شهری

بودجه اختصاصی به خراسان رضوی در حوزه تجهیزات پزشکی، نیاز زائران را پوشش نمی دهد 

کد خبر : 60978

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم و تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و دندانپزشکی مشهد ، گفت: بودجه اختصاصی تجهیزات پزشکی مشهد صرفا بر اساس جمعیت ثابت شهر تعیین می شود و در این بودجه توجهی به جمعیت شناور زائران نشده است. 

به گزارش صبح مشهد، وی با تاکید بر اینکه از سوی وزارت بهداشت بودجه تجهیزات پزشکی به میزان منطقی برای خراسان رضوی اختصاص نمی‌یابد، گفت: خراسان رضوی علاوه بر جمعیت ثابت به برکت وجود مضجع مطهر رضوی در مشهد سالانه پذیرای میلیون‌ها زائر است، از سوی دیگر مشهد در حوزه پذیرش بیماران شرق کشور مرجع محسوب می شود. اما در اختصاص بودجه وزارت بهداشت برای استان‌ها تنها جمعیت ثابت این استان مدنظر است و درواقع حجم جمعیت شناور دیده نمی‌شود. این جمعیت شناور به نوعی ناترازی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد منجر می‌شود و این عدم توازن شرایط استان در حوزه تجهیزات پزشکی را از حالت عادی خارج می‌کند.

وی گفت: به طور کلی ریشه مشکلات حوزه تجهیزات پزشکی به تصدی‌گری این حوزه از سوی سازمان غذا و دارو بر می‌گردد زیرا این امر سبب تضییع حقوق این صنف در خصوص دریافت میزان نقدینگی بودجه می‌شود. حوزه تجهیزات پزشکی به لحاظ مختصاتی دارای گستردگی لازم بوده و می‌تواند معاونت مستقلی را در وزارت بهداشت به خود اختصاص دهد. امیدواریم این مشکل به صورت ملی حل شود.

وی در خصوص تولی گری وزارت بهداشت در حوزه قیمت‌گذاری بر کالاهای پزشکی گفت: اگر چه متولی قیمت‌گذاری بر کالاهای پزشکی سازمان حمایت از مصرف‌کننده زیر مجموعه سازمان صمت است و کنترل و پایش اخذ سود منصفانه در واحدهای صنفی و پیگیری آن به عهده اتحادیه است اما وزارت بهداشت پس از طرح تحول سلامت به صورت موازی قیمت‌های دستوری برای این کالاها را در سامانه imed اعلام می‌کند که صنف با این کار مخالف است زیرا وزارت بهداشت خود خریدار است و طبعا نمی‌تواند منشا قیمت‌گذاری باشد.

وی با اشاره به نقش برگزاری نمایشگاه‌ها در توسعه و پیشرفتهای کمی و کیفی تجهیزات سلامت محور در کشور گفت: این نمایشگاه ها پایگاهی برای نمایش تکنوژی و دانش روز است که افراد می‌توانند پتانسیل‌های خود را به منصه ظهور برسانند.

محمد‌مهدی پویافر به برگزاری نوزدهمین نمایشگاه بین المللی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی آزمایشگاهی،تجهیزات کلینیک، بیمارستانی و صنایع وابسته که یکم تا چهارم آذرماه امسال درمشهد برگزارمی شود؛ اشاره کرد و گفت: علی‌رغم تمام ناملایمات استقبال اعضای اتحادیه از نمایشگاه‌ها به دلیل تمرکز مکانی و زمانی خوب بوده است و امیدواریم امسال نیز فعالان این حوزه از نمایشگاه بهره‌مند شوند.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص اجباری شدن وجود مسئول فنی در واحدهای صنفی تجهیزات پزشکی، گفت: مسئول فنی با وجود دارا بودن شرایط لازم و مدارک تحصیلی در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و مهندسی پزشکی، ملزم به گذراندن دوره‌های آموزشی ویژه مسئول فنی واحدهای توزیعی هستند.

پویافر تصریح کرد: البته افراد پیشکسوت که سرمایه‌ها و بنیانگذاران صنف تجهیزات پزشکی هستند و تجربه بسیار بالای در این حوزه دارند طبق شرایط خاص و با توجه به سنوات فعالیت می‌توانند مسئول فنی واحد صنفی خود باشند.

وی گفت: اتحادیه صنف فروشندگان لوازم و تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و دندانپزشکی مشهد در سال ۱۳۵۴ به همت تنی چند از پیشکسوتان این حوزه تشکیل شد. این اتحادیه اکنون حدود ۷۰۰ عضو دارد که عهده دار تامین و توزیع ملزومات و تجهیزات پزشکی و درمانی هستند. متولی این اتحادیه سازمان صمت و وظیفه آن اجرای قانون نظام صنفی و کنترل آن است که شامل صدور مجوز و پروانه بهره‌برداری برای واحدهای صنفی می‌شود. اتحادیه صنف فروشندگان تجهیزات پزشکی در قالب هیئت مدیره و کمیسیون‌های ۵ گانه رسیدگی به شکایات و حل اختلافات، فنی، آموزش و بازرسی امور محوله را اداره می‌کند.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 × 5 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن