‌تواند نشان دهنده غرور و خودخواهی یک فرد باشد و احتمالا انگیزه‌ها و دلایل دیگری نیز وجود دارد. به طور کلی این خصوصیات در همه افراد وجود دارد ولی درجه بروز آن متفاوت است و تا حدودی بستگی به شخصیت فرد و محیطی که در آن زندگی می‌کند نیز دارد. به عنوان مثال یک فرد مغرور ممکن است در همه موقعیت‌ها و در حضور همه افراد به یک اندازه احساس غرور و خودخواهی نداشته باشد چراکه ارزیابی او از مخاطبان نیز یکی از مولفه‌های تاثیرگذار در این زمینه است. پی بردن به دلایل ایجاد و تشدید ادبیات و رفتارهای تبعیض‌آمیز شوهرتان و این‌که گفته‌اید نگاهش به خانم‌ها مثبت نیست، بیشتر می‌تواند شما را در رسیدن به یک راهبرد منطقی هدایت کند. این‌که تا چه اندازه این گفتار جدی است و مبنای اعتقادی دارد یا نه نکته مهم دیگری است که باید مدنظر داشته باشید.

درباره رفتارهای شوهرتان خوش‌بین باشید
گفته‌اید که شوهرم هر کار اشتباهی از من سر بزند، مسخره‌ام می‌کند. لازم است درباره قضاوت خود در این زمینه کمی خوش‌بین‌تر باشید. می‌توانید با کاهش حساسیت و دادن بازخوردهای مناسب و اصلاحی شوهرتان را متوجه نادرست بودن این رویه کنید و بگویید که این جملات تاثیر منفی بر روحیه شما دارد. از موضع‌گیری صریح پرهیز کنید زیرا دوقطبی کردن بحث و مقابله جنسیتی زن‌ومرد نتیجه مطلوبی ندارد. پاسخ کلامی و بیان متقابل اشتباهات ایشان بیشتر باعث موضع‌گیری می‌شود و بهتر است در عملکرد خود نشان دهنده شایستگی و توانمندی خانم‌ها باشید و این‌قدر صبوری داشته باشید تا شوهرتان شما را باور کند و خودش متقاعد شود که دیدگاهش درباره شما صحیح نبوده است.

اتفاقات مقطعی را جدی نگیرید
درباره بخش دوم پیامک‌تان باید عرض کنم که گاهی اتفاقات مقطعی در زندگی باعث تغییر روند عادی زندگی می‌شوند. لازم نیست که آن شرایط را به همه طول زندگی تعمیم دهید و نگران باشید بلکه باید با ایجاد انطباق لازم از آن شرایط عبور کنید. بحث مطالعه و آزمون شوهرتان نیز یکی از این مقوله‌هاست که محدودیت‌هایی را برایتان ایجاد کرده است ولی به لحاظ موقتی بودن نباید اجازه بدهید تاثیر دراز مدت بر روان شما داشته باشد. با این حال، می‌توانید با شوهرتان در یک فرصت مناسب راجع به راه‌های رسیدن به شرایط مطلوب گفت‌وگو کنید. مطالعه کتاب های روان شناسی مرتبط و حضور در کارگاه‌های آموزشی مهارت‌های زندگی را به شما و همسرتان توصیه می‌کنم تا زندگی موفق‌تری را تجربه کنید.

نویسنده : دکتر حسین محرابی | روان شناس و مدرس دانشگاه

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک × پنج =

دکمه بازگشت به بالا
بستن