یادداشت روز

چالش همیشگی صداوسیما و اولویت مدیریت جدید

کد خبر : 2013

سعید طلوعیان

صدا و سیما به عنوان یک سازمان عریض و طویل و با مسئولیت سنگین ملی که برعهده دارد، دارای حساسیت‌های خاصی است و همواره نیز با چالش‌هایی مواجه بوده است. استعفای زودهنگام دکتر محمد سرافراز از مسئولیت ریاست صدا و سیما و سرپرستی علی عسکری با حکم رهبر معظم انقلاب را می‌توان در زمره همین حساسیت‌ها برشمرد که البته با کنجکاوی‌هایی در شبکه‌های مجازی روبه‌رو شده است.
از طرفی باید اذعان کرد که کارنامه دکتر سرافراز در ١٨ماه کاری ایشان مثبت بوده است …
… و از طرفی ویژگی‌های کاری علی عسکری، از جمله آینده‌نگری مبتنی بر پژوهش‌محوری و افق دید بلند او در تجربه تبدیل آنالوگ به دیجیتال، تصویری از یک مدیر فهیم و با درک بالا نسبت به دنیای فناوری و رسانه به نمایش گذاشته است که نشان از آینده مثبت صدا و سیما با ریاست وی دارد.
اما فراتر از اینکه چه کسی سمت ریاست این سازمان را برعهده بگیرد، اقتضائات و شرایطی در رابطه با صداوسیما وجود دارد که همواره چالش‌های بزرگی را برای مدیریت آن به وجود آورده است. چالش‌هایی که احتمالا یکی از دلایل اصلی و مهم استعفای ایشان بوده است. در ادامه به مهم ترین این چالش‌ها اشاره می‌کنیم. مهم‌ترین چالش موضوع منابع مالی و بودجه این سازمان است. صدا و سیما به واسطه دارابودن تعداد وسیعی از کارکنان و کارمندان و همچنین دستمزدهای هنرمندان، بازیگران و کارگردانان و… با هزینه‌های مالی سنگینی مواجه است. آن چیزی که در قانون پیش‌بینی شده است، عبارت است از تمهید بودجه صداوسیما در لایحه بودجه سالانه و تصویب آن توسط مجلس و متعاقبا پرداخت آن توسط دولت به صدا و سیما. اما با توجه به لزوم حفظ استقلال صدا و سیما به عنوان رسانه ملی، بی‌گمان این رویه ناقض استقلال عمل رسانه ملی خواهد شد. این مسئله چالش ثانوی دیگری نیز به وجود آورده است؛ توهمی که در دوره‌های مختلف ریاست جمهوری گریبان‌گیر دولت‌های مختلف شده است، این است که آن‌ها تامین‌کننده بودجه صدا و سیما هستند، بنابراین رسانه ملی باید در نقش روابط عمومی آن‌ها ایفای نقش کند! موضوعی که رئیس مستعفی این سازمان از آن با عنوان «گروگان‌گیری» از بودجه صداوسیما
یاد کرد.
چالش سوم صداوسیما نیز با مسائل مالی این سازمان مرتبط است و آن عبارت است از تبدیل صداوسیما به رسانه‌ای تبلیغاتی برای جبران هزینه‌های جاری. گاهی اوقات زمان تبلیغات برخی شبکه‌ها به قدری افزایش می‌یابد که دیگر تشخیص برنامه از تبلیغ دشوار می‌شود یا گاهی با برنامه‌هایی مواجه هستیم که از شدت تبلیغ رفته رفته رنگ و بوی کاملا تبلیغاتی می‌گیرند و این مسئله خود منظومه‌ای از مسائل مختلف دیگری را در رابطه با سبک زندگی مطرح می‌سازد که در جای خود قابل بحث و بررسی است.
با توجه به این سه نکته گمان می‌رود که مهم‌ترین وجهه همت ریاست جدید می‌باید تمهید مقدماتی برای استقلال مالی صدا و سیما از دولت باشد و این موضوع باید به‌جد توسط ریاست سازمان از مجلس شورای اسلامی و مراجع ذی‌ربط دیگر مطالبه
شود.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

12 + شانزده =

دکمه بازگشت به بالا
بستن