استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیش از ۷۰ درصد مسمومیتها از نوع مسمومیت دارویی در مراکز اطلاعرسانی دارو و سموم کشور ثبت شده است.
به گزارش صبح مشهد، دکتر بیتا رادپور در نشست خبری که در شهرک دانش و سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد با اشاره به اینکه مسمومیتهای دارویی همچنان شایعترین نوع مسمومیت در کشور است، گفت: مسمومیتهای دارویی به علت مصرف دارو بیش از مقادیر درمانی است.
وی یکم الی هفتم آبانماه را هفته پیشگیری از مسمومیتها دانست و گفت: دارو با توصیه پزشک و نه بیشتر از آن مصرف شود زیرا با مصرف دارو به صورت خودسرانه منجر به عوارض سوء یا مسمومیت دارو میشود.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: هر دارویی در کنار اثرات درمانی ممکن است خطراتی هم داشته باشد.
رادپور در مورد مصرف داروهای گیاهی هشدار داد و گفت: داروهای گیاهی همیشه بیخطر نیستند و چندی پیش فردی بر اثر مصرف جوشانده گیاه خارخسک و با عوارض شدید کبدی در بیمارستان امام رضا(ع) بستری شد.
وی کودکان را نخستین گروه در معرض خطر مسمومیتهای دارویی دانست و گفت: داروها را دور از دسترس کودکان بخصوص زیر ۵ سال و در کمد مجهز به قفل نگهداری شود.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر نظارت مصرف داروی افراد مسن تاکید کرد و افزود: تشابه دارویی شکل داروها، ابتلا به فراموشی، عدم اطلاع از نام داروها و ناخوانا بودن مقادیر مصرفی دارو از دلایل مصرف نادرست دارو است.
رادپور با بیان اینکه مصرف داروی متادون بدون تجویز پزشک منجر به مسمومیتها در افراد میشود، افزود: داروهای هورمونی در جوانان میتواند سبب بروز عقیمی، نارسایی قلبی و کبدی کوتاهی قد و تغییر فرم بدن در مردان و خشونت صدا در خانمها و حتی مرگ ناگهانی شود.
وی همچنین با اشاره به فرارسیدن فصل سرما و لزوم رعایت نکات ایمنی، خاطر نشان ساخت: طی پنج ماهه امسال ۲۰۴ نفر بر اثر خفگی با گاز منو اکسید کربن فوت کردند.