جانشین شهردار مشهد در امور پایتخت فرهنگی جهان اسلام بر ضرورت معرفی و نهادینه کردن این شهر به عنوان بزرگترین کلانشهر مذهبی جهان طی سال ۲۰۱۷ تأکید کرد.
به گزارش صبح مشهد، «علیاصغر عنابستانی» در یک نشست خبری اظهار کرد: بیشتر مردم دنیا لهاسا را به عنوان نخستین شهر مذهبی و مسلمانان شهر مکه را اولین کلانشهر مذهبی خود می دانند، در حالی که شهر مشهد به لحاظ وسعت و جمعیت و هم به لحاظ حجم زائر، در طول سال بسیار از دو شهر یاد شده پیشروتر است و سال ۲۰۱۷ بهترین فرصت برای نهادین کردن عنوان مشهد بزرگترین کلانشهر مذهبی دنیا است.
وی با تأکید بر اینکه این رویداد می تواند دیپلماسی ایرانی در عرصه جهانی را اعتلا بخشد، صدور آرمان های نظام جمهوری اسلامی، هویت تاریخی و مذهبی ایران و به ویژه مشهد را از مهمترین فرصت های استفاده از این رویداد برشمرد.
جانشین شهردار مشهد در امور پایتخت فرهنگی جهان اسلام با بیان اینکه مشهدالرضا(علیه السلام) منحصر به شیعه نیست و همه دنیای اسلام محبت ویژه ای به فرزندان پیامبر اکرم(ص) دارند، بر اجرای فعالیت های این رویداد بزرگ با محوریت این امام رئوف تأکید کرد.
وی در خصوص برنامه ها و فعالیت های شهرداری مشهد در این رویداد بزرگ، عنوان کرد: این نهاد در حوزه های عمرانی، خدمات شهری، فرهنگی و بینالملل، برنامههای ویژهای داشته و به صورت ویژه، سال ۲۰۱۷ را نقطه شروعی برای رسیدن مشهد به جایگاه جهانشهری در شان خود می داند.
جانشین شهردار مشهد در امور پایتخت فرهنگی جهان اسلام با بیان اینکه به دنبال میزبانی و تقدیر از ۵۰ هزار نخبه در طول سال ۲۰۱۷ با همکاری آستان قدس رضوی در مشهد هستیم، ادامه داد: شهرداری مشهد در حوزه بینالمللی نیز اقدامات زیادی را برنامه ریزی کرده است که تاکنون شاهد برگزاری اجلاس جوانان جهان اسلام و نشست احیای جاده ابریشم با همکاری دانشگاه فردوسی در مشهد بوده ایم.
عنابستانی در ادامه، با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در خصوص راهنمایی زائرین و گردشگران از راه اندازی سامانه بین المللی ۱۳۷ شهرداری مشهد در سال ۲۰۱۷ خبر داد.
وی تصریح کرد: در ادامه برنامه ریزی های صورت گرفته جهت این رویداد بزرگ، همچنین ویژه برنامه هفتههای مشهد در ۱۰ شهر اسلامی جهان را در دستور کار قرار داده ایم که حیدرآباد هندوستان نخستین این شهرها خواهد بود.
عنابستانی با تاکید بر تلاش شهرداری مشهد بر حضور هر چه بیشتر شهرداران شهرهای بزرگ و مطرح اسلامی در اجلاس شهرداران جهان اسلام که اردیبهشت ماه در مشهد برگزار می شود، گفت: همچنین می کوشیم تا در این اجلاس برای نخستین بار، «منشور مدیریت شهر اسلامی» را به تصویب برسانیم.
جانشین شهردار مشهد در امور پایتخت فرهنگی جهان اسلام در ادامه اعطای جایزه بینالمللی گوهرشاد، اعطای جایزه روزنامهنگار برتر سال، برگزاری جشنواره بینالمللی نقاشی مشهد، برگزاری کنگره معرفی چهرههای فرهیخته جهان اسلام، کنگره احیای تمدن بزرگ اسلامی با اندیشههای مقام معظم رهبری، ایجاد موزه بزرگ تمدن اسلامی و … را از دیگر برنامههای شاخص شهرداری مشهد در طول سال ۲۰۱۷ عنوان کرد.