دانش و فناوریستون اصلی

راه اندازی دومین کتابخانه سیار خراسان رضوی تا قبل از دهه فجر امسال

کد خبر : 7913

مدیر کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی از راه اندازی دومین کتابخانه سیار استان تا قبل از دهه فجر امسال خبر داد.
به گزارش صبح مشهد به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، حسین اکبری امروز در گردهمایی کتابداران روستایی و دهیاران خراسان رضوی، با اشاره به اینکه درایام گرامی داشت کتاب ، کتابخوانی و کتابدار بسر می بریم، عنوان کرد: شعار این ایام در سال جاری(ایران می خواند)، یک شعار ارزشمند است که اگر به مرحله عمل برسد همه ما به آن افتخار خواهیم کرد.
وی بیان کرد: در توسعه فرهنگی و فرهنگ خواندن و کتابخانه روستایی این جلسه برگزار شده تا شروعی برای کارهای بزرگتر باشد.
مدیر کل کتابخانه ها عمومی خراسان رضوی با بیان اینکه تنها حدود ۳۰ باب کتابخانه نهادی و مشارکتی در روستاهای استان فعال اند افزود: این تعداد نه زیبنده روستاها و نه برای استانی که غریب ۷ میلیون جمعیت دارد که ۳۰ درصد آن جمعیت روستایی است.
اکبری ادامه داد: هنوز روستاهای بالا ۵ هزار نفر جمعیت محروم از خدمات اولیه که کتابخانه عمومی می تواند یک پایگاه فرهنگی باشد هر چند پروژه های قابل توجهی در سطح استان داریم که در روستاها شروع شده است.
وی با بیان اینکه این پروژه ها به خاطر کمبود بودجه سرعت تکمیلشان روند کندی دارد بیان کرد: تا نقطه مطلوب ودسترسی آسان روستاییان به کتاب فاصله زیادی وراه طولانی در پیش داریم.
مدیر کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی تصریح کرد: یکی از کارهایی که میتوانیم سریعتر به نقطه مطلوب برسیم استفاده ازظرفیت هسته ها فرهنگی روستایی و مشارکت خود مردم است
وی به بحث هسته فرهنگی روستا اشاره کرد و افزود: اگر این هسته فرهنگی بتواند به وظایف خودش عمل کند و خروجی داشته باشد و بتواند یک فضایی ۱۰۰ متری در اختیار کتابخانه های عمومی قرار بدهد ما در تجهیز، کتاب و نشریات آنجا کمک خواهیم کرد.
مدیر کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی با اشاره به سند چشم اندازه ۱۴۰۴ گفت: این یک سند بالا دستی است و همه دستگاه ها باید در تحقق بخشهای مختلف این سند همکاری و فعالیت داشته باشند.
اکبری ادامه داد: در مقدمه سند چشم انداز ۱۴۰۴ ایرانیان باید فعال، مسولیت پذیر، ایثار گر، مومن، رضایمند، بر خوردار از وجدان کاری انظباط و… باشد که این صفات خود به خود اتفاق نمی افتد.
وی اظهار کرد: محقق شدن این صفات در ایرانی ها در راستای افق چشم انداز ۱۴۰۴ امکان پذیر نیست مگر اینکه همه ما به عنوان شهروند و مسئولین نظام به کارهای فرهنگی ارجاع داشته باشیم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی اظهار کرد: یکی از بهترین اصولی ترین کارهای فرهنگی مطالعه و علم آموزیست که از طریق کتابخانه ها محقق می شود.
اکبری با بیان اینکه این جلسه در راستای تحقق دسترسی راحتر و آسان تر روستاییان به کتاب برگزار شده است بیان کرد: یکی از راهکارهایی که در برنامه کار کتابخانه های عمومی استان قرار دارد راه اندازی کتابخانه سیار در هر شهرستان است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته بزرگتر ین کتابخانه سیار در مشهد به بهره برداری رسید اظهار کرد: در مدت کمتر از ده ماه این کتابخانه سیار با استقبال خوبی مواجهه شد و حدود هزار و ۴۰۰ نفر عضو این کتابخانه شدند که این نشان دهنده این است که روستاییان ما رقبت به کتاب دارند اما امکانات ما کم است.
مدیر کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی از راه اندازی دومین کتابخانه سیار در خراسان رضوی خبر داد و تصریح کرد: تلاش داریم تا قبل از دهه فجر دومین کتابخانه سیار را در تایباد راه اندازی کنیم تا دسترسی به کتاب برای روستاییان آن منطقه آسان تر شود.
اکبری ادامه داد: باید ظرفیت خیرین را شناسایی کرد و از انها به عنوان یک راه میانبر برای ایجاد کتابخانه و دسترسی بهتر روستاییان به کتاب بهره برد.
وی خاطر نشان کرد: سال گذشته روستای ابویسان جغتای به عنوان یکی از ده روستای دوستار کتاب انتخاب شد و ما قصد داریم تقدیر شایسته ای از این روستا انجام دهیم.
یاد آور می شود: از شش مسئول کتابخانه های مشارکتی محمد کمالی کتابدار کتابخانه عمومی مشارکتی ابو نصر فارابی نیشابور روستای اسحاق آباد، فرشته رمضانی کتابدار کتابخانه عمومی مشارکتی شهدای سر آسیاب طرقبه شاندیز روستای سرآسیاب، شهربانوقربانپور کتابدار کتابخانه عمومی مشارکتی شهید چمران روستای ابرده علیا، نیکی، کتابدار کتابخانه عمومی مشارکتی شهید غفوری کاشمر روستایی مزگ، سمیه خدا شناس کتابدار کتابخانه عمومی مشارکتی شهید خسروی مه ولات روستای عبدل آباد و محبوبه احوال کتابدار کتابخانه عمومی مشارکتی شهدای دولت آباد چناران روستای دولت آباد تقدیر شد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

3 × پنج =

دکمه بازگشت به بالا
بستن