دانش و فناوری

کاوشگر ناسا در مریخ

کد خبر : 38784

محققان به دنبال چه می گردند وظیفه این کاوشگر چیست؟

صبح مشهد- کاوشگر استقامت بعد از سفری هفت ماهه و ۳۰۰ میلیون مایلی پنج شنبه ۳۰ بهمن بر سطح کره مریخ فرود آمد و کار خود را برای برداشت نمونه‌هایی از خاک و سنگ مریخ برای جست وجو در خصوص آثار گذشته حیات آغاز کرد. بعد از این فرود موفقیت آمیز، تصاویر شادی کارکنان ناسا و اولین تصاویر دریافتی از این کاوشگر در فضای مجازی منتشر و خبرساز شد.

کاوشگر استقامت در مریخ چه کار می کند؟
«پِرسیویرَنس» یا همان کاوشگر اسقامت، پیشرفته ترین و بزرگ ترین کاوشگری است که ناسا به مریخ فرستاده. این نهمین فضاپیمای آمریکایی است که بر سطح مریخ فرود می‌آید. این ماموریت، تاکنون ۲٫۷ میلیارد دلار هزینه داشته است و هدف اصلی آن، تحقیق درباره ارگانیسم‌های میکروبی است که احتمالا حدود سه میلیارد سال پیش، یعنی وقتی مریخ گرم تر و به دلیل وجود آب قابل زیست بوده در این سیاره زندگی می‌کردند. کاوشگر استقامت بعد از فرود، برای اولین بار از سنگ‌های سطح این سیاره نمونه‌برداری می کند و آن ها را برای تحقیقات بیشتر به زمین بازمی‌گرداند.

این کاوشگر حامل تجهیزات جدید و پیشرفته‌ای است، از جمله یک هلی‌کوپتر بسیار کوچک که برای اولین بار پرواز کنترل شده در آسمان یک سیاره دیگر را آزمایش خواهد کرد و دستگاه دیگری که می‌تواند دی اکسید کربن موجود در جو مریخ را به اکسیژن خالص تبدیل کند. استقامت به یک ایستگاه هواشناسی، ۱۹ دوربین و دو میکروفن نیز مجهز است که با کمک آن ها قادر خواهد بود تصاویر دقیق تری ضبط کند. این مریخ‌نورد در گودالی در نزدیکی خط استوای مریخ فرود آمد که «جیزرو» نام‌گذاری شده است.

به عقیده دانشمندان، این گودال بر اثر برخورد یک شهاب سنگ بزرگ شکل گرفته که در گذشته‌های دور دریاچه بوده است. گودال « جیزرو» به دلیل غنای بیولوژی فضایی از مدت‌ها پیش موضوع پژوهش بوده است.این مریخ نورد برای همیشه درسیاره سرخ باقی خواهد ماند و هیچ گاه به زمین بازنمی گردد وعمرش را وقف یافتن نشانه ای از حیات میکروبی روی سطح مریخ خواهد کرد.

منبع: خراسان

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یازده − 6 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن