استاندار خراسان رضوی گفت: امیدواریم مراسم مشهد؛ شهر جهانی صنایع دستی گوهر سنگها در اعتلا و پیشرفت مشهد در آستانه رویداد مشهد ۲۰۱۷ تاثیرگذار باشد.
به گزارش صبح مشهد به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، با حضور استاندار خراسان رضوی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مسئولان بین المللی، منطقه ای و کشوری، مراسم مشهد؛ شهر جهانی صنایع دستی گوهر سنگها برگزار شد.
علی رضا رشیدیان در این مراسم با اشاره به گردش مالی ۷۰۰ میلیارد دلاری سنگهای قیمتی در دنیا، گفت: با توجه به ظرفیت های مشهد مقدس در این حوزه، باید بتوانیم نقش موثرتری ایفا کنیم.
وی با بیان این که سنگهای قیمتی در فرهنگ و تاریخ مشهد مقدس ریشه دارد؛ اظهار کرد: امیدواریم این جلسه در اعتلا و پیشرفت مشهد در آستانه رویداد مشهد ۲۰۱۷ تاثیرگذار باشد.
استاندار خراسان رضوی، این انتخاب را زمینهای برای جهانی شدن و نمود بارزتر شهر مشهد با توجه به ظرفیت بالایی که دارد؛ دانست و خاطر نشان کرد: نوآوریهای مردم در زمینه ی جواهرات و سنگ قیمتی از زمینههای تحقق این امر بود.
رشیدیان با اشاره به اینکه مشهد مقدس سابقه هفت هزار ساله در زمینه گوهرهای زینتی دارد؛ تصریح کرد: آثار صنعتگران و هنرمندان مشهدی در کشور و جهان همواره مورد بازدید و تحسین متخصصان است.
وی گفت: گوهرسنگها هم از منظر هنری و هم از جایگاه اعتقادی مورد توجه است و یکی از سوغات مستمر تهیه شده توسط زائران سنگهایی قیمتی نظیر فیروزه می باشد.
استاندار خراسان رضوی گفت: در سال حدود ۱۵ تن سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در مشهد تولید و مصرف می شود که سبب اشتغال ۱۶ هزار نفر شده است.
وی با اشاره به ضرورت بهره گیری از تکنولوژی و آموزش روز دنیا، تصریح کرد: در طراحی و ساخت گوهرسنگها باید به این مهم توجه شود و برای حفظ این جایگاه و موقعیت جدید مشهد تمام بخشهای دولتی، خصوصی و دانشگاهی و مردم باید حمایت کنند.
رشیدیان افزود: بخش دولتی وظیفه ساختار و زمینه سازی، بخش خصوصی با سرمایه گذاری، دانشگاهی با تقویت آموزش و مردم با حمایت خود در این مهم تاثیرگذار هستند.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به تلاش برای حفظ این جایگاه گفت: امیدواریم اهداف شورای جهانی و سازمان صنایع دستی، محقق شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز گفت: از بین ۱۹ شهر جهانی چهار شهر جهانی در ایران داریم که شامل اصفهان به عنوان شهر صنایع دستی، تبریز شهر جهانی فرش، لارجین شهر جهامی سفال و مشهد شهر جهانی گوهر سنگها است.
مسعود سلطانی فر افزود: فرهنگ، تمدن، هنر و تجارت ایرانی سابقه ی دیرینه دارد و مصداق آن سنگهای جامانده از هزاران سال گذشته که حاوی تمدن این سرزمین است.
وی افزود: وضعیت سنگهای قیمتی اسناد و اشارات باستان شناختی در ادوار متوالی از جمله اشاره در لوح داریوش هخامنشی به استفاده از سنگ عقیق و فیروزه در کاخ باستانی دارد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تصریح کرد: خدا را شاکریم که توانستیم شهر مشهد را به تصویب یک مرجع بینالمللی به عنوان شهر جهانی گوهر سنگها برسانیم مشهد را در کنار آوازه بلند امام رضا(ع) از جهات و ظرفیتهای دیگر در جهان مطرح کنیم.
وی با اشاره به اینکه انتخاب شهر مشهد به عنوان شهر جهانی گوهرسنگها نشان میدهد که ایران با وجود رقبای جهانی میتواند در حوزه ایده پردازی عرض اندام کند گفت: ظرفیت مشهد در تولید و طراحی همواره عامل مهمی بوده است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
معاون رئیس جمهور افزود: تراش و تولید سنگهای نیمه قیمتی که سرزمین ایران مقادیر عظیمی در اختیار دارد همانند دیگر منابع فرهنگی ایران نقش اصلی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارد که از منویات مقام معظم رهبری و سیاستهای دولت است.
وی خاطرنشان کرد: هیچ یک از صنایع کوچک به اندازه صنایع دستی نمیتواند به عنوان صنایع سبز در زمینه اشتغال تاثیرگذار باشد و توانمندی تولیدی آنها شاخص مهمی است.
سلطانیفر با بیان اینکه فناوری این سنگها اهمیت بسیار یافته و شاخص مهمی برای ورود به بازارهای بین المللی است؛گفت: براساس توجه دولت، رصد موضوع و بررسی کارشناسانه، توزیع و تراش سنگ در مشهد به اندازهای مورد توجه قرار گرفت که از استخراج در معدن تا رسیدن به دست مصرف کننده از جانب شورای جهانی بازدید و به عنوان شهر جهانی گوهر سنگها انتخاب شد.
وی تصریح کرد: این ابتدای راه است و اهداف بزرگ و گسترده دیگری داریم؛ مسئولان باید وضع موجود را ارتقا دهند و سازمان با تمام توانِ خود در گسترش این صنعت مهم صیانت و حمایت میکند.
رئیس سازمان صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری کشور با اشاره به راه اندازی هزاران کارگاه جمعی و فردی سنگ قیمتی در سه سال گذشته گفت: علاوه بر این، افزایش کارگاهها و تولید، افزایش صادرات سبب افزایش توجه جهانی به هنرمندان صنایع دستی شده است.
معاون رئیس جمهور افزود: امیدواریم با توجه به دیگر ظرفیتها با استفاده از امکانات سازمانهای بین المللی بتوانیم این توانمندی هارا به رخ جهانیان بکشیم.
وی درباره طرح ویژه اشتغال ۱۴۰ هزار نفره گفت: این طرح به شورای عالی میراث و اشتغال ارسال و تصویب شد که براساس آن ۵۰ درصد اشتغال برعهده هنرمندان و مسئولان صنایع دستی است.
سلطانیفر تصریح کرد: امیدواریم ۷۰ هزار شغل در بخش صنایع دستی و ۷۰ هزار شغل در بخش گردشگری ایجاد کنیم که در بخش گردشگری بر پروژههای نیمه تمام تمرکز داریم.
وی با اشاره به اینکه جاذبه غنی صنایع دستی یکی از جاذبههای گردشگری مذهبی زیارتی و حلال است گفت: کشور ما بقاع متبرکه بسیاری دارد که با وجود این ظرفیتها، باور و استراتژی ما این است که ایران باید از مهمترین کانونهای گردشگری حلال در بین مسلمانان شود.
سلطانیفر افزود: مسلمانان جهان به دنبال گردشگری امن هستند و برای افق ۱۴۰۴ مدنظر داریم ۲۰ میلیون گردشگر را میزبانی کنیم از این میان مسلمانانی که دنبال مبانی گردشگری حلال در مکانی سالم هستند مورد توجه است.
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ایران باید بهشت گردشگران مسلمانان جهان شود و باید از این ظرفیت در توسعه فرهنگی و اقتصادی استفاده کنیم و در همین راستا درصدد برگزاری اجلاس بزرگ راهنمایان گردشگری در تهران و سایر استانها هستیم.