اخبار مهماستانیشهری

در سی و دومین نشست علنی شورای اسلامی شهر مشهد تصویب شد؛ ۲ هزار میلیارد ریال اوراق برای نوسازی اتوبوسرانی مشهد منتشر می شود

کد خبر : 17276

شورای اسلامی شهر مشهد برای انجام اقدامات لازم به منظور انتشار ۲ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت در خصوص نوسازی ناوگان اتوبوسرانی، به شهرداری مجوز داد.

به گزارش صبح مشهد، در نشست علنی شورای اسلامی شهر مشهد در روز دوشنبه، لایحه ۲ فوریتی شهرداری مبنی بر اخذ مجوز انتشار ۲ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت برای نوسازی ناوگان اتوبوسرانی، بررسی شده و به تصویب رسید.
معاون اقتصادی شهردار مشهد در خصوص این لایحه گفت: با توجه به تبصره ۵ قانون بودجه سال ۹۷ کل کشور، شهرداری به منظور تامین منابع مالی مورد نیاز برای بهبود شبکه حمل و نقل شهری اقدام به اخذ مجوز انتشار مبلغ ۲ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت از وزارت کشور و بانک مرکزی با تضمین بازپرداخت ۵۰ درصد اصل و سود توسط دولت می کند.
رضا خواجه نائینی افزود: وزارت کشور امسال مجوز انتشار پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اوراق مشارکت برای شهرداری ها در راستای نوسازی ناوگان حمل و نقل و اتوبوسرانی را صادر کرده است.
وی بیان کرد: از این رو شهرداری مشهد برای گرفتن این سهم، با موافقت استانداری و سپس شورای شهر، درخواست انتشار ۲ هزار میلیارد ریال اوراق را در هفته جاری به وزارت کشور ارسال می کند.
خواجه نائینی ادامه داد: تا پارسال مجوز انتشار اوراق مشارکت با سهم بازپرداخت ۵۰ درصدی دولت تنها برای قطارشهری صادر می شد که امسال حمل و نقل عمومی و آلودگی هوا نیز به این مقوله افزوده شده است.
معاون اقتصادی شهردار مشهد ادامه داد: ۵۰ درصد بازپرداخت اصل و سود این اوراق بر عهده دولت است و اتوبوس هایی نیز که از این محل خریداری شوند به بخش خصوصی واگذار خواهند شد لذا این اتوبوسها به صورت رایگان وارد ناوگان حمل و نقل شهری می شود.
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی مشهد نیز گفت: تا چند ماه آینده ۲۰۰ دستگاه اتوبوس و سال آینده نیز ۴۰۰ دستگاه اتوبوس فرسوده از ناوگان خدمات شهری خارج می شوند.
سیدمهدی حسینی پویا افزود: تامین اتوبوس از نیازهای شهر است و اگر نسبت به این مهم امروز اقدام کنیم حدود ۱٫۵ سال دیگر این اتوبوس ها وارد ناوگان خواهند شد.
وی بیان کرد: با توجه به نوسات نرخ ارز نمی توان مشخص کرد با انتشار این میزان اوراق مشارکت، چه تعداد اتوبوس خریداری می شود ولی اولویت روی خرید اتوبوسهای برقی و باطری دار است.
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری و مشارکت های شورای شهر مشهد در مخالفت با ۲ فوریتی بودن این طرح گفت: با موافقت با این طرح مجوز یکهزار میلیارد ریال استقراض به شهرداری داده می شود که با سود چهارساله این مبلغ به ۲ هزار میلیارد ریال خواهد رسید.
محمدحسین ودیعی افزود: باید این لایحه از قید ۲ فوریت خارج و در کمیسیون ها بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.
رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری و مشارکت های شورای شهر مشهد نیز در موافقت با این طرح اظهار داشت: بحث اتوبوس ها موضوع شفافی است و نیاز به بررسی بیشتر ندارد.
احمد نوروزی افزود: سقف اعتبارات دولت محدودیت هایی دارد که با تاخیر ممکن است نتوانیم از سهم خود استفاده کنیم.
در ادامه این طرح ۲ فوریتی با موافقت اعضای شورای شهر مشهد مصوب شد.

وجود ۲۵ هزار واحد صنفی مزاحم در مشهد
معاون خدمات و محیط زیست شهرداری مشهد نیز در نشست شورای شهر در جریان بررسی لایحه ساماندهی مشاغل مزاحم شهری گفت: هم اینک ۲۴ تا ۲۵ هزار واحد صنفی مزاحم در این شهر فعالیت می کنند.
خلیل الله کاظمی افزود: یکی از راهکارهای ساماندهی این مشاغل آن بود که شهرداری با تامین مالی نسبت به ساخت و ساز واحدهای تجاری اقدام کند و از طریق تقسیط آن ها را منتقل سازد اما از آنجا که اکثر شاغلان این بخش تمکن مالی مناسبی ندارند این طرح دچار مشکلاتی شد و هنوز نتوانسته ایم برخی از واحدها را واگذار کنیم.
وی ادامه داد: از این رو مقرر شد که با استفاده از ظرفیت و مشارکت خود صاحبان واحدهای صنفی به ساخت مجتمع و ساماندهی مشاغل مزاحم اقدام شود و تعاونی ها نسبت به ساخت مجتمع اقدام کنند.
معاون شهردار مشهد افزود: بر این اساس پروانه این مجتمع ها طی ۵ سال بعد از بهره برداری تقسیط می شود و صنوف از طریق تعاونی یا کارگذار می توانند نسبت به ساخت مجتمع و انتقال فعالیت خود به خارج از شهر اقدام کنند.
کاظمی بیان کرد: واحدهای شغلی مزاحم باید به این مجتمع ها در خارج از شهر منتقل شوند و چنانچه به فعالیت خود در داخل شهر ادامه دهند حدود ۱۰ برابر عوارض آن واحد جریمه می شوند.
وی خاطرنشان کرد: هم اینک ۲ مجتمع ساماندهی مشاغل مزاحم در محدوده خارج از شهر در دست ساخت است و با ظرفیت ۶۵۰ واحد صنفی تا ۲ ماه آینده به بهره برداری می رسد.
کاظمی تاکید کرد: در تلاش هستیم که فرآیند اقدام و ساخت این مجتمع ها را برای سرمایه گذار تسهیل کنیم تا زمینه توسعه ساخت مجتمع ها و انتقال واحدهای مزاحم فراهم شود.
در ادامه این لایحه نیز با موافقت اعضای شورای شهر مقرر شد به منظور تشویق و ترغیب در ساخت مجتمع برای ساماندهی مشاغل مزاحم و ایجاد انگیزه برای انتقال این صنوف، حقوق ناشی از عوارض بر افزایش ارزش بهره برداری اعیان و سهم سرانه های مرتبط با سطوح لازم برای تاسیسات، تجهیزات و خدمات عمومی از املاک تعاونی هایی که اعضای آن از اصناف مشمول مشاغل مزاحم هستند، دریافت نشود.
تفریغ بودجه سال ۹۶ سازمانهای فناوری اطلاعات و ارتباطات و آتش نشانی مشهد از دیگر مصوبات جلسه علنی امروز شورای اسلامی مشهد بود.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

19 − چهارده =

دکمه بازگشت به بالا
بستن