یادداشت روز

اقتصاد مقاومتی حرف و حرف

کد خبر : 1925

سعید طلوعیان

«شعار سال» تعیین شده از سوی رهبر  انقلاب برای سال‌های اخیر   از اهمیت مقوله اقتصاد حکایت دارد. ابتدا عنوان دهه پیشرفت و عدالت و سپس مفاهیم اقتصاد مقاومتی، پیشرفت درون‌زا، اقتصاد دانش‌بنیان، اقتصاد مردمی و… در این سال‌ها بارها مورد تاکید ایشان بوده است. گمان می‌رود که عبارت‌های «اقدام و عمل» در انتهای شعار امسال، تعمدا از جانب رهبر انقلاب به عبارت اقتصاد مقاومتی اضافه شده است. چرا که اقتصاد مقاومتی و دیگر مفاهیم مرتبط با آن برای سالیان دراز است که مورد تاکید رهبری قرار دارد، اما آن چیزی که باعث شده است ایشان بر اقدام و عمل تاکید داشته باشند، لزوم عدم شعارزدگی و صرفا تکرار شعار توسط مسئولان اجرایی است و متقابلا واردشدن به حوزه عمل و اقدام.
به نظر می‌رسد که باید پایگاه رصدی  برای ثبت و پایش تحولات حوزه اقتصادی به وجود بیاید تا  مترصد تحولات و حوادث و سیاست‌گذاری‌های اقتصادی باشد و میزان انطباق، سنخیت یا عدم سنخیت آن‌ها…
… را با مقوله اقتصاد مقاومتی روشن  کند.  پایگاه رصدی می‌تواند به طور ساختاری کارویژه پایش ونظارت بر حوزه اقتصاد را عملی کند. اما گمان می‌رود نباید چنین امید بزرگی داشت، حداقل برای زمان‌های نزدیک.
متاسفانه رویکرد شعاری به مقوله  اقتصاد مقاومتی همچنان در کشور ادامه دارد و دو خبر منتشر شده روزهای اخیر حکایت از این دارد.
یکم؛ مصوبه جدید شورای رقابت  برای افزایش قیمت خودروها بسیار تعجب‌برانگیز است. در حالی که تنها دو خودروساز بزرگ کشور، بازار انحصاری خودرو را در کشور در اختیار دارند و در چنین حالتی تصور بازار رقابتی و تلاش برای جذب مشتری با ارائه خدمات مطلوب‌تر از رقیب معنا و مفهومی ندارد، شورای رقابت به جای پرداختن به موضوع اصلی بازار خودرو در ایران، اقدام به تصویب افزایش قیمت خودرو می‌کند.
دوم؛ خبر دوم مربوط به آزادراه  تهران‌شمال است؛ در حالی که پیمانکاران قوی و با تجربه‌ای در کشور وجود دارند که می‌توانند این پروژه را اجرایی کنند و به سرانجام برسانند، اما طی سفر رئیس جمهور کره‌جنوبی به ایران تفاهم‌نامه‌ای امضا شده است تا در صورت توافق نهایی پیمانکاران کره‌ای این پروژه را عملیاتی کنند؛ سوال اینجاست که با وجود این درصد از بیکاری در جامعه، با وجود محدودیت‌های ورود ارز به کشور این‌کار چه معنایی می‌تواند داشته باشد؛ گمان می‌رود که سرمایه‌گذاری خارجی برای سیاست‌مداران ایرانی به معنای خارج کردن مستقیم ارز از کشور معنا شده باشد. غیر از این نمی‌توان گمان دیگری داشت.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 × 1 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن