رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این که میزان مصرف آب مشهد به دلیل توسعهای که دارد از میزان تجدیدپذیری بالاتر است، اظهار کرد: توسعه آب پایدار نیست و مشکل دارد، بنابراین حتی اگر سال بعد سال خوبی باشد،در سالهای ترسالی نیز افت سفرههای آب را داریم.
به گزارش صبح مشهد، کامران داوری در گفتوگو با ایسنا، در باره بحران آب در مشهد و نحوه مدیریت آن گفت: نوسان آب و هوا واقعیتی است که وجود دارد و سالهای تَر و خشک را پدید میآورد. ما از گذشته در منطقه با این نوسانات روبهرو بودیم.
وی افزود: روش صحیح این است که مسئولان آب به فکر باشند و با روش مناسب کاری کنند که در سالهای خشک آب کمتری استفاده شود؛ یعنی از قبل برای سال خشک برنامه داشته باشند و بدانند در سال خشک چه کاری باید انجام دهند تا فشاری بر منابع آب وارد نشود.
رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد گفت: سدهای مهمی که در تامین آب مشهد نقش ایفا میکنند،ارداک، کارده، طرق و دوستی هستند. امسال سال خشکی داشتیم و وضعیت سدها خوب نیست، به ویژه سد دوستی که انتظار داشتیم آب عمدهای را برای شهر مشهد تامین کند، اما اکنون تقریبا خالی است. سد دوستی در سالهای خوب حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد نیاز آبی مشهد را تامین میکرد که امسال وضع خوبی ندارد.