اخبار مهماسلاید شو

نماینده دادستان مشهد تشریح کرد:

جزئیات ۵ پرونده کلان مفاسد اقتصادی

کد خبر : 36687

نماینده دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان و مسئول اجرای احکام ویژه پرونده اخلالگران در نظام اقتصادی، روز گذشته در نشستی خبری، جزئیات و روند اجرای احکام پنج پرونده کلان مفاسد اقتصادی استان شامل پرونده های پدیده، پردیسبان، اعتماد ایرانیان، هلدینگ آفتاب و قاچاق عمده کالا و ارز را تشریح کرد.

نویسنده: محمد بهبودی نیا

 خراسان رضوی: قاضی صفری درباره پرونده شرکت پردیسبان گفت: این پرونده یکی از مهم ترین پرونده های در دست بررسی با ۸۰۰۰ سهامدار در سطح کشور است که ما هم اکنون تمرکزمان را بر فروش اموال محکومان و رد مال به سهامداران گذاشته ایم. وی افزود: در ابتدای ورود به این پرونده هیچ اطلاعاتی از سهامداران و میزان اموال آن ها وجود نداشت که پس از طراحی سایت و بارگذاری مدارک توسط سهامداران تا اردیبهشت امسال، ادامه مسیر در دستور کار قرار گرفت و بعد از صحت سنجی مدارک، اقدامات لازم برای سهامداران به منظور رد اصل مال صورت گرفت که به زودی پرداخت اصل پول به اتمام می رسد ودر مرحله سود به محض رسیدن به حد مشخص، بلافاصله طی دو هفته سود به تمام سهامداران پرداخت می شود. وی تصریح کرد: اموال معرفی شده محکومان بدون استثنا دارای مشکل است و رفع موانع فروش زمان زیادی از ما گرفت تا اموال برای رد مال به نام سهامداران تعیین تکلیف شود، در این راستا پرونده های قضایی متعددی تشکیل و با مراجع قضایی در سطح کشور مکاتباتی شده است. وی در ادامه در پاسخ به این سوال که میزان سود پرداختی به سهامداران چقدر بوده است؟ گفت: میزان سود را میزان اموال مشخص می کند. تا امروز اموالی که از مسیر خودش خارج شده را وصول کرده ایم و هنوز پروژه آبیک به فروش نرسیده و اصل پول مردم از محل اموالی که ذکر شد پرداخت شده است و ما بحث میزان سود را به میزان اموال وصولی موکول می‌کنیم. مسئول اجرای احکام ویژه پرونده اخلالگران در نظام اقتصادی اظهار کرد: تاکنون تقریبا پنج هزار نفر حدود ۶۱ میلیارد و نیم دریافت کرده اند و بقیه نیز در نوبت پرداخت قرار دارند. قاضی صفری گفت: مهم ترین علت وقفه در روند پرداخت عبارت است از مراجعه حضوری مکرر و تماس تلفنی فراوان با شعبه، بارگذاری اشتباه مدارک، ارائه اشتباه شماره حساب شبا، خرید سهام به صورت وکالتی، واریز وجه خرید سهام به نام اشخاص ثالث و ادعای واریز وجه در ازای سهام به صورت نقدی، طلا، خودرو و ملک، پراکندگی اموال محکومان در سراسر کشور ، طلبکاران ساختگی و سابقه نداشتن عمده اموال.

وصول مطالبات سهامداران پدیده با جدیت در دست پیگیری است

صفری در ادامه درباره روند آخرین اقدامات انجام شده در خصوص اجرای احکام پرونده پدیده شاندیز گفت: حدود ۱۰۰۰نفر از این مجموعه هم اکنون تعیین تکلیف نهایی شده اند و در بحث وصول مطالبات نیز کمیته ای تخصصی تشکیل شده که با جدیت، وصول مطالبات را در دست پیگیری دارد، همچنین درباره تثبیت مالکیت بخشی از املاک پیگیری های جدی صورت گرفته تا این املاک در سراسر کشور در قسمت سرمایه شرکت لحاظ شود. وی افزود: درخصوص اقدامات انجام شده در شرکت ابنیه پدیده شاندیز نیز تعدادی از پیمانکاران در قرارداد و انجام تعهدات دچار اشکال شده بودند که به تازگی مشکلات برطرف شده و این پیمانکاران در حال تسویه حساب هستند وفعالیت های اجرایی آغاز شده است.

کشف حلقه های مفقوده پرونده تعاونی اعتبار ایرانیان
نماینده دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان همچنین درباره پرونده تعاونی اعتبار ایرانیان نیز گفت: در این پرونده که ۱۵۰۰ سهامدار دارد جدا از حبس، شلاق و جزای نقدی محکومان، قرار بر این شده اموال محکومان پس از کسر بدهی مجموعه اعتماد ایرانیان به سهامداران برسد، هم اکنون بخش عمده مطالبات تعاونی وصول شده است. وی افزود: تاکنون دو مرحله سود علی‌الحساب به سهامداران پرداخت شده است، اموال محکومان و خانواده‌ آن ها تا امروز شناسایی و موضوع برای بررسی به کارشناسی ارجاع شده است ولی متاسفانه در مرحله وصول اموال با مشکلاتی روبه رو هستیم. قاضی صفری گفت: یکی از اقدامات موثر در این مسیر کشف دفاتر مصوبات هیئت مدیره وقت بود که با این اقدام بسیاری از حلقه های مفقوده این پرونده شناسایی شد که تاثیر زیادی در روند پرونده خواهد داشت. وی در ادامه به موانع و مشکلاتی که بر سر راه اجرای حکم در این پرونده قرار دارد اشاره کرد وگفت: یکی از مشکلات، ابطال کفالت بانک قوامین به دلیل ادغام با بانک سپه بود و در نهایت یک نفر به عنوان نماینده مشخص شد تا روند اجرای حکم هموار شود و اگر چه شناسایی اموال محکومان با دشواری های زیادی روبه رو بود ولی امروز به سرنخ‌هایی برای شناسایی این اموال رسیده ایم.

۳۵ سال حبس در انتظار محکومان قاچاق کلان کالا و ارز مسئول اجرای احکام ویژه پرونده اخلالگران در نظام اقتصادی در ادامه این نشست به پرونده قاچاق عمده کالا و ارز اشاره کرد و در تشریح این پرونده گفت: این پرونده بنا به اعلام نماینده بانک مرکزی یکی از بزرگ ترین پرونده های قاچاق ارز در کشور است که درآن حدود ۶۷۴ میلیون دلار به صورت چمدانی از کشورخارج شده است. تنها در سه چمدان آخر که کشف شد حدود ۱۰۰میلیارد تومان حجم ارز در حال قاچاق بود، هم اکنون هیچ سرنخی از سرکرده باند وجود ندارد و بررسی ها در این زمینه با جدیت ادامه دارد. وی افزود: تمام محکومان این پرونده به جز یک نفر که برای درمان به خارج از زندان منتقل شده در حال تحمل حبس هستند و محکومان علاوه بر ۲۰ سال حبس، طبق قانون قاچاق کالا و ارز باید ۱۵ سال بابت ناتوانی در پرداخت جزای نقدی محکوم شوند.

پیگیری دستگیری ۳ متهم فراری پرونده هلدینگ آفتاب
پرونده هلدینگ آفتاب که متهمان آن در سطح کشور اقدام به ارائه مدارک جعلی کرده بودند، یکی دیگراز پرونده های مطرح شده در این نشست خبری بود که قاضی صفری درباره آن گفت: این پرونده به تازگی در دادگاه ویژه مورد رای قرار گرفت و به زودی اطلاع رسانی آن انجام می شود، بسیاری از مسئولان و هنرمندان مدارک دکترای خود را از این هلدینگ دریافت کرده و در مشاغلی خاص از جمله پزشکی و مهندسی فعالیت داشته اند. وی درباره اتهامات مجرمان در این پرونده گفت: عناوین مختلفی در اتهامات متهمان این پرونده وجود دارد و میزان رد مال در این پرونده مشخص شده است، هم اکنون سه تن از محکومان ممنوع الخروج شده متواری هستند که تعقیب این افراد در دستور کار قرار گرفته است.
منبع: خراسان

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 × 1 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن