اسلاید شوستون اصلیسیاسیمشهد 2017پایتخت فرهنگ اسلامی

فعال شدن خانه تشکل های غیر دولتی استان با عنوان خانه ثمن سرا/ برنامه های متعدد برای امنیت رویداد مشهد ۲۰۱۷ در نظر گرفته شده است

کد خبر : 6767

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: به زودی در کنار خانه احزاب ، خانه تشکل های غیر دولتی استان با عنوان خانه سمن سرا فعال می شود.

به گزارش صبح مشهد، سید جواد حسینی روز یکشنبه در نشست خبری با بیان اینکه خراسان رضوی ۸۳۴ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و ترکمنستان دارد؛ افزود: مرز افغانستان یکی از ناامن ترین مرز خصوصا در حوزه قاچاق می باشد.

وی تصریح کرد: خراسان رضوی هفت شهر مرزی با ۹۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که چهارمین استان مرزی کشور است و دارای یک میلیون ۲۰۰ هزار نفر حاشیه نشین، وجود مراکز حساس ، ۲۳۵ مرکز آموزش عالی و ۳۰۲ هزار دانشجو و چند صدهزار تبعه خارجی، به اندازه هشت استان جمعیت دانش آموزی ، نمایندگی ها و کنسولگری های خارجی می باشد .

وی بیان کرد: همه این ها مولف هایی است که امنیت استان را در معرض انواع تهدیدات از جمله، تهدیدات مذهبی، تکفیری ها، اشرار، تهدیدات ناشی از سو قصد به مسئولین، آدم ربایی، تهدیدات ناشی از اختلافات قومی و… قرار می دهد که خوشبختانه با رویکرد ساختاری و مردم پایه و اجتماع مدار امنیت قابل  قبولی در استان حاکم است.

حسینی فعالیت های مجموعه امنیت ساز بسیار عالی عنوان کرد و گفت: استان خراسان با رضایت ۹۳ درصدی مردم از امنیت، که ۵ درصد از میانگین کشوری بالاتر است رتبه اول را در کشور از ان خود نموده است.

وی تصریح کرد: بر اساس آمارها استان خراسان در ششم ماهه سال ۹۵ نسبت به سال قبل آن میزان سرقت های مهم دو رتبه و شرارت ها ۹ رتبه و تجاوز به عنف نیز ۹ رتبه کاهش داشته است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی بیان کرد: در حوزه سیاسی رویگرد دولت و استاندار تقویت وفاق ملی، پرهیز از افراط و تفریط، و رشد روحیه اعتدال گرایی با چهار مولفه افزایش روحیه تعامل و مدارای سیاسی، تکیه بر تعامل به جای تقابل، اجماع سازی به جای تفرقه سازی و پرهیز از توهم گرایی متمرکز است.

وی افرایش امنیت سیاسی و پذیرش اصل تکثر و تنوع سیاسی در بحث گروه های سیاسی و اقوام را از دیگرمباحث مورد توجه این حوزه دانست و افزود: بر اساس نظرسنجی انجام شده در کشور امروز ۸۴درصد مردم استان از نوع مواجهه دولت با اقوام رضایت دارند که ۱۷ درصد از میانگین کشوری بالاتر است.

وی در خصوص انتخابات اظهار کرد: سه وظیفه محوری مسئولان در برقراری امنیت و سلامت انتخابات و مشارکت حداکثری مردم است که در انتخابات رئیس جمهوری گذشته خراسان با ۷۵ و نیم درصد، شورای شهر با ۷۱ و نیم درصد و مجلس شورای اسلامی ۶۴ درصد بوده که در انتخابات مجلس خراسان رضوی مشارکت مردم دو درصد یشتری از متوسط کشوری بود.

حسینی در ادامه بیان کرد: انتصاب فرمانداران با رویکرد شایسته سالاری، مدیریت کارآمد، پاسخگو و پرهیز از افراط و تفریط، قانونمداری، عدالت، اخلاق گرایی و پرهیز از عوام زدگی و دارا بودن شرایط ایثارگری در این دولت انجام گرفت.

وی با بیان اینکه ۵۷ درصد فرمانداران استان فوق لیسانس و سه درصد دکترا هستند؛ تصریح کرد: ۹۰ درصد فرمانداران و بخشداران استان از کارکنان وزارت کشور و ۵۰ درصد افرادی که منصوب شده اند به نوعی وابسته به خانواده ایثارگران می باشند که در این مقوله شاهد رشد ۲۰ درصدی حضور ایثارگران در این سمت ها نسبت به دولت قبل هستیم .

وی اظهار کرد: بر اساس نظر سنجی موسسه خرد و جامعه میزان رضایتمندی مردم استان از پایبندی این دولت مبانی اخلاقی و اعتقادی و ترویج و تشویق ارزش های انقلابی را بیش از ۸۴ درصد اعلام کرد در حالی که  این رقم از میانگین کشوری۱۱ درصد بالاتر  است.

حسینی با بیان اینکه دولت و مسئولان استان به احزاب و فعالیت های سیاسی استان توجه دارند؛ افزود: در همین راستا نخستین خانه احزاب در استان شکل گرفت تا تعامل بیشتری داشته باشند و همگرایی این جریان ها در بحث منافع ملی افزایش یابد.

وی با اشاره به ۱۱۰ تشکل سیاسی مختلف در استان اظهار کرد: ۵۴ مورد آن دارای مجوز رسمی و حق فعالیت رسمی هستند که از این تعداد ۲۷ حزب اصلاح طلب ، ۲۳ مورد اصولگرا و پنج حزب اعتدالی دارای مجوز می باشند.

وی گفت: در بعد امنیتی امروز نسبت به سال ۹۲ طول جاده های مرزی ۲۰ درصد افزایش دارد بطوری که ۱۷،۵ کیلومتر جاده مرزی با ۵۰ میلیارد ریال اعتبار ایجاد شده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی بیان کرد: مرز را  با سیم های تیغه دار با اعتبار دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال مسدود شده است که ۱۸ درصد رشد داشته است.

وی افزود: ۲۵ درصد برق رسانی به پاسگاه های مرزی شرق کشور با رقم اعتباری ۳،۵ میلیارد ریال افزایش یافت و آبرسانی به پاسگاه ها با ۴۰ میلیارد ریال هزینه انجام شد.

وی ادامه داد: در عرصه سیاسی هم بر اساس آخرین نظر سنجی انجام شده ۷۲ درصد از عملکرد و رابطه دولت با سایر کشورها و ۷۰ درصد رابطه دولت و مردم ، ۶۸ درصد از جریان پرونده هسته ای اعلام رضایت کرده اند و ۷۲ درصد مردم استان هم نوع نگاه سیاسی دولت را عامل تقویت و ارتقاء موقعیت ایران در جهان دانسته اند که این نشان از رضایت و عملکرد موفق دولت در این عرصه حساس است.

وی با بیان اینکه در عرصه اجتماعی و فرهنگی رویکرد دولت افزایش سرمایه و سلامت اجتماعی به منظور کاهش شکاف دولت و ملت، بیشتر شدن امید به آینده و تقویت نهادهای صنفی و مدنی است، تصریح کرد: در این راستا خراسان رضوی رتبه دوم را در سطح فعالیت های اجتماعی در دولت یازدهم به خود اختصاص داده است.

وی با با یادآوری توسعه سمن ها به عنوان یکی از رویکردهای اصلی دولت در جلب مشارکت مردمی گفت : این رویکرد در هشت سیاست تعریف شده است که در این راستا ۸۴۶ سمن در استان هم اکنون فعال است که نسبت به سال ۹۲ این رقم رشد ۱۵ درصد دارد و از سال ۹۴ تا کنون هم ۵۵ سمن جدید به این تعداد افزوده شده است.

حسینی با تاکید بر سیاست توسعه کیفی سمن ها هم گفت: در سال ۹۲ فقط در پنج حوزه خیریه و سلامت مانند آن سمن ها فعال بوده اند ولی در این دولت این زمینه ها به ۱۷ قلمرو شامل علمی، کشاورزی، تحیکم خانواده، عمران و آبادانی، گردشگری و محیط زیست و بشردوستانه و آسیب های اجتماعی، امور جوانان، ورزشی و زیرساختی و مانند آن افزایش یافته است.

وی تعامل بخش دولتی و غیر دولتی برای واگذاری بخشی از امور به دولت و شبکه سازی ، توانمندسازی و نظارت بر سمن ها را از دیگر محورهای توسعه این حوزه دانست وگفت : این سیاست ها در قالب حمایت، هدایت و نظارت و کفایت تعریف شده و پیگیری می شود؛ در واقع در این راستا به زودی در کنار خانه احزاب ، خانه تشکل های غیر دولتی استان با عنوان خانه سمن سرا فعال می شود.

وی در خصوص تغییر فرمانداران هم گفت : در حال حاضر دو فرماندار خوشاب و نیشابوربه صورت سرپرستی اداره می شوند که قبل از انتخابات تعیین تکلیف می شوند.

معاون استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: از بعد تقسیمات کشوری ۴۴ مورد داریم که شش بخش به شهرستان و ۱۳ دهستان به بخش و ۲۵ روستا که به شهر قرار است تبدیل شود که در وزارت کشور دست بررسی است و سه فرمانداری هم به فرمانداری تربت جام، قوچان و مشهد نیز به فرمانداری ویژه ارتقا می یابد.

وی با بیان اینکه اولویت های اصلی استان تحقق اقتصاد مقاومتی، کاهش آسیب های اجتماعی، تکریم ارباب رجوع و امنیت است ، گفت: نگاه ما به امنیت ساختاری است نه سبب شناسانه و از این رو آن را محصول اجتماعی می دانیم که همه در آن دخیل هستند .

وی اظهار کرد: در این راستا باید نخست رویکرد اجتماعی به آسیب ها داشته باشیم و نگاه پیگیری را مقدم بر درمان بدانیم وجرایم خشونتی مقدم بر سایر جرایم هستند و باید به طورجد مورد توجه قرار گیرند و در این راستا ایجاد نشاط اجتماعی عامل کاهنده این جرایم خواهد بود.

حسینی در خصوص بعد امنیتی برای برگزاری مشهد ۲۰۱۷ اظهار کرد: تاکنون شورای سیاست گذاری و برنامه ریزی مشهد ۲۰۱۷ در سطح کشور و استانی جلسات متعددی را برگزار کرده است .
وی تصریح کرد: دراین جلسات که با حضور شخص وزیر ارشاد برگزار می شود؛ برنامه های متعددی در این زمینه طراحی کردند که به اجرا خواهند گذاشت.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هفت − 6 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن