استانیاسلاید شو

پایان مرمت و احیای ۴ گلدسته پل تاریخی سالار شهرستان رشتخوار

کد خبر : 63380

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان رشتخوار از پایان مرمت و احیای ۴ گلدسته پل تاریخی سالار خبر داد.

به گزارش صبح مشهد به نقل از میراث‌آریا، کاظم کامیاب امروز شنبه ۲۸ تیرماه ۱۴۰۴ با اعلام این خبر بیان کرد: در این مرحله از مرمت و احیا که با مشارکت میراث‌فرهنگی، خیر نیک اندیش و اعضای انجمن میراث‌فرهنگی روستای سنگان انجام شده است، جمع‌آوری آجرهای فرسوده پایه ستون‌ها، الحاقات، استحکام بخشی، مرمت بخشی از دیواره پل، بندکشی و احیای کامل گلدسته‌ها در ضلع جنوب شرقی و شمال غربی پل انجام شد.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان رشتخوار ادامه داد: پل تاریخی سالار توسط کاظم خان قرائی و به همت حاج سلطان علی خان قرائی (حاجی خان یاور) توسط حجی میرزا محمد معمار آستان قدس رضوی بنا شده است.

او تصریح کرد: این پل با ۷ دهانه کوچک و بزرگ به ارتفاع ۷ متر که حدود ۷۵ متر طول و ۵/۶ متر پهنا دارد و دارای تزئینات بسیار زیبا آجرکاری در دو طرف پل و گلدسته ها است و یکی از بناهای شاخص دوره قاجار است که در ۲۷ کیلومتری محور اصلی رشتخوار به تربت حیدریه بر روی کال سالار ایجاد شده است.

کامیاب افزود: قسمتی از هزینه مرمت و احیای ۲ گلدسته ضلع جنوب شرقی پل تاریخی سالار توسط خیر نیک اندیش محمد کریم کاظمی قرائی (نوه کاظم خان قرائی) برای احیای گلدسته ها پرداخت شد.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان رشتخوار تصریح کرد: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در آینده‌ای نزدیک نخسین جلسه مجمع خیرین میراث فرهنگی در شهرستان برگزار و از ظرفیت این مجمع در حفاظت، مرمت و معرفی آثار تاریخی شهرستان استفاده خواهیم کرد.

پل تاریخی سالار به شماره ۸۲۸۵ در سال ۸۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شش − سه =

دکمه بازگشت به بالا
بستن