اسلاید شواقتصادیستون اصلی

تصویب برنامه اجرایی توسعه صادرات استان در کارگروه توسعه صادرات

کد خبر : 11859

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: برنامه اجرایی توسعه صادرات استان در کارگروه توسعه صادرات تصویب شده است که بر اساس آن تا پایان برنامه ششم، رشد سالانه ۲۳ درصدی برنامه ریزی شده است.
به گزارش صبح مشهد، راضیه علیرضایی در سمینار توسعه روابط اقتصادی خراسان رضوی و قزاقستان که در روز پنجشنبه، ۲ شهریور، این سازمان برگزار شد اظهارداشت: در این برنامه که با کمک اتاق بازرگانی و تشکل های صنعتی و تجاری استان تدوین و تصویب شده است، قزاقستان به عنوان یکی از اهداف توسعه فعالیت های تجاری برای خراسان رضوی شناسایی شده و در اولویت برنامه های استان قرار گرفته است.
وی افزود: به دنبال این هستیم که علاوه بر اعزام و پذیرش هیات های تجاری، فرصت هایی را برای نمایش کالاهای فنی و مهندسی استان در قزاقستان ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه مذاکرات B to B جهت توافق بازرگانان بر انجام فعالیت های مشترک و ترغیب جهت ایجاد مراکز تجاری در کشور هدف، از دیگر برنامه ها برای توسعه روابط است، گفت: در چهارچوب اهداف توسعه ای استان، باید سهم استان در قزاقستان در زمینه صنایع غذایی را حفظ کنیم  و پس از آن ماشین آلات صنعتی، مصالح ساختمانی، کالاهای نساجی و صنایع شیمیایی، از اولویت های ما برای توسعه بازار در این کشور است.
علیرضایی با اشاره به اینکه همچنین به دنبال فعالیت های مشترک دانش بنیان و معدن و صنایع معدنی در این کشور هستیم تصریح کرد: تجارت الکترونیک و دولت الکترونیک در قزاقستان با جدیت پیگیری می شود که فرصت جدیدی از تجارت را برای نسل جوان به وجود آورده است.
وی گفت: هم اکنون سهم استان خراسان رضوی از صادرات به قزاقستان، حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد کشور است.
در این سمینار، امیر عابدی، رئیس اتاق مشترک ایران و قزاقستان نیز اظهار داشت: برای داشتن اقتصاد پویا احتیاج به صادرات و سرمایه گذاری داریم که یکی از حلقه های آن بازاریابی است که در دو بخش دولت ها و سفیران اقتصادی آنها و نهادهای بخش خصوصی انجام می شود.
وی با بیان اینکه توسعه مناسبات سیاسی و تراز آن با توسعه مناسبات اقتصادی می تواند در رشد و شکوفایی اقتصادی تاثیرگذار باشد گفت: قزاقستان و کشورهای CIS در شرایط خاصی قرار دارند و برای تجارت با این کشور ها باید به صورت میدانی و رو در رو عمل نمود.
وی افزود: روش های معامله با کشورهای CIS متفاوت است و برای اینکه بتوانیم به بازار این کشورها وارد شویم باید با تحقیق و مطالعه و اطلاعات کافی این کار را انجام دهیم.
عابدی تصریح کرد: قزاقستان دومین کشور قدرتمند منطقه بعد از روسیه است و با دو شریک راهبردی ما یعنی روسیه و چین حدود ۶ هزار کیلومتر مرز مشترک دارد اما واقعیت تلخی که وجود دارد این است که نمی توانیم از توانمندی ها و فرصت هایی که داریم برای ورود به این بازارها استفاده کنیم که علت آن این است که استراتژی توسعه تجارت و صنعت در ایران ضعیف است.
وی افزود: در خراسان رضوی شرکت های دانش بنیان و پارک علم و فناوری  با آلماتی قزاقستان قراردادهای خوبی منعقد کرده اند که ورود به این بازار می تواند فرصت طلایی ایجاد کند.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

8 + چهار =

دکمه بازگشت به بالا
بستن