اجتماعی

اولین مجموعه مردم نهاد آموزشی و توانمندسازی بانوان و کمک به غربالگری سرطان های شایع زنان شرق کشور با وقف خانواده شهید حکمت به بهره برداری رسید

وقف حکیمانه «حکمت»

کد خبر : 63368

​​​​​​​ساختمانی چهار طبقه واقع در خیابان رازی مشهد به همت خیر نیک‌اندیش آقای حاج عباس حکمت و همسر فداکار ایشان پریدخت دانشمند، وقف خیریه سلامت بانوان (سپند) شد تا بنیاد سپند بتواند برای ارتقای سلامت بانوان استان با آگاهی‌بخشی، گام‌های موثری را در جهت افزایش سواد سلامت، پیشگیری، خودمراقبتی، کمک به غربالگری، تشخیص زودهنگام و توانمندسازی بانوان بردارد.

به گزارش صبح مشهد، پنج‌شنبه شب با حضور معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در افتتاح مجموعه مردم نهاد آموزشی و توانمندسازی بانوان و کمک به غربالگری سرطان‌های شایع زنان در شرق کشور از خانواده شهید مهدی حکمت تقدیر شد، خانواده‌ای که در راه میهن اسلامی، عزیزتر از جان را هدیه کرده‌اند و نگاه خیرخواهانه خود در حوزه‌های مختلف را از مردم دریغ نکرده‌اند و این بار نیز با وقف ساختمانی مناسب برای مجموعه‌ای تخصصی، قدمی مهم در راستای رشد سلامت جامعه برداشته اند. حاج عباس حکمت پدر شهید مهدی حکمت در این مراسم گفت: خدا را شاکر هستم که توانستم این ساختمان را وقف خیریه سپند کنم و إن شاءا… با موفقیت برای بهبود حال بانوان عزیزی که خدای‌نکرده مریض هستند؛ مثمر باشد، بازسازی ساختمان با کمک خیران به پایان رسیده و اجرشان نزد خدا محفوظ است. حال که ساختمان آماده بهره‌برداری است، امیدوارم اینجا ثمره خوبی داشته باشد. من این ساختمان را به این نیت وقف کرده‌ام که به بانوانی که مبتلا به سرطان بوده یا هستند، با ارائه آگاهی، ورزش، دارو و درمان قبل از این که به بیمارستان نیاز داشته باشند، کمک کند و برای افراد توان بخش باشد. وی افزود: امیدوارم این باقی الصالحات به همین نیتی که من وقف کرده‌ام پابرجا باشد، برای این که این موارد تغییر جهت پیدا نکند تا زمانی که من زنده‌ام، امیدوارم بتوانم راهنما باشم و بعد از من هم ورثه من اینجا خواهند بود و ادامه کار می دهند.
قول همکاری با نهادهای مردمی
مهدی قلیان اول، معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تشکر از خیرانی که باعث تشکیل بنیاد سپند شده‌اند، گفت: در چند سال اخیر این بنیاد واقعا منشأ خیر در استان شده است. به عنوان متولی بهداشت استان من این قول را می‌دهم، در هر جایی که موسساتی مثل سپند، دوستداران سلامت و کسانی که در حوزه پیشگیری فعالیت دارند، تمام گروه‌های مختلف ما در حوزه بهداشت در خدمت خواهند بود و مرکز بهداشت‌ها متعلق به همه شماست. وی در ادامه با مقایسه هزینه درمان سرطان سرویکس زنان و واکسیناسیون آن اضافه کرد: واکسیناسیون آن هزینه کمتری خواهد داشت و در این خصوص پروپوزالی آماده و به وزارتخانه ارسال خواهد شد. دکتر دنیا فرخ، رئیس هیئت مدیره بنیاد سپند گفت: پایه‌ این بنیاد را جناب مستشاری گذاشتند، بنیاد سپند بسیار جوان است و حدود سه سال از عمر آن می‌گذرد. در واقع ما فرزند انجمن حمایت از بیماران سرطانی هستیم. فعالیت ما از یک اتاق دو در سه کوچک شروع شد، تا این که حاج آقای حکمت بزرگوار تصمیم گرفتند این مکان را وقف بنیاد سپند کنند و در مناسب‌سازی آن برای فعالیت‌های بنیاد نیز مهندس وثوقی، داماد خانواده حکمت نقش مهمی را ایفا کردند.

لزوم توجه به واکسیناسیون و پیشگیری
مهندس حمید مستشاری پایه‌گذار و از اعضای هیئت امنای بنیاد سپند با اشاره به هزینه‌های چند صد میلیاردی برای خرید دستگاه‌های حوزه درمان سرطان گفت: در کشور ما از بهداشت غافل‌ هستند، برای درمان همه چیز می‌دهیم ولی در پیشگیری غفلت داریم، حرف ما مطالبه‌گری قانونی است. سپند برای این کار آمده است، امیدوارم در ۱۰سال آینده سپند در همه استان‌ها تشکیل شود. دکتر نفیسه ثقفی، متخصص زنان با تحسین ایده شکل‎‌گیری بنیاد سپند در خصوص وضعیت سرطان‌های بانوان در مشهد گفت: امیدوارم دیگر شاهد دو بیماری و سرطان شایع خانمان‌سوز سرویکس (دهانه رحم) و سرطان پستان در بانوان نباشیم. دو کار در کشور ما لازم است؛ اول، واکسیناسیون HPV مانند سایر واکسیناسیون رسمیت پیدا کند. دوم، غربالگری است، مسئولان به فکر باشید تا دو آزمایشگاه مرجع که به درستی کار کند، ایجاد شود. سرطان پستان نیز شایع‌ترین سرطان کشنده زنان در دنیاست .

اولین‌ها در سپند
مهندس علیرضا قانع از اعضای هیئت امنای بنیاد سپند در توضیح اقدامات و برنامه‌های پیش‌روی این بنیاد گفت: برای سپند یک برنامه ۱۰ ساله طراحی شده است. اکنون این فضا در اختیار ماست و قرار است اینجا اولین مرکز غیردولتی آموزش مهارت‌های بالینی بِرس بانوان را داشته باشیم. جایی که در استان نداریم و امید است بتوانیم در یک دوره دو ساله یک میلیون بانوی آموزش‌پذیر را آموزش دهیم. قرار است بتوانیم با خرید دستگاه ماموگرافی، اولین مرکز کمک به غربالگری را راه بیندازیم. اولین مرکز حمایت‌های تسکینی به افراد مبتلا و بهبودیافته و اولین کافه کتاب گفت و گوی بانوان مددجوی بهبودیافته را خواهیم داشت. اولین فضای اشتراکی حیطه سرطان برای مسئولیت‌پذیری اجتماعی ایجاد می‌شود. شایان ذکر است، در این مراسم بسیاری از متخصصان حوزه پزشکی و خیران از جمله دکتر محرابی، دکترخدایی، حاج آقای عدالتیان، دکتر آل‌داوود، دکتر رفعتی، دکتر رخصت، دکتر باغ‌گلی، مهندس مادرشاهی، مهندس وثوقی و …. حضور داشتند.

منبع: روزنامه خراسان

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک × یک =

دکمه بازگشت به بالا
بستن