دبیر ستاد ملی و مردمی ویژه برنامههای شهادت و ولادت امام جواد(ع) به ارائه جزئیات ویژه برنامههای ولادت امام جواد(ع) به صورت استانی و ملی پرداخت.
به گزارش صبح مشهد، مهدی رجب پور ۱۸ دیماه، در نشست خبری اعلام ویژه برنامههای ولادت امام جواد(ع) در مسجد جوادالائمه اظهار کرد: مجموعه هیات و کانون جوادالائمه (ع) به همراه ستاد ملی و مردمی ولادت و شهادت امام جواد(ع) در طول سال ۳ ماموریت را برای خود تعریف کرده که شامل ۲ ماموریت ملی و یک ماموریت بینالمللی است. ولادت و شهادت امام جواد (ع) در گستره ملی و ایام اربعین حسینی در کاظمین در گستره بینالمللی، جزو برنامههای اصلی این ستاد است.
دبیر ستاد ملی و مردمی ویژه برنامههای شهادت و ولادت امام جواد(ع) ادامه داد: پیش از ورود به جزئیات برنامهها، لازم میدانم که از باب همدلی و اعتقاد، نکتهای را یادآوری کنم؛ ما شیعیان مفتخریم که ۱۴ معصوم (ع) را داریم و به این چهارده نور الهی افتخار میکنیم. از این ۱۴ معصوم، ۶ نفر سهم وهابیت و کشور عربستان شدهاند و ۶ نفر در عراق مدفون و برخی در سامرا و در اوج غربت هستند. امام زمان (عج) نیز که امام حی و حاضر ما هستند. البته ما معتقدیم که همه اهل بیت (ع) حاضر و ناظر بر اعمال ما هستند، چنانکه در صلوات خاصه امام رضا (ع) میخوانیم که «امام میبیند و میشنود». اما از این ۱۳ معصوم، فقط آقا علی بن موسی الرضا(ع) هستند که ما ایرانیها توفیق خدمتگزاری در جوارشان را داریم و سهم ما ایرانیها در کشور عزیزمان، وجود این تک امام است. این تک امام، یک پسر دارند به نام جوادالائمه (ع) که تعبیر «مولود بابرکت» تنها از زبان علی بن موسی الرضا(ع) برای ایشان به کار رفته است.
وی بیان کرد: همه میدانید که هیچ کجا تعبیر مولود بابرکت برای هیچ یک از اهل بیت(ع) به جز آقا جوادالائمه(ع) از زبان امام رضا(ع) نقل نشده است. حال ما مشهدیها، ایرانیها، رسانهها، مردم و فعالان فرهنگی باید برای این تک پسرِ تک اماممان، بهتر از گذشته خدمت کنیم. ما در تلاشیم تا جشن تولد پسر امام رضا(ع) را در گستره ملی و استانی باشکوه برگزار کنیم و امیدواریم خداوند به همه شما خیر و برکت عطا کند.
دبیر ستاد ملی و مردمی ویژه برنامههای شهادت و ولادت امام جواد(ع) افزود: پس از جشن نیز مسیر تا حرم مطهر ادامه مییابد و در نهایت به برنامه رسمی آستان قدس رضوی متصل میشویم. این برنامه گلباران حرم در شب میلاد است که با همکاری و مساعدت آستان قدس رضوی برگزار میشود. اگرچه ما مقدمات تهیه گل و برنامههای فرهنگی و پذیرایی را فراهم کردهایم، اما چه بهتر که خود مردم با شاخههای گل حضور پیدا کنند و گلهایشان را به فرزند علی بن موسی الرضا (ع) تقدیم کنند.
وی اضافه کرد: طرح دوم «یا جواد ابن الرضا» است؛ این عبارت با محوریت شعب مختلف کانون در سطح شهر مشهد و حدود ۷۰ مجموعه مردمی در سراسر کشور در حال اجراست. در شب ولادت، این ۷۰ مجموعه مردمی از جمله کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، تشکلهای شاخص و هیئتهای مرتبط به طور همزمان طرح «یا جواد ابن الرضا» را اجرا خواهند کرد. ماشیننویسی نمادین با این شعار، همراه با نورافشانی و توزیع محصولات فرهنگی و صلواتی انجام میشود.
رجبپور اظهار کرد: طرح «پسران آسمانی» یک طرح فرهنگی است که هدف آن فرهنگسازی در خصوص نامگذاری فرزندان به نامهای مرتبط با اهل بیت(ع) است. در این طرح که با همت خادمین با اخلاص اهل بیت(ع) و اصحاب رسانه و فرهنگ شکل گرفته، تلاش میشود تا به خانوادهها توصیه شود که اگر فرزندشان در روز ولادت امام جواد(ع)، امام علی(ع) یا در ایام نیمه شعبان به دنیا میآید، نامهای جواد، محمدجواد یا القاب مرتبط با اهل بیت(ع) را برای فرزند خود انتخاب کنند.
وی تصریح کرد: این طرح امسال برای اولین بار از ولادت امام جواد(ع) آغاز شده و تا نیمه شعبان ادامه دارد. در سالهای گذشته این طرح فقط به ولادت امام جواد(ع) محدود بود، اما استقبال پرشور باعث شد تا با همکاری موسسه فرهنگی هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد کشور این طرح تا نیمه شعبان گسترش یابد.
دبیر ستاد ملی و مردمی ویژه برنامههای شهادت و ولادت امام جواد(ع) افزود: در مشهد ۹ بیمارستان منتخب در این طرح با ما همکاری دارند. در روز ولادت امام جواد(ع)، طلاب در این بیمارستانها مستقر میشوند و برای نوزادانی که متولد میشوند، اذان میگویند. همچنین بستههای تبرکی آستان قدس رضوی به خانوادههایی که فرزندشان را به نامهای جواد، محمدجواد، مهدی، حجت و… نامگذاری کنند، اهدا میشود. علاوه بر این ۹ درصد از هزینههای زایمان توسط بیمارستان و ۹ درصد دیگر توسط ستاد مردمی این طرح پرداخت میشود
وی عنوان کرد: بیمارستانهای همکار در این طرح عبارتند از بیمارستان جواد الائمه (ع)، بیمارستان حضرت ام البنین(س)، بیمارستان امام حسین(ع)، بیمارستان امام رضا(ع)، بیمارستان شهید هاشمی نژاد، بیمارستان آریا، بیمارستان ۲۲ بهمن دانشگاه آزاد، دو بیمارستان دیگر دانشگاه آزاد مشهد و همچنین ۱۰ یا ۱۱ بیمارستان دیگر دانشگاه آزاد در سراسر کشور این طرح اجر میشود ضمن اینکه بهزودی با ۲ بیمارستان دیگر نیز به توافق خواهیم رسید که یکی از آنها بیمارستان ۱۷ شهریور خواهد بود.
وی گفت: در طرح «مولود با برکت» با هنرمندانی که دغدغه ترویج معارف اهل بیت(ع) را دارند، همکاری میکنیم. در این طرح هنرمندان خطاط، نقاش و نویسنده با موضوعات مولود کعبه (امام علی (ع))، مولود با برکت (امام جواد (ع)) و مولود منتظر (امام مهدی (عج))، آثار هنری تولید میکنند. این طرح در راستای تاکید مقام معظم رهبری بر کمکاریهای صورت گرفته درباره امام جواد (ع)، امام هادی(ع) و امام حسن(ع) است.
رجبپور گفت: در طرح «خادم الجواد» از افرادی که در طول سال برای امام جواد(ع) اقدامات شاخصی انجام میدهند، تقدیر میشود. این افراد میتوانند شامل خیرینی باشند که در کاظمین خدمت میکنند. این فرایند از ولادت امام جواد(ع) آغاز شده و پس از یک ارزیابی تخصصی، خادم الجواد برتر انتخاب میشود.
وی بیان کرد: طرح «سلام بر امام» که پیش از این با عنوان «چهارشنبههای امام رضایی» شناخته میشد، در سراسر کشور و بینالملل گسترش یافته است. در این طرح هر چهارشنبه زیارت امین الله در سراسر کشور قرائت میشود. در شب میلاد امام جواد(ع) ارتباط زنده با کاظمین برقرار شده و صلوات خاصه امام جواد(ع) رونمایی میشود.
دبیر ستاد ملی و مردمی ویژه برنامههای شهادت و ولادت امام جواد (ع) گفت: طرح دیگر «مائده آسمانی» است، در این طرح به کودکان کار و خانوادههای نیازمند در حاشیه شهر مشهد کمکرسانی میشود. با همکاری امور مجاورین بنیاد کرامت آستان قدس رضوی، نان رایگان در نانواییهای منتخب حاشیه شهر توزیع میشود. ۵۰ درصد از هزینهها توسط امور مجاور و ۵۰ درصد دیگر توسط این طرح تقبل میشود.
رجبپور عنوان کرد: طرح «امامت و مهدویت» از نیمه رجب تا نیمه شعبان ادامه دارد و شامل برگزاری نشستهای تخصصی با موضوع ارتباط امام زمان (عج) و امام جواد (ع) با محوریت دانشگاه آزاد و مشارکت دانشجویان و اساتید سراسر کشور است.
وی افزود: طرح نهم در این ویژه برنامهها طرح «نذر نهم» است در این طرح از خانوادههای ایرانی دعوت میشود تا در روز ولادت امام جواد(ع) اجاق گاز خود را به نام ایشان روشن کرده و علاوه بر غذای خانواده، مقداری غذا به همسایگان و نیازمندان هدیه کنند.
منبع: ایسنا خراسان رضوی