دانش و فناوریستون اصلی

تئاتر به ترویج فرهنگ رضوی کمک می کند

کد خبر : 4527

دبیریازدهمین جشنواره تئاتر رضوی در آئین افتتاحیه یازدهمین جشنواره تئاتر رضوی گفت: صلح و دوستی در بین اقوام خراسان شمالی سبب شکل گیری جریان تئاتر رضوی شده است.

به گزارش صبح مشهد به نقل از بنیاد بین المللی امام رضا(ع) از خراسان شمالی، محمود عزیزی، دبیر یازدهمین جشنواره تئاتر رضوی، در آیین افتتاحیه این جشنواره در بجنورد اظهار کرد: بخش عظیمی از کارهای جشنواره بر مبنای دل انجام گرفته، چرا که دل نیز وابسته به صاحب جشنواره و امام رضا(ع) است.

وی با بیان اینکه اخلاق رضوی در تئاتر رضوی جریان دارد، افزود: تولیدکنندگان آثار، داوران، هنرمندان و تمامی کسانی که در این دوره از جشنواره حضور یافته اند باید کمک کنند تا این جریان هدایت شود و جاری بماند.

عزیزی با ابراز خرسندی از برگزاری جشنواره تئاتر رضوی در خراسان شمالی عنوان کرد: اتفاق نادری است که امام جمعه مرکز این استان درباره تئاتر رضوی در خطبه های نماز جمعه صحبت کند، وزیر برای افتتاح آن بیانیه بدهد و مسئولانی این چنین کار انجام دهند اما ما همه این اتفاقات را در خراسان شمالی شاهد هستیم.

وی تاکید کرد: تئاتر می تواند به ترویج فرهنگ رضوی کمک می کند.

سیاوش طهمورث: قرار گرفتن دو مفهوم ارزشی یعنی تئاتر و رضوی از مشخصه های جشنواره تئاتر رضوی است
در ادامه این مراسم سیاوش طهمورث، هنرمند پیشکسوت تئاتر و سینما با اشاره به سابقه شرکت در جشنواره تئاتر رضوی در دوره های قبل به عنوان بازیگر و داور، عنوان کرد: حضور هنرمندان، نویسندگان و اساتید دانشگاه در عرصه هنر و نمایش در یازدهمین جشنواره تئاتر رضوی، سبب اعتبار بخشی به این جشنواره شده است.

طهمورث با تاکید بر اینکه تئاتر ساختنی و نمایشی نیست که باید ایجاد شود، عنوان کرد: تئاتر حاصل تفکر و داشتنی هایی است که هنرمند با مخاطب به اشتراک می گذارد.

داور یازدهمین جشنواره تئاتر رضوی افزود: فرهنگ و زبان هنر، مهمتر از اقتصاد و سیاست است، چرا که هنر دیدگاه، معنویات و خاستگاه مردم را شکل می دهد و در نهایت کشور را می سازد.

وی با بیان اینکه تئاتر انسان ساز است و معنویات را تقویت می کند، اذعان کرد: مرکز هنر ایران تهران نیست، چرا که برگزاری جشنواره تئاتر رضوی نشان داد، استعدادهایی در استان ها وجود دارد که نظیرش در هیچ کجای کشور وجود ندارد.

هوشنگ توکلی: ریشه های محکم هنرهای نمایشی با جریان تئاتر رضوی احیا می شود
هوشنگ توکلی پیشکسوت هنر سینما و تئاتر کشور با اشاره به وجود آیین ها و رفتارهای فرهنگی هنری در گذشته فرهنگ ایرانی، گفت: باید این ریشه های محکم را دوباره در جامعه احیا و با تحقیق در حوزه علوم انسانی سبب حفظ و آشنایی مردم با این میراث کهن شویم.

وی با اشاره به اینکه اسم جشنواره همواره با مقاومت همراه بوده است، اظهار کرد: اما اکنون با آوردن آن به استان ها و مناطق دور دست، غریبی تئاتر رفع شده است.

توکلی با بیان اینکه با این اعتقاد بهترین آیین ها و رفتارهای فرهنگی هنری طایفه خود را از دست دادیم، این مسئله را به دلیل عدم آشنایی و مقاومت با واژه ها دانست و گفت: هرچقدر تجدد وارد سرزمین و فرهنگ ما شد، رفتارهایمان نیز با ریشه ها فاصله گرفت.

این هنرمند پیشکسوت عرصه تئاتر و سینما  با اشاره به اینکه در مدیریت های فرهنگی غنیمت هایی وجود دارند، اظهار کرد: باید این افراد را حفظ کنیم و با فراهم آوردن امکانات از این نوع فعالیت ها و جشنواره ها بیشتر داشته باشیم.

یازدهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی از ۱۵ مردادماه جاری آغاز و ۲۰ همین ماه در بجنورد ادامه دارد .

معرفی برگزیدگان جشنواره آواها و نواهای رضوی
هیات انتخاب جشنواره آواها و نواهای رضوی با پایان رسیدن مهلت ارسال و بررسی آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره، اسامی منتخبان این دوره را اعلام کرد.

هیات انتخاب با بررسی آثار رسیده به دبیرخانه اولین جشنواره آواها و نواهای رضوی، مظفر حمیدی، محمد سالار و محمد یگانه از خراسان شمالی، جمشید پورعطایی از تربت جام(خراسان رضوی) و سیدعلی موسوی از ایلام را برگزیده بخش آواهای رضوی اعلام کرد.

همچنین در بخش نواهای رضوی احد ملکی علیشاه از آذربایجان، باسم حمادی از اهواز، خلیل بشیری از تربت جام، سیدامیرحسین سید از بهبهان، سیف‌اله ورزیده از خواف، نیازعلی صحرا روشن از خراسان شمالی، اکبر حاجیانی از بوشهر، علی صدیقی راد از کرج، غفور امانیان از ترکمن صحرا، علی‌شاه حسینی از تفرش، حبیب الماسیان از مشهد، عزیز تنها از تربت جام و سعیدعلی اسماعیلی از ورامین به عنوان بهترین آثار انتخاب شدند.

به انتخاب هیات داوران، قطعه «زیارت» از مصطفی مسگری در بخش تک‌نمای فرهنگ رضوی منتخب این دوره از جشنواره شد.

آریا عظیم‌نژاد و استاد کریمخانی، محمد اصفهانی و قطعه «ولایت عشق»، ودود موذن‌زاده اردبیلی، شهروز حبیبی شاعر و آهنگساز قطعه «رضا رضا» و گروه آباده شیراز نیز توسط هیات داوران در بخش مرور آثار و تجلیل از پیشکسوتان انتخاب شدند.

استاندار تهران در افتتاحیه بزرگداشت دهه کرامت در تهران؛ آنچه ما را از سایر ادیان و فرق دینی متمایز می کند، فرهنگ اسلامی است
استاندار تهران در مراسم افتتاحیه بزرگداشت دهه کرامت در استان تهران که در تالار شیخ صدوق آستان مقدس حضرت عبد العظیم الحسنی(ع) برگزار شد، گفت: به برکت توجه خداوند، عنایات ائمه اطهار (ع) و نوادگان آنان، دقت و هوشیاری مقام معظم رهبری و حفظ وحدت از سوی مردم در نظامی که زیر سایه تحریم و تهدید قرار دارد، امنیت کامل برقرار است.

سید حسین هاشمی افزود: آنچه ما را از سایر ادیان و فرق دینی متمایز می کند، فرهنگ شیعه است که توفیق درک ولایت و پیروی از ائمه طاهرین(ع) را برای ما حاصل کرده است.

استاندار تهران با اشاره به اینکه  تربیت دینی از دوران خردسالی، زمینه ساز یک جامعه دینی و متعهد می شود، اظهار کرد: زندگی آرام مردم با هر تفکر سیاسی در کنار یکدیگر از ضروریات یک جامعه علوی است که امید است به حرمت حضرت معصومه(س) بتوانیم سایه یکدلی و  همبستگی را در کشور بیشتر کنیم.

ضرورت مردمی برگزار شدن جشن های دهه کرامت
حجت الاسلام حمیدرضا سلیمانی نیز در این مراسم گفت: درسال ۸۷ با بررسی هایی که صورت گرفت، ضرورت مردمی برگزار شدن جشن های دهه کرامت احساس شد، تا این جشن ها تنها به صورت اداری و دولتی برگزار نشود، بنابراین تلاش کردیم از دیگر ظرفیت ها هم در برگزاری جشن های دهه کرامت استفاده کنیم و با این نگاه ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور به عنوان محور این حرکت تعیین شد.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به همکاری ۳۴ دستگاه، نهاد دولتی و غیر دولتی در برگزاری جشن های مردمی دهه کرامت خاطر نشان کرد: با همکاری این دستگاهها، امروز شاهد حرکت و برنامه ریزی ملی در حوزه دهه کرامت هستیم.

حجت الاسلام سلیمانی اذعان کرد: با برنامه ریزی های صورت گرفته، برنامه های دهه کرامت از اول ذی العقده(ولادت حضرت  معصومه(س)) از شهر مقدس قم آغاز شد و در روز یازدهم ذی القعده (ولادت امام رضا(ع)) در مشهد مقدس پایان می یابد. علاوه بر آن در سال های اخیر با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز پنجم ذی القعده به عنوان روز بزرگداشت امام زادگان و روز ششم ذی القعده  روز بزرگداشت حضرت شاهچراغ(ع) نامگذاری شد.

دبیر ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور اظهار کرد: آستان مقدس امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س)، حضرت شاهچراغ(ع) و حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) با انتقال تجربیات یکدیگر، تلاش می کنند از ظرفیت هایشان در برگزاری باشکوه تر جشن های دهه کرامت بهره ببرند و قرار است در شب ولادت امام رضا(ع ) در مشهد مقدس تفاهم نامه ای را برای همکاری بیشتر به امضا برسانند.

جشنواره تولیدات تلویزیونی رضوی در لرستان پایان یافت
جشنواره تولیدات تلویزیونی رضوی با معرفی برگزیدگان در لرستان پایان یافت.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در مراسم اختتامیه این جشنواره گفت: جشنواره امام رضا(ع) هر ساله در سطح بین المللی برگزار می شود و خوشبختانه روز به روز با استقبال شیعیان جهان و هنرمندان مواجه می شود.

حجت الاسلام حمیدرضا حنان با بیان اینکه استان لرستان نیز هرساله میزبان جشنواره امام رضا(ع) با موضوعات مختلف بوده و امسال نیز این جشنواره با موضوع تولیدات تلویزیونی برگزار شده است، اظهار کرد: امسال این جشنواره با مشارکت صدا و سیمای لرستان برگزار شد که در این راستا از تلاش های مدیر کل و کارکنان این سازمان قدردانی می کنیم.

حنان بیان کرد: از هنرمندان و فیلمسازان استان انتظار داریم که برای حضور تاثیر گذار در جشنواره سال آینده در اسرع وقت نسبت به تولید آثار خود اقدام کنند.

معرفی برگزیدگان هشتمین جشنواره تولیدات تلویزیونی رضوی
بر اساس این گزارش، هیات داوران هشتمین جشنواره تولیدات تلویزیونی رضوی از میان فیلم های ارائه شده سه فیلم را بدون در نظر گرفتن رتبه، حائز عنوان جایزه بهترین فیلم دانسته و تندیس جشنواره، لوح افتخار و مبلغ ۶۰ میلیون ریال را به مهدی مددکار تهیه کننده فیلم «ژوان» از صدا و سیمای مرکز کردستان، ابراهیم اصغری تهیه کننده فیلم «تبسم گرگ» از صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی و مهدی علینقی پور تهیه کننده فیلم «بهمنشیر» از صدا و سیمای مرکز آبادان اهدا کرد.

در بخش صدا گذاری و صدابرداری هیات داوران ضمن تقدیر از مهدی صالحی کرمانی صدا بردار فیلم «بهمنشیر» و آرش قاسمی صدا گذار فیلم «صدای پای باران» جایزه بهترین صدا گذاری را شامل تندیس جشنواره، لوح افتخار و مبلغ ۳۰ میلیون ریال به قاسم خدابنده لو به خاطر فیلم «آخرین خواب بارانی» از صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی اهدا کرد.

در این مراسم هیئت داوران هشتمین جشنواره تولیدات تلویزیونی رضوی جایزه بهترین تدوین را شامل تندیس جشنواره، لوح افتخار و مبلغ ۳۰ میلیون ریال به طور مشترک به کاوه ایمانی و مژده قاجاریه به خاطر فیلم «ژوان» از صدا و سیمای مرکز کردستان اهدا کرد.

بر اساس این گزارش جایزه بخش فیلم نامه این جشنواره شامل تندیس جشنواره، لوح افتخار و مبلغ ۳۰ میلیون ریال به حمید رضا لوافی به خاطر فیلم «بهمنشیر» از صدا و سیمای مرکز آبادان اهدا شد.

در بخش تصویربرداری تندیس جشنواره، لوح افتخار و مبلغ ۲۰ میلیون ریال به حامد فرشته حکمت به خاطر فیلم «تبسم گرگ» از صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی اهدا شد.

در بخش کارگردانی جشنواره تولیدات تلویزیونی رضوی، هیات داوران ضمن تقدیر و تقدیم لوح تقدیر به حسن نجفی به خاطر فیلم «ژوان»، حمید رضا لبافی به خاطر فیلم «بهمنشیر» و جواد علیزاده به خاطر فیلم «تبسم گرگ» جایزه بهترین کارگردانی شامل تندیس جشنواره، لوح افتخار و مبلغ ۴۰ میلیون ریال را به محمد حمزه ای به خاطر فیلم «صدای پای باران» از گروه فیلم های تلویزیونی شبکه یک اهدا کرد.

بر اساس این گزارش هیات داوران جایزه ویژه شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۴۰ میلیون ریال را به سالار حیدرنژاد به خاطر فیلم «چتری برای باران» به لحاظ انتخاب مضمون همسو با اهداف جشنواره تولیدات تلویزیونی رضوی اهدا کرد.

گفتنی است؛ جمال شورجه، سید رحیم حسینی و شهرام نجاریان داوری هشتمین جشنواره تولیدات تلویزیونی رضوی در استان لرستان را بر عهده داشتند.

 

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک × پنج =

دکمه بازگشت به بالا
بستن