اجتماعی

نمایش و تبلیغ دخانیات در شبکه نمایش خانگی یکی از عوامل ترغیب کننده نوجوانان به مصرف دخانیات است

کد خبر : 53273

معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی گفت: متاسفانه برخی از فیلم‌های سینمایی به ویژه فیلم‌هایی که در شبکه‌ نمایش خانگی پخش می‌شوند، سراسر تبلیغ دخانیات است.

به گزارش صبح مشهد، غلامحسین دلبری در گفتگو با خبرنگار ما افزود: کودکان و نوجوانان با توجه به دوره سنی‌شان به‌شدت تحت تأثیر محیط اطراف خود قرار دارند و تمایل دارند از دیگران به‌ویژه شخصیت‌هایی که از محبوبیت بالایی برخوردارند، الگوبرداری کنند. یکی از در دسترس‌ترین و راحت‌ترین رفتارها برای تقلید کودکان و نوجوانان از شخصیت‌های محبوب در فیلم‌ها، سیگار کشیدن است. این درحالی است که طبق قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات، هر نوع تبلیغ‌، حمایت‌، تشویق مستقیم و غیرمستقیم یا تحریک افراد به استعمال دخانیات اکیداً ممنوع است.

دلبری با بیان اینکه نیکوتین موجود در سیگار یکی از اعتیاد آورترین مواد محسوب می‌شود، گفت: سیگار راه اعتیاد به مواد مخدر را هموار می‌کند و نیکوتین دروازه ورود به مصرف موادمخدر است. بنابراین، اعتیاد به سیگار هرگز نباید در جامعه مورد غفلت واقع شود، مخصوصا در میان نوجوانان نیازمند توجه ویژه‌ای است. مصرف سیگار شاید در شروع برای جوانان امری تفننی و تفریحی باشد ولی پس از عادت، عوارض بسیار منفی آن گریبان شخص سیگاری و اطرافیان او را می‌گیرد. مطالعات بیانگر آن است که مصرف نیکوتین می‌تواند به‌عنوان داروهای اصلی عمل کرده و راه را برای استفاده از مواد مخدر بازکند.

وی ضمن تاکید بر اینکه درکشور نیازمند اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از گسترش مصرف دخانیات می‌باشیم، گفت: باید با اعمال رفتارهای پیشگیرانه از استعمال و گسترش مصرف دخانیات به‌خصوص در گروه‌های سنی آسیب‌پذیر مانند نوجوانان و جوانان جلوگیری کرد زیرا تبعات اجتماعی و بهداشتی عدیده‌ای همچون افزایش بار بیماری، کاهش بهره‌وری، ایجاد سستی و رکود، آلودگی به سایر مواد دخانی و مخدر درجامعه به‌دنبال خواهد داشت.

معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی افزود: وجود دوستان سیگاری، دسترسی آسان به سیگار و آزاد بودن مصرف سیگار در اماکن عمومی به عنوان عوامل خاص گرایش به سیگار در میان نوجوانان مطرح است. هوشیاری والدین و اعضای خانواده در مراقبت از نوجوان و جوان امری بسیار ضروری است .سرگرم کردن نوجوانان به ورزش، مطالعه، سرگرمی‌ها و تفریح‌های مفید و نشاط آور، بهترین و مؤثرترین راه جلوگیری از اعتیاد به دخانیات است. برعکس، هرگونه برخورد لفظی، تنبیه، لجاجت و مخالفت بی‌‌دلیل و بی منطق با نوجوان، تحریک کننده بوده و آنها رابیشتر به سمت مصرف ونیز ادامه مصرف می‌کشاند.

 

 

 

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بیست + دوازده =

دکمه بازگشت به بالا
بستن