مدیرعامل آسایشگاه معلولان شهید فیاض بخش مشهد گفت: بزرگترین مرکز توانبخشی معلولان در خاورمیانه با کمک خیرین در مشهد در حال ساخت است.
به گزارش صبح مشهد، یوسف کامیار روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی معلولان افزود: این پروژه در زیربنایی معادل ۴۵ هزار متر مربع با مشارکت خیرین و شماری از دستگاهها و مجموعهها در مشهد در حال اجراست.
وی با بیان اینکه نقشه معماری این مرکز توسط طراح برج میلاد در تهران به صورت رایگان تهیه شده است گفت: بهزیستی استان خراسان رضوی هزینه ۵۳ میلیارد ریالی صدور پروانه ساخت این مجموعه را تقبل کرده و شهرداری مشهد نیز هزینههای مربوط به آتشنشانی برای ساخت این مجموعه را بر عهده گرفته است.
وی ادامه داد: هم اکنون در مرحله دریافت پروانههای اجرایی مربوطه هستیم و مرحله نخست این مجموعه شامل فونداسیون و زیرسازی تاکنون اجرا شده است.
کامیار گفت: طبق برآورد انجام شده ساخت این مجموعه ۱۸۰۰ میلیارد ریال هزینه دارد که با در نظر گرفتن هزینه تجهیزات این رقم به ۲ هزار میلیارد ریال میرسد.
وی افزود: ظرفیت پذیرش معلول در این مجموعه ۱۲۰۰ نفر در بخش شبانه روزی است و در بخش روزانه نیز دارای ظرفیت نامحدود برای ارائه خدمات میباشد.
وی با بیان اینکه مدت اجرای این پروژه سه سال در نظر گرفته شده است اظهار داشت: این مرکز دارای بخشهای توانبخشی متعدد از جمله فیزیوتراپی، کار درمانی، گفتار درمانی، کلینیک مشاوره، مددکاری و بخش آب درمانی خواهد بود.
مدیرعامل آسایشگاه معلولان شهید فیاض بخش با بیان اینکه کمک و مشارکت خیرین و نیکوکاران میتواند در تسریع در اجرای این پروژه نقش بیبدیل ایفا کند گفت: این آسایشگاه هم اکنون دارای ۵۰۰ معلول در دوره سنی شیرخوار تا کهنسالی است و به بیش از این تعداد نیز خدمات توانبخشی ارائه میکند.
وی افزود: سرانه نگهداری و خدمات توانبخشی هر معلول در این آسایشگاه ماهانه معادل ۳۵ میلیون ریال است که خیرین کمکهای خوبی در این زمینه دارند.
وی ادامه داد: هزینه این آسایشگاه ماهانه ۳۰ میلیارد ریال است که به صورت خدمات، کمکهای نقدی و غیر نقدی توسط خیرین و نیکوکاران تامین میشود که چهار میلیارد ریال این میزان نیز از محل اعتبارات دولتی از سوی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی تامین میگردد.
کامیار گفت: از ابتدای امسال ۱۹ هزار و ۳۱۷ جلسه فیزیوتراپی، سه هزار و ۳۵۰ جلسه کاردرمانی و حدود ۹ هزار مورد معاینه توسط پزشک عمومی و تخصصی برای معلولان این آسایشگاه ثبت شده است.
مرکز توانبخشی و نگهداری معلولان جسمی حرکتی شهید فیاض بخش مشهد با بیش از ۵۰۰ معلول، بزرگترین مرکز نگهداری از معلولان جسمی حرکتی کشور است که به صورت هیات امنایی اداره میشود.
۹۰۰۰ پرونده دندانپزشکی از معلولان داریم
مدیر کلینیک دندانپزشکی آسایشگاه شهید فیاضبخش هم گفت: ۹۰۰۰ پرونده دندانپزشکی از معلولان داریم که ۳ درصد از این پروندهها ارائه خدمات به معلولین داخل آسایشگاه است.
محمدمهدی حسینی بیان کرد: طرح جامع را به عنوان یک مرکز نمونه خاور شرق دیدهایم و یکسری هماهنگیها با سازمان میراث و گردشگری انجام شدهاست.
وی افزود: این مرکز را باید به عنوان گردشگری سلامت ببینیم. گردشگری سلامت یکی از سیاستهای کلی این آسایشگاه است که بعد از عملی شدن طرح جامع، کمکها به معلولین آسایشگاهفیاضبخش میشود.
حسینی خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم معلولین خارج از کشور را با تخفیفاتی که لحاظ میشود داشته باشیم. ۹۰۰۰ پرونده دندانپزشکی از معلولین داریم که۳ درصد از این پروندهها ارائه خدمات به معلولین داخل آسایشگاه است و دیگر افراد از خارج از شهر و حتی دیگر کشورها هستند.
این عضو هیأت مدیره آسایشگاه معلولین فیاضبخش، اظهار کرد: نگاه به معلول، نگاه کشوری و استانی نیست و باید به عنوان انسان به این افراد نگاه شود.
مدیر کلینیک دندانپزشکی آسایشگاه شهید فیاضبخش، تصریح کرد: در سال ۹۷، ۵۶۱۲ نفر مراجعه به کلینیک داشتیم که ۱۴۰۲۹ مورد دندانپزشکی انجام شد و کلینیک تنها ویژه معلولین است.
وی ادامه داد: به ۲۸۰ نفر در سال گذشته خدماتدندانپزشکی بیهوشی ارائه شد که در هیج جای کشور چنین کاری انجام نشدهاست. خدمات در توانبخشی و درمانی و… بینظیر است. ۱۲۶ نفر از دندانپزشکان به صوت داوطلبانه در این بخش خدمات ارایه میدهند. در این کلینیک دندانپزشکی به بیماران اماس و اوتیسم هم خدمات میدهیم.
این عضو هیأت مدیره آسایشگاه معلولین فیاضبخش با بیان اینکه «ما از نوزاد ۳ روزه تا کهنسال مرد و زن در بخشهای مختلف حمایت میکنیم»، گفت: در سال جاری آموزش تِد را داشتهایم و در این مورد فرزندان توانمند شدند و ارائه آنها مورد استقبال مردم قرار گرفت.
همچنین دکتر حمید مجیدی، مسؤول فنی آسایشگاه معلولین فیاضبخش در ادامه این نشست، عنوان کرد: سیستم توانبخشی که برای این مرکز تعریف شده، حالت استاندارد جهانی دارد، معلول نیازسنجی میشود و بعد از برطرف شدن نیازها، سعی میکنیم به سمتی برویم که معلول بتواند در جامعه روی پای خودش بایستد.
وی ادامه داد: اعمال جراحی حدود ۵ درصد معلولین را شامل می شود و از اعمال جراحی توده سرطانی تا برداشتن ناخن و ارتوپدی را در این کلینیک داریم.