شهردار مشهد گفت: درباره مشکل سالن ورزشی بانوان، هرکدام از معتمدان محل که مالک زمین موجود است، آن را وقف عام کند و پس از آن، شهرداری با تخصیص بودجه تا پایان سال آینده، سالن ورزشی استاندارد و شایسته را به بانوان محله تحویل خواهد داد.
به گزارش صبح مشهد، نشست صمیمانه شهردار مشهد با مردم محله طرق، یکشنبهشب با حضور مردم محلات مختلف این منطقه و جمعی از مدیران شهری در سالن ورزشی شهید ساعی مشهد برگزار شد.
عبدالله ارجائی شهردار مشهد در این مراسم پیش از سخنرانی به اعضای شورای اجتماعی و معتمدین محله فرصت داد تا بهجای سخنرانی یکجانبه، به بیان مشکلات و چالشهای منطقه بپردازند. «گره کور پرونده ایوان طرق و عدم اجرای بوستان در این محدوده تاریخی»، «معضل کمبود اراضی مجاز برای ساختوساز و مشکل مسکن اهالی»، «نبود سالن اختصاصی ورزش برای بانوان»، «محدودیت در سرانه آموزشی و کمبود مدرسه در مقاطع مختلف» و «تأمین بودجه مجتمع فرهنگی امیرالمؤمنین(ع)» از جمله این چالشها بود که شهردار مشهد در مقام پاسخگویی به آن برآمد.
وی در ابتدای سخنان خود اظهار کرد: انسانها در دو تاریخ اجباری محصور هستند؛ اول تاریخ ولادت و دوم تاریخ وفات آنان و هیچکس نیست که در این میان بتواند ادعا کند که ارادهای برای تغییر این دو تاریخ دارد. در این شرایط، برخی افراد به دنبال زندگی دنیایی خود هستند و از شهوات گرفته تا مطامع دنیایی، فلسفه زندگی اومانیستی و انسانگرایی مطلق را در دستورکار خود قرار میدهند و از سوی دیگر، عدهای دیگر هم خدامحوری و خداباوری را ملاک عمل قرار میدهد و در همه شئون زندگی، به دنبال رضایت پروردگار هستند.
شهردار مشهد افزود: در این شرایط، حقیقت این است که طول این زندگی خیلی اهمیت ندارد و آنچه مهم است، کیفیت زندگی است؛ همانطور که وجود اقدس زهرای مرضیه(س) فقط ۱۸ سال زندگی کرد اما کیفیت زندگی او به حدی بود که اسلام را برای شیعیان و بلکه عموم جهانیان حفظ و صیانت کرد.
از بوستان ایوان طرق تا شهر فرودگاهی
ارجائی در ادامه ضمن پاسخگویی به مطالبات مردم خاطرنشان کرد: ما سر قول خود برای احداث فضای سبز در محدوده ایوان طرق هستیم. پنج میلیارد تومآنهم به پروژه بوستان ایوان اختصاص پیدا کرده و بهمحض تأمین زمین، عملیات عمرانی احداث فضای سبز در این محله آغاز خواهد شد. علاوه بر این، به فضل خدا پسازاینکه دیوار جنوبی مسیل احداث شد، دیوار شمالی آنهم آغاز خواهد شد و با تخصیص حدود ۱۲ میلیارد، این پروژه هم در دستورکار قرار میگیرد تا ایمنسازی کال طرق صورت بگیرد.
وی ادامه داد: در حوزه معضل فرودگاه هم این دغدغه مستمر مدیریت شهری بوده تا با انتقال آن به خارج از شهر، هم از آسیبهای زیستمحیطی پیشآمده نجات پیدا کنیم و هم مزاحمت برای محدوده مسکونی پیرامون فرودگاه هم رفع شود. در این خصوص، توافقات بسیار چشمگیری با وزارت راه و شهرسازی صورت گرفته و با ایجاد شهرک فرودگاهی در مشهد، معضل آسیبهای فرودگاه مشهد مدیریت خواهد شد.
شهرداری به دنبال ایجاد پیشرانهای توسعه در شرق
ارجائی با اشاره به معضل تأمین مسکن در منطقه طرق تصریح کرد: در موضوع مسکن برای اهالی طرق هیچ مخالفتی از ناحیه مدیریت شهری وجود ندارد و بنابراین، یقیناً در اسرع وقت، موضوع با استانداری خراسان رضوی مطرح خواهد شد زیرا ما همیشه طرفدار توسعه مشهدالرضا(ع) به سمت شرق بودهایم و باور داشتهایم که باید خسران بزرگی که در حوزه توسعه نامتوازن شهر صورت گرفته، با حمایت از پروژههای مسکن و شهرسازی در شرق مشهد جبران شود. دراینباره باید ابراز تأسف کرد که فاصله غربیترین نقطه مشهد تا حرم مطهر رضوی ۱۷ کیلومتر و فاصله شرقیترین نقطه مشهد تا حرم فقط ۶ کیلومتر است و اگر توسعه حرم محور در دستورکار برنامه توسعه فرهنگی شهر است، در توسعه کالبدی هم موردتوجه قرار بگیرد.
وی تأکید کرد: الگوی توسعه، ایجاد پیشرانهای توسعه در مناطق مختلف شهر است تا به این ترتیب، با ایجاد مجتمعهای تجاری، بوستانهای قابلتوجه، مراکز درمانی شایسته و زیرساختهای اقتصادی، مردم مشتاق به اقامت و زندگی در محلات هدف باشند. اینکه در دوره جدید مدیریت شهری بیش از ۴۰ درصد بودجه شهر به مناطق حاشیه اختصاص یافته و شیب خدمت به سمت این مناطق متمایل شده است، به همین دلیل است و شهرداری متمرکز شده تا فاصله میان مناطق کمبرخوردار و مناطق برخوردار شهر را برطرف کند.
شهرداری در کنار نهادهای مسئول
شهردار مشهد گفت: درباره مشکل سالن ورزشی بانوان، هرکدام از معتمدان محل که مالک زمین موجود است، آن را وقف عام کند و پس از آن، شهرداری با تخصیص بودجه تا پایان سال آینده، سالن ورزشی استاندارد و شایسته را به بانوان محله تحویل خواهد داد. در بحث کمبود فضای فرهنگی و آموزشی هم اعلام آمادگی میکنیم که در صورت تأمین زمین از طرف آموزش و پرورش، همچون مدرسهای که اخیراً ایجاد شد، دوباره شهرداری وارد عمل شود. دراینباره البته مرکز رویش هم در دهه فجر امسال به بهرهبرداری میرسد.
وی ابراز کرد: در حوزه درمانگاه و هنرستان، شهرداری اگرچه مسئولیتی ندارد اما آمادگی برای کمک وجود دارد تا با مساعدت مالی و فنی، درصورتیکه دانشگاه علوم پزشکی و آستان قدس رضوی داوطلب باشند، مردم بتوانند از فضای درمانی و آموزشی مضاعف بهرهمند شوند.
ارجائی در واکنش به ارائه طرح اتصال خیابان مصلی به مسیر منتهی به بهشت رضا(ع)، آن را راهبردی و مؤثر دانست و اظهار کرد: این یک طرح مهم، کارشناسی شده و منطبق با هویت شهری است و شهرداری دراینباره بهطور جدی واردعمل خواهد شد تا بخشی از گره ترافیکی منطقه هم برطرف شود.
وی افزود: در حوزه بازار دستفروشان در محدوده بهشت رضا تا پل، متأسفانه این منطقه در محدوده شهری قرار نمیگیرد و بر همین اساس، شهرداری اجازه ندارد که برای سازماندهی بازارهای پراکنده و نامنظم دستفروشان در جاده منتهی به بهشت رضا(ع) وارد عمل شود. این منطقه در اصل متعلق به حوزه عملیاتی فرمانداری است اما در صورت ابلاغ جناب آقای فرماندار، شهرداری آمادگی دارد که دستفروشان این منطقه را سازماندهی و الگوی بازار را اصلاح کند.
شهردار مشهد همچنین در پاسخ به مطالبه کودکی که پلاکارد «به داد کودکان ایوان طرق برسید» را در دست داشت، به معاون خدمات شهری شهرداری مأموریت داد تا به قید فوریت، در فضای مخصوصی از محله ایوان طرق، وسایل بازی کودکان را نصب کند و به بهرهبرداری برساند.
طرق، باب الرضای ۷۰۰ساله
حجتالاسلام نمازی، عضو شورای اجتماعی محلات منطقه طرق در ابتدای این مراسم ضمن تسلیت ایام فاطمیه اظهار کرد: شجاعترین شخصیت در دوران صدر اسلام، زهرای اطهر(س) بود که در برابر جریان حاکم ایستاد و اسلام ناب را نهفقط برای شیعیان بلکه برای آحاد بشریت حفظ کرد. این سنت و میراث فاطمی است که اگر پای اسلام و انقلاب ایستادهایم اما مطالبات مردم را هم تا حصول نتیجه مطلوب پیگیری کنیم و بر همین اساس، شورای اجتماعی منطقه طرق به نمایندگی از مردمی که ۱۱۵ شهید را تقدیم انقلاب کردهاند، اکنون مطالبات بهحق اهالی محلات منطقه را پیگیری میکند.
وی افزود: همانطور که آیتالله علمالهدی نماینده معزز ولیفقیه هم در مراسم آغاز عملیات عمرانی حسینیه مسجد امیرالمؤمنین(ع) فرمودند، منطقه طرق متشکل از مصلی، بند و محلات مجاور با مسیر رسیدن به مشهدالرضا(ع)، بیش از هفت قرن است که بهعنوان باب الرضا(ع) شناخته میشود. بر همین اساس، این منطقه با یک هویت اصیل اسلامی ایرانی، جایگاهی دارد که باید بیش از این موردتوجه قرار بگیرند.
عضو شورای اجتماعی محلات منطقه طرق خاطرنشان کرد: با وجود اتفاقات امیدوارکنندهای که در این منطقه صورت گرفته، هنوز در برخی زمینهها مشکلات اساسی وجود دارد. در حوزه تسطیح و بهسازی پیادهروها، روشنایی معابر، مقوله تملک و عقبنشینیها و البته مشکلات حقوقی اراضی آستان قدس رضوی ازجمله چالشهایی است که اهالی محلات مختلف این منطقه با آن دستبهگریبان هستند و کمک شهرداری میتواند بسیار مؤثر باشد.
انتهای پیام/