استانی

با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد

بهره‌برداری از گذر فرهنگ و هنر نیشابور

کد خبر : 61910

در آیینی به صورت رسمی گذر فرهنگ و هنر نیشابور با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار خراسان رضوی به بهره برداری رسید. سالن اختصاصی و مدرن تئاتر با نام استاد شفیعی کدکنی با گنجایش ۴۰۰ نفر، نگارخانه، کافه کتاب، غرفه های عرضه محصولات فرهنگی و هنری بخشی از قسمت های گذر فرهنگ و هنر نیشابور است. همچنین در این مراسم تفاهم‎نامه ساخت گذرهای فرهنگ و هنر در کل شهرهای استان به امضای استاندار و وزیر فرهنگ و ارشاد رسید.

به گزارش صبح مشهد به نقل از «خراسان رضوی»، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این ‌مراسم گفت: نیشابور عصاره ایران، از قبل اسلام تاکنون است و با همه فراز و فرودهایش نمایه ای از فراز و فرودهای ایران در طول تاریخ است. سید عباس صالحی افزود: حاکم نیشابور در قرن چهارم و پنجم در اثری که در حال حاضر در اختیار ما نیست، حدود ۳ هزار شخصیت بزرگ را نام می برد و در اثری که در قرن پنجم و ششم نیز جمع آوری می شود، چند هزار شخصیت دیگر به آن اضافه شده است. دوره‌ های مختلف تاریخ نیشابور با شخصیت هایی که الهام‌بخش ایران هستند، همراه بوده و این موضوع نشان می دهد در این قسمت از خاک ایران ظرفیت هایی وجود داشته است که توانسته این بار گران را برای ایران به دوش بکشد.

به آن‎چه نیشابوریان تاریخ برای ما ایرانیان به جا گذاشته اند، درود می فرستیم و باید میراث‎بان این تاریخ پرگهر باشد.وی بیان کرد: وقتی در دولت دوازدهم طرح گذر فرهنگ و هنر به عنوان یک ایده مطرح شد شهر نیشابور نیز جزو ۱۰ شهر پایلوت انتخاب شد. قدم هایی آغاز شد و این که امروز شاهد به ثمر نشستن این ایده هستیم، خوشحالیم.وزیر ارشاد گفت: ایده گذرهای فرهنگ و هنر با این نگاه بود که ایران عزیز شهرهای متنوعی دارد که در معرض بی هویتی و کم هویتی یا اغتشاش هویتی هستند و این گذرها می توانند فرصتی برای تعریف هویت آن ها که تمایز هایی باهم دارند، فراهم کنند. صالحی گفت: گذرهای فرهنگ و هنر می توانند این حس را به جوانان یک شهر القا کنند که به آن شهر افتخار کنند و ریشه در آن خاک داشته باشند. وی ادامه داد: گذرهای فرهنگ و هنر از یک سو فرصت هویت سازی شهری است و از سوی دیگر فرصتی برای اقتصاد فرهنگ و هنر است.

شهرهای افسرده، توسعه آفرین نیستند
صالحی با بیان این که گذرهای فرهنگ و هنر فرصت نشاط آفرینی و انسجام اجتماعی را برای شهر فراهم‌ می کند، اظهار کرد: شهرهای افسرده، شهرهای توسعه آفرین نیستند. توسعه و رشد همراه با نشاط و انسجام اجتماعی ممکن است و گذرهای فرهنگ‌و هنر فرصت سازی برای نشاط اجتماعی بهتر در شهرها هستند. همچنین موجب پاتوق آفرینی برای مردم یک شهر در مکانی فرهنگی و هنری می شود که ارزش افزوده زیادی برای شهرها دارد و می تواند فرصت گردشگری، فرهنگی و هنری را نیز فراهم کند. وزیر ارشاد افزود: این اتفاق موجب شد تفاهم نامه ای با استاندار خراسان رضوی که هم نگاه فرهنگی و هم‌نگاه توسعه ای دارند، امضا کنیم تا در تمام استان این گذرهای فرهنگ و هنر ایجاد شود.

به دنبال برگزاری برنامه هایی جامع و باشکوه برای روزهای ملی هستیم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در جمع خبرنگاران گفت: نیشابور هم تاریخ پر افتخاری دارد و هم روزهای ملی متنوعی. صالحی در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره برگزاری روزهای ملی شخصیت های جهانی نیشابور که طی سال های اخیر به صورت محلی برگزار شد، افزود: وظیفه مردم نیشابور، خراسان و کل کشور است که این میراث را نگه‎دارند. ستادهای مربوط به روزهای ملی عطار و خیام از امروز باید ایجاد شوند. وی بیان کرد: به دنبال برگزاری برنامه هایی جامع و باشکوه برای روزهای ملی هستیم.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در حاشیه افتتاح این مجموعه گفت: گذر فرهنگ و هنر نیشابور مجموعه‌ای است که به‌طور خاص با هدف ارتقای فرهنگ و هنر شهر نیشابور طراحی شده و سال ۱۳۹۷ در راستای طرحی که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شده بود، با حمایت بخش خصوصی به مرحله اجرا درآمد. حسین مسگرانی افزود: پس از پیشنهاد یک زمین مناسب، ساخت گذر فرهنگ و هنر نیشابور از آذرماه ۱۴۰۰ آغاز شد.

برگزاری اپرای بزرگ ۷ شهر عشق در روز ملی عطار در نیشابور
استاندار خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: قرار است اپرای بزرگ هفت شهر عشق که خیلی از کشورها به دنبال اجرای آن هستند، در روز عطار در نیشابور اجرا شود. غلامحسین مظفری افزود: با کمک وزیر و مجموعه وزارت ارشاد، اتفاقات خوبی را در استان شاهد خواهیم بود که افتتاحیه جشنواره تئاتر فجر در خراسان رضوی از جمله آن‎هاست.

گفتنی است، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قبل از سفر به نیشابور از کتابخانه روستای سیدآباد شهرستان خوشاب نیز بازدید کرد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

18 − سه =

دکمه بازگشت به بالا
بستن