اسلاید شوستون اصلیمشهد 2017پایتخت فرهنگ اسلامی

مصوبه هیات وزیران در خصوص مشهد ۲۰۱۷ مبنای خوبی برای پیگیری اقدامات دستگاه ها است

کد خبر : 4775

با حضور استاندار خراسان رضوی و وزیر فرهنگ  و ارشاد اسلامی، جلسه ی  پایتخت فرهنگ اسلامی مشهد ۲۰۱۷، برگزار شد.

به گزارش صبح مشهد، علی رضا رشیدیان  در این نشست گفت: این استان از تمام ظرفیت های خود در رویداد مشهد ۲۰۱۷ بهره گرفته و هماهنگی ها و همراهی در سطح ملی نیز قابل تقدیر است.
وی افزود: مصوبه هیات وزیران در این خصوص نیز بنیان و مبنای خوبی برای پیگیری اقدامات دستگاهی در همین حوزه است.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: پروژه های این حوزه در دو سطح برنامه ریزی شد که شامل ۱۰۷ پروژه با مجموع اعتبار ۱۶ هزار و ۷۹۰ میلیارد ریال است که از این میزان ۵۲ پروژه در اولویت نخست قرار دارند.
رشیدیان اظهار داشت: اعتبارات لازم از چند محل شامل بخش دولتی، عمومی، خصوصی و تسهیلات بانکی تامین می شود و تاکنون از اعتبارات بخش دولتی سه هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال تامین شده و کار در حال انجام است.
وی تصریح کرد: بخشی از پروژه های این رویداد اجرایی شده و برخی هم مراحل نهایی را برای شروع طی می کند.
استاندار خراسان رضوی خاطر نشان کرد: سال گذشته ۹ درصد از اعتبارات متمرکز دستگاهی استان  به این حوزه اختصاص یافت که امیدواریم در سال جاری بیش از رقم ۱۰ درصدِ مصوب باشد.
رشیدیان اظهار داشت:  برای سال ۹۶ هم باید ردیف بودجه ای مشخص دیده شود تا بتوان طی ۵۲ هفته فرهنگی سال ۲۰۱۷ برنامه ریزی ها را اجرایی کرد.
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: همه امکانات و ظرفیت های این وزارتخانه در حوزه ها و بخش های مختلف و نیز سازمانها و دستگاههای وابسته برای برگزاری هرچه شایسته تر رویداد پایتخت فرهنگی جهان اسلام مشهد ۲۰۱۷ پای کار می آیند.
وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های مختلف اعم از قرآنی، چاپ و نشر، کتاب، شعر و ادب و بخش های هنری به ویژه تجسمی، خوشنویسی، نمایشی، سینمایی و دیگر برنامه های خود، موضوع مشهد ۲۰۱۷ را پیگیری می کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: سایر معاونت ها و سازمان ها وابسته نیز با جدیت موضوع را در حوزه های کاری خود دنبال می کنند چنانکه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تمرکزش را بر امور مربوط به سایر کشورها، دعوت از میهمانان و شخصیتهای خارجی و فعالیتهای مربوط به این موضوع درخارج از کشور گذاشته است.
جنتی  بر صبغه فرهنگی این رویداد تاکید و بیان کرد: مشهدالرضا پایتخت فرهنگی و اسلامی نامگذاری شده لذا در فعالیتهای این حوزه باید بعد فرهنگی غالب باشد.
وی همچنین با اشاره به محدودیت امکانات و اعتبارات همچنین گفت: در اجرای پروژه ها باید کار متناسب با امکانات دیده شود و به نسبت امکانات برای اجرای سریع پروژه های ضروری برنامه ریزی شود.
وزیر فرهنک و ارشاد اسلامی  در ادامه به تعیین و تصویب لوگوی رویداد مشهد ۲۰۱۷ نیز اشاره و بیان کرد: باید همه دستگاهها ، نهادها و سازمانها در تمام امور مربوط به این رویداد از لوگوی مصوب استفاده کنند تا از هرگونه دوگانگی و تعارض در نماد این رویداد مهم جلوگیری شود.
جنتی همچنین از تلاش های صورت گرفته در این خصوص قدردانی و بیان کرد: پیشرفت کارها و امور در این حوزه روند خوبی دارد و عقب ماندگی چندانی دیده نمی شود.
وی افزود: اهتمام  بر آن است تا از همه امکانات ایران در داخل و خارج و فرصت های موجود برای معرفی شهر مشهد و خراسان بهره گرفته شود و این عملکرد الگویی برای سایر مناطق کشور و نیز کشورهای اسلامی شود.
گفتنی است؛ از سال ۲۰۱۱ میلادی همه ساله سه کشور از حوزه کشورهای افریقایی، اسلامی و اسلامی غیرعربی به عنوان پایتخت فرهنگ اسلامی معرفی می شوند. آیسسکو (ISESCO) سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی با عضویت ۵۷ کشور اسلامی کلانشهر مذهبی مشهد را برای سال ۱۳۹۶ مصادف با سال ۲۰۱۷ میلادی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در آسیا انتخاب کرده است.
در همین چارچوب دفتر مطالعات راهبردی مشهد ۲۰۱۷ ذیل دبیرخانه شورا شهریور سال ۱۳۹۴ برای استفاده از ظرفیت کارشناسی، صاحبنظران و مشاوران متخصص برای تدوین برنامه های محتوایی و عملیاتی این مناسبت تاسیس شد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

18 − پنج =

دکمه بازگشت به بالا
بستن