اجتماعی

زنگ خطر زنانه شدن اعتیاد

کد خبر : 63229

دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استان: متأسفانه امروز شاهد آنیم که در بانوان گرایش به سمت مواد مخدر رشد قابل توجهی داشته است.

صبح مشهد- مواد مخدر صنعتی به مرور سیستم مغزی و عصبی فرد را از بین خواهد برد. به همین دلیل، توجه بیش از پیش به آموزش خانواده‌ها ضروری به نظر می‌رسد به ویژه که در سال‌های اخیر بخشی از بانوان جامعه نیز به مصرف این مواد روی آورده‌اند. به گزارش «خراسان رضوی»، گرایش به دخانیات و مصرف موادمخدر به ویژه در بین جوانان و نوجوانان دختر و پسر یکی از چالش‌هایی است که اغلب کلان‌شهرها با آن روبه رو هستند. به گفته دبیر هماهنگی ستاد مبارزه با موادمخدر استان “آهنگ تغییر الگوی مصرف موادمخدر” دیگر آهنگ نیست و ما تغییر الگوی مصرف مواد را شاهدیم.

​​​​​​​دبیر هماهنگی ستاد مبارزه با موادمخدر استان با بیان این که علل ابتلا به مواد مخدر خارج از خانواده و جامعه نیست به «خراسان رضوی» گفت: ما به عنوان پدر و مادر و به عنوان حاکمیت در رابطه با فرزندان کوتاهی می‌کنیم؛ امکاناتی که باید به فراخور نیازهای جسمی‌و‌ روانی جوانان فراهم‌شود مانند فضاهای ورزشی به میزان کافی ‌نیست.

رشد قابل توجه گرایش به سمت مواد مخدر در بانوان
علی زندی درباره روند مصرف مواد مخدر دراستان به‌ویژه بانوان افزود: این که آمار بدهیم چند درصد جوانان استان سیگار می‌کشند، واقعا نداریم اما متأسفانه امروز شاهد آنیم که در بانوان گرایش به سمت مواد مخدر رشد قابل‌توجهی داشته است و آلودگی یک زن در جامعه به دلیل جایگاهی که به عنوان مادر و همسر دارد از صد مرد نگرانی بیشتری را برای ما ایجادمی‌کند. قبلا می‌گفتیم “آهنگ تغییر الگوی مصرف موادمخدر” ولی الان دیگر آهنگ نیست، ما تغییر الگوی مصرف مواد را شاهدیم. به این معنی ‌که فراوانی مواد مخدر صنعتی دارد بیشتر می‌شود، چندسالی است که این اتفاق افتاده ‌است. اکنون در مراکز ماده ۱۶، هزار نفر زن و ۵ هزار نفر مرد را که معتاد متجاهر محسوب می‌شوند تحت درمان داریم، اغلب این افراد مواد مخدر گوناگونی را مصرف‌ کرده‌اند و دارای اختلالات روانی هستند.

گرایش نوجوان‌ها به مصرف مواد توهم‌زا و محرک‌
دبیر هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان درخصوص علل گرایش نوجوان‌ها به مواد مخدر گفت: درباره نوجوان‌ها، بیشتر حس‌کنجکاوی، هیجان‌طلبی و همراهی با دوستان از دلایل اصلی‌است. نکته آن است که نوع موادی که جوانان و نوجوان‌ها به سراغ آن می‌روند با آنچه افراد مسن‌تر مصرف می‌کنند فرق‌ دارد و بیشتر از خانواده حشیش و ماری‌جواناست و علت آن توهم‌زایی و سخت‌بودن امکان تشخیص مصرف‌کننده بودن ‌است و مورد دیگر خانواده محرک‌هاست؛ موادی مثل شیشه که داروهایی مثل قرص ریتالین نیز همان عوارض را دارد. با این‌حال، همچنان تریاک و خانواده تریاک مثل کریستال، هروئین و… درصدر مصرف مواد مخدر در استان است.

لزوم آگاهی خانواده‌
دبیر هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان با اشاره به این که باید موجی برای مقابله با اعتیاد راه بیفتد، تأکید کرد. بسیاری از خانواده‌ها علایم اعتیاد را هنوز همان نشانه‌های قدیمی می‌دانند درحالی که داستان اعتیاد عوض شده‌است، فرد می‌تواند شاداب و اجتماعی باشد و ظاهر پرانرژی داشته باشد ولی معتاد باشد. نظارت در این مورد مهم است و خانواده باید آگاه باشد. زندی در توضیح اقدامات انجام شده در راستای پیشگیری با بیان این که از مشارکت نهادهای مختلف استفاده ‌شده‌است، اظهار کرد: برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد در چهار کانون هدف خانواده، محیط‌های‌آموزشی از مهد کودک تا دبیرستان، دانشگاه و محیط‌ کار متمرکز است. در هر کدام از این محیط‌ها متناسب با سن افراد در قالب‌های گوناگون آموزش داده‌می‌شود و برای تاب‌آوری و آگاهی نسبت به آموزش عوارض انواع مواد تلاش صورت‌ می گیرد و به والدین در کنار فرزندپروری، علایم ظاهری اعتیاد به موادمخدر مختلف و اثرات آن‌ها نیز آموزش داده ‌می‌شود.

کشف ۳ تن مواد مخدر در استان طی ۳ ماه نخست ۱۴۰۴
دبیر هماهنگی ستاد مبارزه با موادمخدر استان با اشاره به ایفای نقش دستگاه‌های مختلف در مبارزه با عرضه و ورود مواد مخدر به خراسان‌رضوی بیان ‌کرد: در سه ماه ابتدایی ۱۴۰۴، مجموع این دستگاه‌ها ۳ تن مواد مخدر مختلف را کشف ‌کرده‌اند که ۷۰درصد آن مربوط به تریاک و خانواده تریاک است. به ویژه آن که بررسی‌ها نشان می‌دهد مسیر ترانزیت مواد مخدر از افغانستان به کشور ما کاملا تغییر کرده ‌است. قبلا از ولایت هرات مواد به صورت مستقیم وارد استان ما می شد ولی اکنون به واسطه کنترل دقیقی که در مرز صورت می‌گیرد، مسیر انتقال تغییر کرده‌ است و از هرات وارد استان ما نمی‌شود بلکه به جنوب افغانستان سپس به پاکستان و بعد از راه دریا وارد استان‌های جنوبی ما می‌شود.

به طوری که از مجموع کشفیات انجام‌شده تنها منشأ ورود ۱۰درصد از آن‌ها مستقیم از مرزهای استان بوده‌ و بیش از ۹۰درصد از سایر استان‌ها بوده‌است.

منبع: روزنامه خراسان

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 + 13 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن