اجتماعیاسلاید شو

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی: صف انتظار مستمری‌بگیران به صفر رسید

کد خبر : 63350

مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: صف انتظار دریافت مستمری در این استان برای دومین بار در تاریخ فعالیت بهزیستی و در آستانه چهل و پنجمین سالگرد تاسیس این سازمان به صفر رسیده است.

به گزارش صبح مشهد، مهدی برجی در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر، اظهار کرد: سازمان بهزیستی از زمان تاسیس تاکنون، همواره سازمانی پویا و در حال تحول بوده است.

وی بیان کرد: برای دومین بار در تاریخ بهزیستی، هیچ فردی در خراسان رضوی در صف انتظار دریافت مستمری نیست و تمام ۱۳۲ هزار نفری که واجد شرایط دریافت مستمری بودند زیر پوشش قرار گرفته‌اند.

مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی با تاکید بر تغییر رویکرد این سازمان افزود: رویکرد جدید ما بر توانمندسازی و اشتغال گروه هدف متمرکز است، چراکه پرداخت مستمری صرف موجب وابستگی افراد می‌شود.

وی ادامه داد: در این راستا تلاش می‌کنیم با ارائه آموزش‌های مهارتی و ایجاد فرصت‌های شغلی، مددجویان را به سمت استقلال اقتصادی سوق دهیم.

برجی در ابتدای سخنان خود با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای بهزیستی، به دوران جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اشاره کرد و گفت: در روزهای ابتدایی جنگ، یکی از ساختمان‌های بهزیستی در قصرشیرین مورد حمله قرار گرفت که منجر به شهادت یکی از همکاران و زخمی شدن تعدادی دیگر شد.

به گفته وی، در طول ۱۲ روز جنگ، تلاش کردیم خدمات به جامعه هدف بهزیستی، یعنی اقشار آسیب‌پذیر بدون وقفه ارائه شود.

طرح‌های نوین در مراکز مثبت زندگی

مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی از زیر پوشش قرار گرفتن ۶۰۰ هزار نفر از مددجویان استان در مراکز مثبت زندگی این اداره کل گفت: طرح‌ توانبخشی مبتنی بر جامعه ( CBR) و مراکز مثبت زندگی، ۲ برنامه موفق بهزیستی در سال های اخیر بوده است.

وی اظهار کرد: این مراکز با بهره‌گیری از فناوری اطلاعات و رویکرد محله‌محور، خدمات را در دسترس جامعه هدف قرار می‌دهند.

برجی بیان کرد: در حال حاضر ۱۷۳ مرکز مثبت زندگی در استان خراسان رضوی فعال هستند که ۶۳۰ مددکار و روانشناس در این مراکز خدمات مددکاری ارائه می‌دهند.

نگرانی از افزایش جمعیت سالمندان

مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی در ادامه با ابراز نگرانی از افزایش جمعیت سالمندان اظهار کرد: در حال حاضر۱۰ و ۳۱ دهم درصد از جمعیت استان را سالمندان بالای ۶۰ سال تشکیل می‌دهند و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۳۰، این رقم به ۳۱ درصد برسد و این موضوع نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و توجه ویژه به نیازهای این قشر از جامعه است.

وی تاکید کرد: این امر در ۲۶ سال آینده می تواند تبعات و نگرانی های فراوانی را برای جامعه به همراه داشته باشد، بنابراین از امروز باید برای مواجهه با آینده برنامه‌ریزی کرد.

برجی با اشاره به فعالیت‌های بهزیستی در حوزه آسیب‌های اجتماعی گفت: در حال حاضر با رویکرد توانمندسازی و اشتغال، تعداد معتادان متجاهر در مراکز ماده ۱۶ از پنج هزار و ۳۰۰ نفر در ایام شیوع ویروس کرونا به سه هزار و ۸۰۰ نفر کاهش یافته است.

وی تاکید کرد: همچنین تلاش می‌کنیم با ارائه خدمات حمایتی و آموزشی، از کودکان کار و خیابان حمایت کنیم و زمینه بازگشت آن‌ها به خانواده و تحصیل را فراهم آوریم.

مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی در خصوص فعالیت اورژانس اجتماعی ۱۲۳ گفت: این مرکز می‌تواند در صورت قرار گرفتن کودک، سالمند، معلول یا بانویی در معرض آسیب، مداخله و جداسازی را انجام دهد.

وی همچنین از زیر پوشش قرار گرفتن ۲۰ هزار و ۵۰۰ بانوی سرپرست خانوار در استان خبر داد و بر تلاش برای اشتغال و توانمندسازی آن‌ها تأکید کرد.

به گفته وی، در حال حاضر نیز تعدادی کودک در شیرخوارگاه‌ها و مراکز شبه‌خانواده نگهداری می‌شوند.

برجی در پایان از افتتاح مجهزترین مرکز استعدادیابی و توانمندسازی کودکان با حضور رییس سازمان بهزیستی در هفته آینده خبر داد و بر کیفیت ارائه خدمات در مراکز شبه خانواده تأکید کرد.

منبع: ایرنا خراسان رضوی

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هفت − 2 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن