شهری

هدف‌گذاری کاهش ۱۵ درصدی تصادفات در بولوار وکیل‌آباد مشهد

کد خبر : 55036

 مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد گفت: در طرح ویژه انضباط ترافیکی بلوار وکیل‌آباد هدف کاهش ۱۵ درصد تصادفات در محور وکیل‌آباد نسبت به مدت مشابه در نظر گرفته شده است.

به گزارش صبح مشهد به نقل از ایسنا خراسان رضوی، علی سمیعی امروز ۱۸ مهرماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه با موضوع بررسی اجرای طرح ویژه انضباط ترافیکی بلوار وکیل‌آباد که در شهرداری مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در دنیا سالانه ۱.۲۵ میلیون نفر بر اثر تصادفات کشته و ۵۰ میلیون نفر مجروح می‌شوند که عمده این افراد مربوط به کشورهای با درآمد کم و متوسط است.

وی بیان کرد: در کشور ما تا سال ۹۴ و ۹۵ آمار متوفیان روند کاهشی داشت اما از سال ۹۹ این روند افزایشی شد. در سال ۹۹ حدود ۱۵ هزار متوفی داشتیم، در حالی که سال گذشته به ۱۹ هزار و ۵۰۰ نفر متوفی رسید؛ یعنی در چند سال گذشته متوفیان ۱۵ درصد افزایش داشته است. استان خراسان رضوی از نظر تعداد متوفیان تصادفات رتبه پنجم را در کشور دارد. در حوزه درون‌شهری بیش از ۷۰ درصد متوفیان در مشهد است.

سمیعی افزود: گرچه در مشهد از سال ۸۴ تا سال گذشته روند تعداد متوفیان کاهشی بوده و به طور میانگین سالانه ۳ درصد کاهش داشتیم اما در سال گذشته تعداد متوفیان به ۲۴۵ نفر رسید. از ابن تعداد ۵۲ درصد عابر پیاده و ۳۶ درصد موتورسیکلت‌سواران بودند. در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰، ۷ نفر معادل ۳ درصد در تعداد متوفیان کاهش داشتیم. در حوزه عابر پیاده و موتورسیکلت‌سواران جزو شهرهای پیشرو بودیم که مطالعات بررسی کاهش تصادفات را انجام دادیم.

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد با بیان اینکه از ۲۴۵ نفر متوفی در سال گذشته ۱۰۷ نفر در بزرگراه‌ها فوت شدند، عنوان کرد: بزرگراه‌ها علیرغم اینکه طولشان ۱۴ درصد کل معابر شهر است اما ۴۴ درصد متوفیان را به خود اختصاص دادند. در حوزه مصدومان نیز در سال گذشته ۳۳ هزار و ۴۰۵ نفر مصدوم داشتیم که عابر پیاده ‌و موتورسیکلت‌سواران بیشترین مصدومین را به خود اختصاص دادند که موتورسیکلت‌سواران رتبه اول و بعد عابر پیاده رتبه دوم را دارد. در این زمینه ۲۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش داشتیم.

وی خاطرنشان کرد: تعداد تصادفات جرحی در وکیل‌آباد به ترتیب در سال‌های ۹۸، ۹۹، ۱۴۰۰ و سال گذشته ۲۴۰، ۲۳۷، ۲۷۶ و ۳۳۲ بوده و ۱۸ درصد در ساعات پایانی شب از ساعت ۱۲ تا ۲ شب اتفاق افتاده است. به علت اینکه تردد عرضی عابر پیاده در وکیل‌آباد کنترل شده، تصادفات عابر کمتر بوده و ۴۵ درصد مربوط به وسایل سواری و ۳۱ درصد مربوط به موتورسواران است. از سال ۹۸ به بعد افزایش قابل توجهی در تعداد تصادفات فوتی و متوفیان داشتیم که در سال ۱۴۰۱ به ۱۳ متوفی در سال رسید.

سمیعی ادامه داد: ۵۰ درصد تصادفات در روزها و شب‌های روزهای تعطیل و ۵۰ درصد در ساعات ابتدایی شب و انتهایی بامداد بوده است. وکیل‌آباد با طول ۹ کیلومتر ۱۱ درصد طول کل بزرگراه‌های شهر مشهد را دارد. در سال گذشته ۱۳ متوفی معادل ۱۲ درصد آمار متوفیان را داشتیم. از ابتدای امسال تا ۲۱ مردادماه ۹ متوفی داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ نفر افرایش داشته است. ۱۰۰ درصد تصادفات در ساعات یک تا پنج بامداد اتفاق افتاده و ۷ نفر در مسیر برگشت از پل پرتوی به سمت میدان پارک بوده است. عمده متوفیان ۱۹ تا ۲۴ ساله بودند.

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد گفت: با همکاری معاونت دادگستری، استانداری و سایر ارگان‌ها طرح ویژه ایمن‌سازی و انضباط ترافیکی در محور وکیل‌آباد در سه حوزه آموزش و فرهنگ‌سازی، اعمال قانون و فنی-مهندسی انجام خواهد شد. اهداف طرح شناسایی نقاط حادثه‌خیز و پیگیری رفع آن، کنترل و نظارت محسوس و نامحسوس، پیگیری ارتقاء سطح ایمنی، بهبود فنی وسایل نقلیه و استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد و اشخاص حقیقی و حقوقی است.

وی اضافه کرد: هدف گذاشته شده کاهش ۱۵ درصد تصادفات در محور وکیل‌آباد نسبت به مدت مشابه است. طرح تا ۳ ماه انجام می‌شود و بعد از این مدت ارزیابی شده و در مورد آن تصمیم‌گیری خواهد شد. این طرح به سایر معابر گسترش داده می‌شود. طرح از ۲۰ مهر شروع شده و برخورد با رانندگان متخلف به صورت جدی شروع می‌شود. این طرح در بازه‌های ۱۰ روزه ارزیابی خواهد شد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

15 + 6 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن