اسلاید شودانش و فناوریستون اصلی

سفره ایرانی بخشی از تاریخ و فرهنگ و هنر ایران است

کد خبر : 7360

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: جشنواره سفره ایرانی و فرهنگی گردشگری یستگاهی است برای حضورمان در صحنه گردشگری بین‌الملل که از آن به عنوان گنجینه یاد می‌کنند.

به گزارش صبح مشهد به نقل از تسنیم، مرتضی رحمانی‌موحد عصر امروز در مراسم اختتامیه چهارمین رویداد سفره ایرانی و فرهنگ گردشگری که در هتل میثاق مشهد برگزار شد اظهار داشت: این جشنواره با رویکرد آیین مذهبی و سنتی و سفره‌های که مختص این مناسبتها است تشکیل شده است. سفره ایرانی قدمت طولانی دارد و سرشار از عطوفت، مهربان و صمیمت است. سفره ایرانی به ما در همه ابعاد زندگی نقش و حاکمیت خود را عمال می‌کند.

وی افزود: سفره افطار، سحر، نذری و عقد همه اینها حکایت از فرهنگها و آداب مختلفی است که نسل به نسل به ما رسیده است و حاوی پیام و ارزش‌های زیادی است. سفره تنها غذا خوردن نیست بلکه سفره‌ای که امروز گسترانیده‌ایم و در ایستگاه چهارم آن قرار داریم می‌خواهد فرهنگ گردشگری و جاذبه را در سفر و تعاملات فرهنگی ایجاد کند.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تصریح کرد: تأثیرگذاری فرهنگی را باید از طریق سفره ایرانی به رخ گردشگران بکشانیم و بگوییم ما سفره‌ای تأثیرگذار داریم. در حال حاضر غذا و خوراک یک‌پنجم از سهم سفر را و هزینه‌های سفر در مقصد تشکیل می‌دهد و لازم است به این بخش از سفر توجه ویژه داشته باشیم.

رحمانی‌موحد بیان کرد: غذا و سفره ایرانی بخشی از تاریخ و فرهنگ و ارزش‌های ماست. در دهه‌های گذشته حاوی ارزشها و انتقال پیام‌های زیادی بوده است و نسل بزرگ به نسل کوچک امروز آموخته است که چگونه در کنار هم با ناملایمات کنار بیاییم و این تجمعات سبب ایجاد پیوندها و تعلقات بی‌شمار بوده است. ما امروز که توفیق سفره ایرانی را با هدف توسعه فرهنگ گردشگری گسترانیده‌ایم اهداف متعددی داشته‌ایم تا بتوانیم تأثیرگذاری ملی در شبکه محلی ایجاد کنیم.

وی بیان کرد: ما باید ارزشمندی خوراک و سفره‌های محلی را در منظر جهانی عرضه کنیم و هدف حمایت از تنوع فرهنگی به احیای غذاهای سنتی و بومی مناطق مختلف و تبدیل غذاهای سنتی به یکی از جاذبه‌های گردشگری و تبدیل این غذاها را به یک استاندارد تلاش کنیم.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان این مطلب که این جشنواره سرمنشأ تحولی بزرگ در توسعه پایدار گردشگری هستند، عنوان کرد:‌بخشی از فرآیند تاریخی و فرهنگی را باید از طریق سفره ایرانی در توسعه گردشگری بروز دهیم. خوشبختانه رویداد منطقه ۴ در سفره ایرانی فرهنگ گردشگری در شهری برگزار شد که بزرگترین و تأثیرگذارترین سفره را در بین سفره‌های ما در خود جای داده است و آن سفره ثامن‌الحجج امام رضا (ع) است.

رحمانی‌موحد گفت: روزانه سفره امام رضا (ع) در حرم مطهر رضوی گسترانیده می‌شود و در طول تاریخ زائران و شیفتگان وی از این سفره بهره‌مند شده‌اند. این سفره در ماه رمضان نیز با بیش از ۱۲ هزار نفر روزانه میزبان زائران بوده است. بنابراین شاخص‌ترین و تأثیرگذارترین سفره در طول تاریخ بوده است.

وی افزود: باید به معرفی و پخت و شاخص‌های غذایی در تمام استانها بپردازیم و در همین راستا سلسله‌ رویدادهایی را در ۸ منطقه کشور پیش‌بینی کرده‌ایم.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان این مطلب که در مشهد مقدس ظرف و ظروف نیز ویژه است، گفت: ظرف و ظروف خود یک هویت دارد. به عنوان مثل در شهر مشهد سنگ برکت یا همان هرکاره که در پخت و عرضه غذا استفاده می‌شود و این روزها بنام دیزی سنگی معروف است می‌تواند به عنوان نشانه‌هایی از این رویداد باشد.

رحمانی‌موحد تصریح کرد: زنجیره‌ای از میزبانی در این برنامه حضور داشتند. مجموعه ۴ استان میزبان رویداد و جشنواره بودند و امیدواریم این جشنواره ایستگاهی باشد برای حضورمان در صحنه گردشگری بین‌الملل که از آن به عنوان گنجینه یاد می‌کنند چرا که از نظر اقتصادی و فرهنگی سهم بزرگی را در گردشگری دنیا اختصاص می‌دهد و ما باید سهم خود را از این نگاه و سیاستها کسب کنیم.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه × 5 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن